Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Democràcia Inclusiva, Xerrada al Cicle de NOVA 'Alternatives al Sistema'
01 feb 2012
Xerrada "Democràcia Inclusiva: Construint una nova forma de transició social" en el marc de les xerrades de NOVA. Lloc: Àgora Catalunya (Pl. Catalunya, 9, 4t 2a)
ALTERNATIVES AL SISTEMA. El pròxim dijous 2 de febrer el Cicle Alternatives al Sistema es presentarà la Democràcia Inclusiva, una proposta per sortir de la crisi multidimensional que patim actualment a través d’un nou moviment emancipador global, efectuant una transició cap a una forma d’organització social basada en els principis de comunitat, autonomia i reintegració amb la natura.

Presentarà el projecte Blai Dalmau Solé , membre fundador del Grup d’Acció de Democràcia Inclusiva de Catalunya i editor de la revista Détourné. Autor de diversos assaigs escrits i audiovisuals. En els darrers anys s’ha dedicat especialment a fomentar el coneixement, la reflexió i el debat públic entorn al projecte de la Democràcia Inclusiva.

La xerrada tindrà lloc a Àgora Catalunya (Plaça Catalunya 9, 4t 2ª, cantonada Rambla Catalunya, Barcelona) a les 19h (entra AQUÍ per inscriure’t).

El punt de partida del model de Democràcia Inclusiva és combatre la causa última de la crisi, la qual en la concentració de poder que es reprodueix gràcies a les dinàmiques de l’actual marc institucional.

La sortida lògica d’aquesta crisi passa per la redistribució del poder mitjançant la construcció d’un nou marc institucional que asseguri la sobirania de la ciutadania, tot recuperant el sentit de democràcia. A diferència, però, d’altres concepcions democràtiques anteriors, aquest model inclou a tota la població i les quatre dimensions fonamentals de la societat: la política, l’econòmica, la social i l’ecològica.

La democràcia inclusiva no només intenta oferir una visió realista i desitjable d’una societat alternativa, que realment és necessària avui en dia, sinó també una estratègia a llarg termini i un programa a curt termini que ens pot fer avançar cap aquesta societat.

El camí cap a aquesta nova forma d’organització social passa per la construcció d’un moviment polític de masses amb l’objectiu de canviar la societat a través d’autèntiques vies democràtiques.

Aquestes són les principals raons per les quals els membres de Democràcia Inclusiva treballen per fomentar el coneixement, el debat i l’estudi sobre una proposta de transformació social i promocionar la creació d’una Organització per a la Democràcia Inclusiva. El proper dijous 2 de febrer, doncs, serà una nova oportunitat per compartir coneixements, experiències i establir ponts i xarxes per a la construcció real d’alternatives al sistema.
Mira també:
http://nova.cat/?p=2802
http://democraciainclusiva.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Democràcia Inclusiva, Xerrada al Cicle de NOVA 'Alternatives al Sistema'
01 feb 2012
Quina bona pinta, allà hi seré!
merci companys!
Sindicat Terrassa