Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
01 feb 2012
L'ajuntament comença a tramitar la prohibició
Barcelona prohibirà beure alcohol en qualsevol envàs al carrer
01/02/2012 10:06

EP.- El Govern municipal de Barcelona ha encarregat un informe als serveis jurídics sobre la seva intenció de prohibir el consum d'alcohol al carrer amb independència del tipus d'envàs que s'utilitzi, especialment quan es molesta als veïns o es pertorba la convivència, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.
Aquesta prohibició suposa modificar l'ordenança del civisme, amb la qual es dóna compliment a una iniciativa presentada pel PP en la Comissió de Presidència del 18 de gener i que es va aprovar amb el suport del Govern municipal de CiU i el vot contrari de la resta de grups: PSC, ICV-EUiA i UpB.

En la reunió de la comissió de seguiment de l'ordenança, el govern ha promès iniciar els tràmits per revisar i modificar el seu redactat sobre el consum d'alcohol al carrer, estenent la prohibició ja vigent de beure en llauna o vidre als envasos de plàstic i als bricks.

Després d'incorporar a la fi del mandat passat la prohibició d'anar nu i seminu pel carrer, aquesta serà la primera modificació que s'impulsa de l'ordenança, en vigor des de 2006, i la primera de la nova etapa de govern que encapçala Xavier Trias (CiU).

La comissió, en la qual participen els partits del consistori, també ha tractat la polèmica per les multes imposades a 'sense sostre' per dormir al carrer en virtut de l'establert en l'ordenança, i que va obrir amb la seva queixa pública la síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà.

Prohibeix acampar o dormir en l'espai públic, i quan es tracta de 'sense sostre' es preveu intervenir de forma coordinada amb els serveis socials sense sanció, però el Govern municipal analitzarà si es pot aclarir millor aquest punt i els protocols de persones en exclusió social que dormen al carrer.

En el ple del divendres, el primer tinent d'alcalde i responsable municipal de Seguretat, Joaquim Forn, ja va expressar que el Govern municipal està disposat a revisar el redactat de l'ordenança pel que fa a les multes per dormir al carrer.

614.474 denúncies des de 2006

L'Ajuntament té registrades 614.474 denúncies per infraccions de l'ordenança entre juny del 2006 i desembre, de les quals 120.646 van ser imposades en 2011, un 0,02% menys que l'any anterior, amb el que es mantenen estables.

Per capítols, és la venda ambulant no autoritzada de llaunes de cervesa i altres productes el que concentra més denúncies des del 2006, amb 268.624, i li segueix precisament el consum d'alcohol, amb 135.502, i també aconsegueix moltes orinar al carrer, amb 49.755.

A més, degradar l'entorn amb cartells ascendeix a 55.326; conductes que pertorben a veïns i vianants, a 28.926; ús impropi del carrer, a 19.987; oferiment i demanda de serveis sexuals, a 15.320; mendicitat, a 9.041, i grafitis, a 2.111, entre uns altres.


((i com cassa tot això amb el projecte de CIU de voler convertir Barcelona en una Las Vegas europea?????)))

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
01 feb 2012
Tanta crisis.... y por fin una buena noticia.
Re: Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
01 feb 2012
Sxe: no te n'adones que el problema no és si és alcohol o no alcohol, el problema és la puta llei del cinisme d'aquesta ciutat que preten convertir l'espai urbà en un camp de concentració. Tot i la prohibició, als bars es seguira consumint alcohol, la urbana es seguiran fotent farlopa, a les places dels barris els porros seran el pa de cada dia, a les discoteques volarà l'MDMA i en general no tindrem una societat menys adormida i alienada. Així que abans de fer comentaris cínics, pensa una mica gamarús, que sembles un lector de la Vanguardia. XXX
Re: Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
01 feb 2012
"degradar l'entorn amb cartells" mare meva...

els mitjans de comunicació són un gran enemic
Re: Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
01 feb 2012
Un parell de dubtes que em sorgeixen:
1- Es prohibirà beure amb bota i a galet?
2- Com es pot prohibir (ni permetre) anar "nu i seminu" alhora? (serà "nu o seminú"...)
3- Si fem bacaina en un banc amb ulleres de sol, espatarrats per comptes d'estirats, es notarà si dormim o mirem els coloms?

(simple curiositat, per mi que vagin editant ordenyances puticipals, fotocopiant-les i enquadernant-les que mai afectaran a les putes processons de setmana sàdica ni a les campanyes ni mitings electro-orals...)
Re: Barcelona prohibeix les begudes alcohòliques. CIU i PP ja tramiten la prohibició
02 feb 2012
http://www.youtube.com/watch?v=i839-B-xmWc
Sindicat Terrassa