Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
31 gen 2012
"Des d’aquí volem agrair a totes les persones que van acudir a donar suport a l’assemblea, d’altres barris i del nostre, de col·lectius antifeixistes o a títol individual, ja fos plantant cara als repressors, escridassant-los o bé fent difusió dels fets"
El passat dimecres 25 de gener l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample es va celebrar, com cada dimecres, al final de l’avinguda Gaudí. En aquesta ocasió, però, coincidia en el temps i l’espai amb una manifestació que, cada mes, diversos grups catòlics fonamentalistes (Hazte Oír, Derecho A Vivir, Asociación de Víctimas del Aborto, etc.) convoquen en contra del dret de les dones a l’avortament.

Mentre s’estava celebrant l’assemblea, la comitiva ultracatòlica, que venia des de l’hospital Sant Pau, va arribar, com no, escoltada pels mossos d’esquadra. Moltes de les persones que estaven a l’assemblea, així com persones d’altres col·lectius i veïnes i veïns que s’oposen a aquest tipus d’ingerències de l’Església catòlica sobre les llibertats ciutadanes, van mostrar el seu rebuig. Cartells amb missatges com “Fora la inquisició del barri!” i una gran pancarta que deia “Fora els rosaris dels nostres ovaris” expressaven el sentir de les persones que defensaven la despenalització de l’avortament.

Com és habitual, les forces repressives no van dubtar en posicionar-se a favor dels antiavortistes (sota el pretext que ‘havien demanat permís per manifestar-se’) i els hi anaven obrint pas a empentes i males formes. Quan es van trobar amb la resistència d’un grup de persones que no es resignava a marxar de l’espai que, de manera legítima, estaven ocupant, policies de la unitat ARRO no van trigar en treure les porres. En pocs minuts estaven repartint cops a totes aquelles que es resistís a apartar-se de la senda antiavortista. La cosa es va posar especialment tensa quan, sense previ avís, els mossos van començar a carregar contra les manifestants, aquesta vegada repartint cops sense cap mena d’excuses i de manera indiscriminada, i van arribar fins i tot a fer caure algunes companyes (mentre no deixaven d’agredir-les).

Tot i que no va haver-hi ferits greus, algunes de les companyes agredides van haver de retirar-se amb fortes contusions. El grup antiavortista va poder finalitzar el seu recorregut fins a la Sagrada Família, això sí, veient el rebuig i escoltant l’escridassada generalitzada que provoquen entre les veïnes. Val a dir que, malgrat l’intent de manipulació d’alguns mitjans, gràcies a les xarxes socials i a la tasca informativa del setmanari La Directa, aquesta nova agressió de les forces repressives contra la ciutadania ha pogut ser destapada.

Des d’aquí volem agrair a totes les persones que van acudir a donar suport a l’assemblea, d’altres barris i del nostre, de col·lectius antifeixistes o a títol individual, ja fos plantant cara als repressors, escridassant-los o bé fent difusió dels fets. Al mateix temps convidem a totes les persones que van ser agredides i que ara pateixin seqüeles de l’atac dels mossos que ens envïin imatges de les contusions o ferides per tal de poder mostrar la manera tan peculiar que tenen d’evitar els enfrontaments. Feu-nos-les arribar a difusio.adsedreta(arrova)gmail.com

Una vegada més afirmem, amb més orgull que mai, que no volem feixistes al barri!

Prou patriarcat, prou repressió policial i prou fonamentalisme religiós!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
31 gen 2012
La utilització del genèric masculí no és una opció sinó una norma gramatical. Fer contínua referència a tot un grup de persones, mixt, homes i dones, utilitzant el gènere femení, a banda d'una incorrecció i una ximplesa com un piano, és una cosa que no fa ni el 99,9% dels catalanoparlants, o sigui que constitueix un ús incorrecte i inexistent del nostre idioma, que ningú no demanda i que per contra dificulta la lectura del text.
Ara bé, foteu ho que us doni la gana, cada u és lliure d'aïllar-se en la bombolla que millor li plagui.
Re: Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
31 gen 2012
a mi no em dificulta la lectura. I si això era tot el que havies de dir respecte al text t'ho podries haver estalviat
Re: Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
31 gen 2012
doncs a mi em sembla que està prou ben redactat per esquivar el tema del masculí genèric, l'ús de "persones", "col·lectiu" per no abusar d'altres formes que, tot i que valoro positivament, sonen estranyes. Ara bé, no és el primer cop que em trobo el femeni a la part dels "bons" i el masculí a la part dels "dolents" de la pel·lícula, i això sí que és una cosa que hem d'anar revisant-nos.
Per altra banda, ENDAVANT penya de l'Eixample!
Re: Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
01 feb 2012
Una gran mayoría utiliza el castellano, pero eso no significa que no se deba utilizar el catalán, más bien al contrario, l'utilització del catalá és el nostre dret ..., cadascun es pot expressar com vulgui sense recriminacions cap els altres...
Per a dir el que has dit, et podies haver estalviat l'esforç i nosaltres a més el temps.
Les normes, sostenen aquest sistema..., cal començar a trencar-les
Re: Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra
01 feb 2012
¿normes? les normes s'haurien d'establir per acord, però desgraciadament són acordades per uns pocs i imposades a molts. Que una cosa sigui "norma" no l'exclou de poder ser injusta. El cas del genèric masculí és un clar exemple: históricament les normes gramaticals (i tantes altres)les han dictat homes perquè vivim en una societat patriarcal, així que el genèric masculí esdevingué norma.
Com que ens sembla injust, ho canviem, i és aquí quan esdevé una opció. És la meva opció, i la de molta gent, desobeïr aquesta norma i/o qualsevol llei que em/ens sembli injusta. Si tantes ganes tens de complir totes les normes existents hauràs d'assumir que ets un conformista i que aquesta no és una pàgina web per tu. Sempre et quedarà intereconomia.
Què faràs? Ens enviaràs els mossos d'esquadra perquè ens facin complir les normes gramaticals?
Tu fes el que vulguis, nosaltres les canviarem.
Salut a totes les que van participar en l'acció
Sindicat Terrassa