Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
El TSJC torna a donar la raó a 672 conductors/es i la Direcció d’autobusos de TMB els hi haurà de pagar 894.831 euros pel “descans de l’entr
30 gen 2012
Són afiliats de CGT, PSA i ACTUB que van denunciar la Direcció per negar-se a donar-lis els 15 minuts de l’entrepà.
Els afiliats de CCOO, UGT i SIT no ho cobraran per que els seus sindicalistes els hi van recomanar no fer cap denuncia.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) torna a donar la raó a la CGT, PSA i ACTUB, corregint en positiu la sentència del Jutjat social 19 de Barcelona. No és un any de retroactivitat el que aquests conductors cobraran per no haver pogut descansar els 15 minuts de l’entrepà, sino dos anys.

El TSJC falla a favor del recurs de CGT, PSA i ACTUB i no admet el recurs que la Direcció de TMB, per lo que a la indemnització inicial reconeguda pel Jutjat de Barcelona que anava del 21-03-2007 al 5-05-2008 cal afegir-li el període reclamat en el nostre recurs: 21-03-2006 al 20-03-2007.

Així que ja no són 483.700 euros el que la Direcció de TMB haurà de pagar, sino 411.131 euros més. En total: 894.831 euros.

Una mica d'història:

21-03-2007: El jutjat 18 de Barcelona estima la demanda de CGT al declarar que els treballadors que treballin més de sis hores seguides tenen dret a un descans de 15 minuts (ENTREPÀ).
10-12-2007: El TSJC confirma la sentència a favor de CGT no admetent el recurs de l'empresa.
6-05-2008: Acord pel qual es generen 25 minuts per cada dia que venim a treballar.
19-1-2011: Sentència a favor de CGT, PSA i ACTUB per la qual es reconeix dret a indemnització del període 21-03-2007 al 05-05-2008.
18-01-2012: El TSJC modifica la sentència anterior en considerar que s'ha d'indemnitzar un any mes als conductors/as agafant com a referència la data de la primera sentència guanyada per CGT (21-03-2006 al 20-03-2007).


Aquesta noticia té dues connotacions d’especial rellevancia per a nosaltres:
1er: Ja a l’any 2007, quan encara no sonava la paraula Crisi, la CGT va haver de denunciar la Direcció de TMB per que s’estava negant el dret als treballadors/es d’autobusos de TMB per descansar 15 minuts de l’entrepà.
Ara que tots els politics de l’Ajuntament de Barcelona, els directius de TMB i els opinadors dels mitjans de comunicació ens diuen que abans de la Crisi-Estafa tots viviem amb un nivell de vida superior al que ens podiem permetre i sembla que tot era ideal, la realitat és que pels treballadors/es el moment de creixament económic no va significar cap millora significativa, sino una reducció del seu nivell de poder adiquisitiu i incompliments sistematics de la Llei per part dels representants patronals. Per tant, tan llavors com ara, la lluita i la denuncia és l’unic camí que tenen els treballadors/es per defensar-se d’una govern i una Patronal que només pensa en destruir les condicions laborals de la majoria de la societat.
2òn: CCOO, UGT i SIT front a la denuncia interposada pels afiliats de CGT, PSA i ACTUB i front la nostra proposta de que als afiliats i afiliades d’aquests sindicats els hi diguessin als seus sindicalistes que també possesin la denuncia, aquests sindicalistes no només es van negar, sinó que en diferents fulles van desanimar fer-ho als seus afilats i afiliades.
Queda clar que aquestes empreses sindicals estan al servei de la Patronal i que han de ser desenmascarades si volem com a treballadors/es poder organitzar-nos i defensar-nos en condicions.



Aquí a sota les dues notes de premsa aparegudes en les altres sentencies referents:

10/2/2011:
La Dirección de autobuses de TMB sentenciada a pagar 483.700,32 EUROS a 666 conductores/as. La justicia nos vuelve a dar la razón

La sentencia vuelve a dar la razón a la CGT en su denuncia por el incumpliento de TMB en relación al tiempo del bocadillo

La semana pasada el Juzgado de lo Social Nº 9 emitió una sentencia en la que daba otra vez la razón a CGT sobre el tema del “bocadillo”.
En esta ocasión la sentencia es el resultado de una demanda puesta por CGT, ACTUB y PSA contra la Dirección de TMB en la que le reclamabamos daños y perjuicios por no haber podido disfrutar del descanso del bocadillo.

El fallo del Juzgado condena a TMB a pagar a 666 conductores/as 4,08€ por cada día que no disfrutamos del descanso del “bocadillo” entre el 21-03-2007 y el 05-05-2008.
El importe total de la condena es de 483.700,32 EUROS. Contra esta sentencia cabe recurso pero en esta ocasión el juez obliga a la empresa a depositar el importe integro de la condena en una cuenta de BANESTO advirtiendo a TMB que sin este requisito no será admitido su recurso.

Tan pronto se tuvo conocimiento de la sentencia los compañeros del Comité de convenio nos pusimos en contacto con la Dirección para solicitarle dos cosas:
No retrasar nuevamente la aplicación de la sentencia con recursos y más recursos y que ésta se aplicara a todo el colectivo de conductores/as, independientemente de estar o no incluidos en la demanda.

Lamentablemente, la Dirección de TMB sigue sin cambiar de estrategia y nos comunica que no piensa aceptar ninguna de nuestras peticiones y nos adelanta la noticia de que piensa recurrir la sentencia y no está dispuesta, en caso de perderla definitivamente, a aplicarla a todo el colectivo.

La posición numantina de la Dirección nos obliga también a los denunciantes a recurrir igualmente la sentencia pidiendo que se contabilice en ella un año más a efectos de indemnización contando para atrás desde el 21-03-2007 (fecha en la que se emitió la primera sentencia en la que se nos reconocía el derecho que tenemos los conductores/as al descanso del bocadillo) hasta el 21-03-2006. En caso de ser atendido nuestro recurso se le tendría que sumar a los 483.700 € ya ganados unos 125.000 € más.

Sobre el tema del “bocadillo” ya estamos acostumbrados a ser pacientes y no nos puede desesperar las maniobras que hace la empresa para alargar la fecha en la que por fin se haga justicia con los conductores/as. El recurso que ha anunciado la Dirección tendrá que ser resuelto por el Tribunal Superior de Catalunya que según la experiencia que tenemos en estos termas puede tardar unos seis meses en emitir su fallo y esperamos que en esta ocasión TMB no lleve el tema al Tribunal Supremo.



2/7/2009:

La CGT d’autobusos de TMB guanya el judici pels “15 minuts de l’entrepà” de l’Estatut dels treballadors.
La Direcció no té més possibilitats de recórrer

El Tribunal Suprem ens dóna definitivament la raó. La CGT d’autobusos de TMB ha guanyat definitivament la denúncia dels “15 minuts de l'entrepà”, que fa referència a l'Estatut dels treballadors.
Finalment i després dels reiterats recursos que la Direcció ha interposat, per a guanyar temps, el Tribunal Suprem ha confirmat la primera sentència datada al març de 2007. Aquesta sentència és ferma i no cap recurs:

“…debo declarar y declaro el derecho de los trabajadores que prestan servicios en la empresa demandada con la categoría de Conductor, y que realizan una jornada superior a 6 horas diarias, a disfrutar de un descanso mínimo de 15 minutos dentro de dicha jornada…”

De moment ja s'ha demanat a la Direcció que acati la sentència i s'està estudiant legalment la possibilitat de quantificar econòmicament la retroactividad de la mateixa.

Recordar que aquest dret que ara hem guanyat definitivament ha estat negat conveni rere conveni, a tots els conductors/es, per la Direcció de TMB amb el consentiment de CCOO, UGT i SIT.

Des de la CGT estem a l'espera de la resposta de la Direcció i entenem que aquesta podria ser pactada. Cap també la possibilitat que la Direcció opti altra vegada per fer oïdes sords i busqui el conflicte. A la qual cosa, per desgràcia, ja ens té acostumats

Davant una cosa o l'altra caldrà estar atents i, com a treballadors/es, prendre el camí adequat.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more