Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Iniciativa acusa al PP de dinamitar les energies renovables mentre allarga el perill de les centrals nuclears antiqüades
01 feb 2012
Laia Ortiz ha demanat al ministre Soria que aclareixi quin és el seu model energètic i que lluiti contra el canvi climàtic
La diputada d'ICV al Congrés, Laia Ortiz, ha acusat el Govern de "dinamitar el sector de les energies renovables mentre allarga la vida útil de les centrals nuclears". En el marc de la compareixença davant la Comissió d'Indústria del ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, Ortiz ha criticat durament la decisió del Govern d'allargar la vida de la central nuclear de Garoña i ha demanat al ministre Soria que informés a la Comissió d'Indústria en què es basa per prendre aquesta decisió. La diputada d'ICV ha afirmat que el Govern pretén "mantenir la potència actual instal·lada, més del doble de la demanda".




"La única raó per allargar la vida de les nuclears és perquè les elèctriques mantinguin els superbeneficis d'allargar la vida d'una infraestructura ja amortitzada", ha dit Ortiz que ha recordat al ministre que "són els ciutadans els que paguen els costos de la inseguretat, de les grans inversions que requereix la indústria nuclear, inclòs l'ATC". Per tot això, ha demanat un "pla de transició i de tancament de les centrals nuclears".


La diputada d'ICV ha preguntat al ministre Soria si el "Govern pretén ser actiu en la mitigació del canvi climàtic i comprometre's amb les exigències de la Unió Europea o bé és un govern ‘negacionista' respecte al canvi climàtic?". "Vol allunyar-se d'Europa?", ha afegit.



En un altre ordre de coses, Laia Ortiz ha qualificat la moratòria de suport a les energies renovables adoptada pel Govern com a "molt greu" ja que sembla "culpar a les renovables del dèficit tarifari" i ha recordat al ministre que el sector de les energies renovables ja ha estat molt maltractat per la inseguretat jurídica a la qual li ha sotmès el Govern anterior".


Per tot plegat, Ortiz ha proposat al Govern la creació de "una taula o d'una comissió mixta amb consumidors, generadors i administració per abordar els reptes del sector energètic".


La moratòria comporta atur



Segons la diputada d'ICV, "la moratòria anunciada pel govern espanyol sobre les energies renovables suposa condemnar a l'atur a desenes de milers de persones, paralitza un dels pocs sectors en què aquest país té perspectives de progrés i exportació, i va contra direcció a les normatives europees que obliguen als països membres a desenvolupar les renovables".


En aquest sentit, la diputada ecosocialista ha exigit a l'Executiu la transposició de la directiva comunitària de foment de les energies renovables, "en lloc d'apostar per energies ‘brutes', com el carbó" . Així, Ortiz ha emplaçat al ministre d'Indústria a "canviar de model energètic, com a element fonamental per canviar el nostre model productiu i de creixement insostenible" i ha denunciat que "és insostenible l'elevada dependència exterior del nostre model i de l'impacte negatiu que tenen en els nostres comptes i en la balança de pagaments".
Mira també:
http://www.iniciativa.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Iniciativa acusa al PP de dinamitar les energies renovables mentre allarga el perill de les centrals nuclears antiqüades
01 feb 2012
IC-V, siusplau: moriu-vos. Quan porteveu als mossos no escrivieu a Indymedia, no?
Re: Iniciativa acusa al PP de dinamitar les energies renovables mentre allarga el perill de les centrals nuclears antiqüades
02 feb 2012
Sencilla y fácil de entender: cuando estas en el gobierno no escribes en indymedia,luego absteneros de vender capitalismo verde y de usar medios que se crearon para luchar contra vosotros como partido y como discurso "verde", placebo y máscara política.
Sindicato Sindicat