Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
>>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
31 gen 2012
La cançó en català a la Catalunya Nord viu actualment un dels seus moments més dolços des de la Nova Cançó
cs.JPG
La cançó en català a la Catalunya Nord viu actualment un dels seus moments més dolços, salvant distàncies amb la resta de territoris del país. Una mostra n'és el Col·lectiu Joan Pau Giné (http://www.musics-rossello.com/), una entitat creada l'estiu del 2010 amb l'objectiu d'obrir un nou camí per la cançó en català a la Catalunya Nord i que actualment compta amb una quarantena de grups nord-catalans que ja canten una part o la totalitat del seu repertori en català.

Es pot parlar d’un vertader moviment que marca una revifalla en aquest tros dels Països Catalans ja que no sorgien nous artistes d’expressió catalana des de la Nova Cançó i la població identificava la música catalana exclusivament amb havaneres i sardanes.

Com a mostra d'aquest reviscolament, el col·lectiu ha elaborat un documental que es presentarà dijous 9 de febrer al cinema Castillet de Perpinyà. El documental presenta la primera fornada de grups que van integrar el col·lectiu des de la seva creació.

En aquest documental, realitzat pels Angelets de la Terra i subtitulat en català i en francès, els músics entrevistats conten llurs itineraris i les raons per les quals van triar d’adherir al projecte del Col·lectiu Joan Pau Giné. Aquestes entrevistes il·lustren les imatges dels concerts de presentació del col·lectiu a la Catalunya Nord i al Principat de Catalunya.

Alguns dels entrevistats són Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas i Francesc Ribera Titot, cantant de Brams i Mesclat. Sarrià i Ribera comparen les realitats del País Valencià i del Principat i animen els artistes del nord de l’Albera.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/01/la-canco-en-catala-revifa-a-la-catalunya-nord-16480
http://www.musics-rossello.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
31 gen 2012
Gràcies altre cop a llibertat.cat. No se que fariem sense les vostres interesantisimes aportacions. Aquesta es de les millors.
Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
31 gen 2012
Jo l'únic que demano a aquests cantabrasses es que es quedin fent patriotisme al Rosselló. Sisplau que no els portin a festes alternatives i de gira per aquí que ja tenim prou amb els nostres brasses locals, tipus Xesc Freixes i companyia
Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
31 gen 2012
Pompeu, ja sabem que a tu el que et va és Alaska i el David Civera. A mi ja m'està bé que toquin arreu dels Països Catalans, cap problema?
Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
01 feb 2012
jiji jaja, que divertit ficar-se amb una cultura minoritzada i reprimida per l'estat francès com ho és la catalana. Això sí, sóc ultrarevolucionari jo, menyspreant llengües i cultures.

És curiós perquè el que canta en espanyol a qualsevol poble amb història pròpia (EH, PPCC, Gz...) no fa "patriotisme", és "lo normal", això és una condició reservada només als que canten en la seva pròpia llengua al seu país (quin gran delicte!!).

"Malditos catalanes que se empeñan en hablar su lengua!"
Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
01 feb 2012
Pobrets, els de la catalunya nord... Nosaltres ja vam patir tota la merda de la cançó catalana: els plastes dels pets, els infumables dels gossos i la merda de la sopa (de qué collons era la sopa?)... nomès els desitjo paciència que tota la moda, per definició, passa de llarg.
Ánims i aguanteu tot el que pogueu!!!
Foc als cantaplastes i al rock-adolescent-empalagós!!!
Per cert, que hauria sigut de tota aquesta gent sense el suport dels consellers de CiU i la pasta d'Omnium??? Mai ho sabrem...
Re: >>> La cançó en català revifa a la Catalunya Nord
01 feb 2012
Que hauria sigut d´ells?? doncs que no s´haurien menjat una merda.
Sindicat Terrassa