Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat : especulació i okupació
la rambla democràtica: Democràcia participativa a la Rambla de Barcelona
30 gen 2012
La iniciativa per a una Rambla democràtica i el projecte del districte “Rambla Viva”
27 de gener


Els darrers dies s’ha produit una reunió entre membres de la nostra plataforma i la regidora de Ciutat Vella, la Sra. Mercè Homs, per donar a conèixer les diferents iniciatives endegades al voltant de la Rambla. Convidats per la regidora també vam assistir a la primera reunió de l’organ consultiu “Rambla Viva” al qual ha tingut a bé de fer-nos-en partícips, tot i tenir visions diferents pel que fa a la participació veïnal. Així doncs, el nostre posicionament al respecte és el següent:

La Rambla viva el primer pas.

El proppassat dijous 12 de Gener va tenir lloc al Palau de la Virreina, la primera reunió de “La Rambla Viva”, espai de participació de l’anomenat “Pla Cor”. Una trobada al voltant d’una taula amb la Regidora de Ciutat Vella, els tècnics de l’ajuntament, els polítics del districte amb representació municipal i més d’una trentena d’Entitats presents al passeig, però només un veí resident a La Rambla i cap entitat veïnal del districte o de la ciutat. L’Assemblea de veïns per a una Rambla democràtica fou l’única entitat que va aportar un punt de vista veïnal al procés.

La Regidora Sra. Mercè Homs i la Sra. Mònica Mateos varen presentar “La Rambla Viva” com una proposta de participació ciutadana innovadora a Barcelona que té en compte l’opinió de les entitats, no en l’etapa de recollida de la informació o elaboració de propostes, sinó en l’etapa d’execució del Pla.

A continuació, l’Ajuntament va explicar la seva proposta de regulació de les Estàtues Humanes i es va recollir l’opinió dels presents. Després d’un breu debat, les diverses intervencions preguntaven el motiu perquè s’ha començat només amb aquesta qüestió, tot i ser molt important, quan hi ha problemes encara més greus que també afecten a la vida de veïns i veïnes i provoquen la degradació de la Rambla. Finalment es conclou la sessió sense cap mena de votació ni recerca de consens entre els assistents.

Com a veïns i veïnes que estem treballant en l’organització d’una consulta democràtica “Com vols que sigui la Rambla?”, pensem que els barcelonins tenen molt més a dir sobre La Rambla. Pensem que tots tenim el dret a fer propostes i decidir què s’ha de fer per recuperar la Rambla per als ciutadans.

Tot just ens trobem al primer esglaó del procés, però ens temem una altra vegada que les decisions de com s’han de fer les coses en aquest districte, no estaran participades per la majoria dels seus ciutadans, i que els veïns de la Rambla i els seus vorals no seran convenientment escoltats.

Assemblea de veïns per a una Rambla democràtica

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat