Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Dues ràdios sense llicència vinculades a la COPE emeten des d’antenes pirates del Tibidabo
27 gen 2012
Rock&Gol –avui Rock FM- i Gestiona Radio emeten tranquil·lament a l’àrea de Barcelona des del 103.8 i el 94.2 de la FM des de fa anys a pesar de no tenir adjudicades aquestes freqüències, tal i com es pot comprovar als webs del CAC, el Pla Tècnic Nacional espanyol o el Ministeri d’Indústria. Però el perfil d’aquestes dues ràdios és lluny del que és té normalment quan es pensa en “pirates”. No són ni radiofòrmules llatines farcides de publicitat, ni predicadors evangelistes ni serveis de tarot, sinó empreses formals, amb seu –i freqüència legal- a Madrid i especialitzades amb la música urbana –la primera- i informació borsària i econòmica –la segona- que reboten la seva informació a l’audiència de Barcelona sense que a primera vista hagin patit cap tipus de sanció per part de la Generalitat o el CAC.
Ambdues emissores estan estretament relacionades amb la COPE, que és propietària de Rock&Gol –un fet que des de l’emissora de l’església nega, però que apareix al seu web- i ho era de Gestiona Ràdio fins que va vendre la seva part el 18 de gener de l’any passat però mantenint la col·laboració en diferents aspectes. I al seu torn la COPE és sòcia de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa la patronal de la ràdio privada a Catalunya i que ha elaborat diferents informes contra la pirateria i demana un enduriment de la legislació contra aquesta.
Amb2_MolaTV.png
torrecollserola.jpg
Però la part més paradoxal, segons ha pogut saber Mèdia.cat, és que davant la impossibilitat d’emetre des de la Torre de Collserola –que els exigeix la llicència- ho fa llogant les mateixes antenes ubicades a propietats particulars del Tibidabo des d’on, segons els mateixos informes de l’ACR, “s’envaeixen les ones”. La informació ha estat proporcionada per la Coordinadora de Ràdios Lliures, entitat que agrupa les emissores no comercials, els qui van localitzar l’origen de les emissions de Rock&Gol utilitzant un mesurador d’espectre, ja que aquestes ocupaven la freqüència de Ràdio Línia 4, una petita emissora del barri barceloní de Prosperitat. “Al món de la ràdio ens coneixem tots i sabem qui emet què i per on –explica un portaveu de la Coordinadora, que prefereix no donar cap nom per no agafar protagonisme- i resulta molt hipòcrita que es critiqui les ràdios lliures quan ells mateixos ocupen les ones per interessos comercials sense que ningú els digui res”.
Una altra emissora amb qui tenen problemes les ràdios lliures és Amb2 FM, una ràdioformula propietat del Grup Mola i Llobregat Radio que emet al 96.6 del FM, dial que fins ara compartien dues de les emissores lliures més veteranes, Ràdio Pica i Ràdio Bronka. Segons expliquen els mateixos afectats, Amb2 FM en realitat tindria autoritzada una freqüència al 89.4 a Terrassa, però al·legant que no ha aconseguit instal·lar un emissor a aquesta comarca ha demanat al Ministeri espanyol d’Indústria un canvi de freqüència, per ara sense èxit. “Amb aquest truc el que pretenen és emetre a tota l’àrea de Barcelona i no només al Vallès, per raons comercials òbvies”, asseguren des de les ràdios lliures, actitud que ja li va costar un intent de clausura per part del Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat el desembre del 2010 que van aconseguir evitar. A pesar d’això, l’any passat va ser subvencionada amb 20.000 euros. Amb2, però, no lloga els serveis de cap antena il·legal, sinó que emet directament des de la Torre de Collserola sense complir els paràmetres tècnics relatius a la freqüència que té adjudicada.
Mèdia.cat ha intentat, sense èxit, recollir les versions d’Amb2 i el Departament de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.

http://www.media.cat/2012/01/19/dues-radios-sense-llicencia-vinculades-a/
Mira també:
http://www.media.cat/2012/01/19/dues-radios-sense-llicencia-vinculades-a-la-cope-emeten-des-dantenes-pirates-del-tibidabo/
http://www.xarxaindepe.org/2012/01/dues-radios-pirata-vinculades-la-cope.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dues ràdios sense llicència vinculades a la COPE emeten des d’antenes pirates del Tibidabo
27 gen 2012
Espera, MolaFM es de Sabadell??

y Radio Trama no tiene nada que decir? ¿Qué pasaría si la COPE pisara a radio Trama? a quien pediría su solidaridad? Pq me consta que no han abierto la boca

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more