Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
En defensa de la Sanitat Pública els dimecres tallem la Gran Via i la Ronda de Dalt, dilluns i divendres
26 gen 2012
els dimecres a l´Hospital de Bellvitge tallen la Gran Via
dilluns i divendres per la Guinaueta i el seu centre mèdic tallen Ronda de Dalt

continua

RUIZ I PRATS AL BANC DELS ACUSATS!
Concentració i tall de la Ronda de Dalt contra el tancament d’urgències al CAP Guineueta

Dies: cada dilluns i divendres

Hora: a les 19h

Lloc: CAP Guineueta, Pg. de Valldaura, 135, BarcelonaBarcelona, 24 de gener de 2012, - Ahir les veïnes i veïns de Nou Barris, que es troben ocupant el CAP Guineuta des de fa ja 6 dies, van tallar de nou durant 15 minuts la Ronda de Dalt de Barcelona, ​​a l'altura de la plaça Karl Marx, per a protestar contra la privatització de la sanitat i pel tancament el 18 de gener del servei d'urgències del CAP. "

Aquest centre, a més de al barri de la Guineueta, dóna servei a les veïnes i veïns de quatre dels barris Verdum, Can Peguera i Les Roquetes del districte de Nou Barris qui estan indignats pel tancament del servei d'urgències tant diürn com nocturn. I amb el fet que no se'ls comuniqués amb anterioritat a les usuàries i usuaris que ara han de desplaçar pels seus propis mitjans a un altre centre.

Segons afirma la Conselleria de Sanitat la mitjana de casos en aquesta franja horària era de dues urgències al dia, però els veïns en només tres dies, entre divendres i dilluns ja han aconseguit recollir més de 67 reclamacions de visita i demostrar que els dades que facilita la Conselleria no es corresponen amb la realitat.

Prova d'això és que després de tallar la Ronda i tornar al CAP, la concentració es va trobar amb un accident entre dues motocicletes amb ferits de diversa consideració que va fer que dues ambulàncies haguessin de desplaçar-se fins just davant del centre sanitari, ja tancat en aquest moment, per a traslladar-los. Amb aquestes, en el temps en que es troben tancats a l'ambulatori, són ja 4 les urgències greus que han hagut de ser traslladades a altres centres en ambulància.

També han realitzat un altre tipus d'accions com una recollida de signatures per a demanar la reobertura del servei que a data d'ahir ja havia estat secundada per 5345 veïnes i veïns. I a l'entrada lateral del CAP, en el que anomenen el mur de la vergonya es poden llegir frases com "l'1% ens vol ximples, malalts i dòcils però no ho aconseguiran".

"Espero que algun dia el senyor Ruiz i el senyor Prat vagin al banc dels acusats" reivindica Trini, una veïna del barri, infermera (entrevista a partir del min. 26:26 http://bambuser.com/v/2309482). Com a treballadora d'un hospital públic (Vall d'Hebron) veu com "la sanitat pública ja està fent aigües a costa del sofriment real i gratuït de la població", i de com veu anar deteriorant-se fins morir ancianes que no poden ser intervingudes perquè no hi ha quiròfans oberts, o com hi ha casos en què les pròpies proves diagnòstiques s'eternitzen en les llistes d'espera. Com a membre de la vocalia de salut en associacions veïnals, diu que "estem en un moment molt delicat perquè al que juga la Conselleria de Sanitat és a la desinformació", ja que té la informació d'informar i encara que la exigeixen no la facilita perquè "no pot ser que els ciutadans no sapiguem què passarà amb la nostra sanitat pública que estem pagant". Com a persona pensa en "el dret de totes les persones a rebre una sanitat digna i de caràcter universal, això que teníem fins fa poc, és el major tresor social que podíem pensar i l'estem perdent".

Entre els seus reividindicaciones exigeixen que es torni al pressupost que hi havia l'any 2010, que en hospitals com Vall d'Hebron -hospital públic de referència per a 420.000 usuaris- estiguin al 100% d'activitat, que s'obrin els quiròfans perquè puguin obrir les llistes d'espera amb més de 70.000 intervencions pendents, i que igualment s'obrin les llistes de proves diagnòstiques.

Tal com afirmen, en primer lloc protesten pel desmantellament de la sanitat pública i universal, i posen com a exemple que es destinin 50 milions d'euros públics a la propera clínica privada Carmelitana de Barcelona. Afirmen que seguiran ocupant el CAP i lluitant contra el desmantellament dels hospitals públics i per la reducció de les llistes d'espera per a intervencions i per a proves diagnòstiques. I en concret amb la intenció d'evitar la venda de l'edifici públic que passaria a mans de Mapfre, que segons alguns rumors es preveu per al mes d'abril, ens explica Agustín (http://bambuser.com/v/2309576).

Cada nit es reuneixen en assemblea per organitzar-se i decidir les pròximes accions que realitzaran. En la d'avui, entre altres temes, s'ha decidit la participació aquest dissabte 28 a la Trobada de sanitat en la qual participaran grups, plataformes, col·lectius, professionals, usuàries i usuaris de la Sanitat Pública... També s'ha tractat el tema de la perillositat de l'acció de tallar una via com la Ronda de Dalt, "sacrificis heroics, cap, però col·laboració tota" sentència Agustí, ja que gairebé ha hagut un atropellament a l'inici de l'acció.

Les acampades i acampats al CAP, es desperten cada matí amb la solidaritat veïnal, la senyora Isabel ve tots els matins a portar el cafè de 8 a 10, per tornar a començar un nou dia de lluita en defensa del que és públic.

Enllaços

Nota de premsa 18/01/2012: http://goo.gle/wwz9W

Noda de premsa 23/01/2012: http://t.co/xT3jFlZV

Es posa en marxa la iniciativa penal popular contra responsables de les retallades sanitàries: http://goo.gle/vNS3F

Streaming de la mobilizació
Defensem el CAP Guineueta 1/3: tall de la ronda i entrevista amb Trini (a partir del min. 26:26) http://bambuser.com/v/2309482
Defensem el CAP Guineueta 2/3: el mur de la vergonya http://bambuser.com/v/2309566
Defensem el CAP Guineueta 3/3: entrevista camb Agustín http://bambuser.com/v/2309576

+ info
capguineueta ARROBA gmail.comEsta dirección electrónica esta protegida contra spambots. Es necesario activar Javascript para visualizarla
Facebook: https://www.facebook.con/capguineueta
Twitter: @capguineueta - #CAPGuineueta
Google+: http://gplus.to/capguineueta
--
de la CGT Hospital Bellvitge
CONCENTRACIÓ DIMECRES 25 DE GENER A LES 13 HORES A L’HOSPITAL DE BELLVITGE.

Serà la 43a. concentració que realitzem tallant la Gran Via a l’altura de l’Hospital de Bellvitge. Continuen tancats al voltant de 80 llits Hospitalaris.

Des d’aquesta Secció Sindical alertem que pel que sembla la Direcció de l’ICS compta entre les seves files amb espontanis, en aquest cas es tracta de Montserrat Castella Fonts, nomenada Directora de Recursos Humans Territorial fa uns 10 mesos, i arribada al càrrec per dur a terme els retallades a l’Hospital de Bellvitge. Sigui per joventut o bé per excés de zel, la directora en qüestió està prenent decisions unilaterals que lesionen greument els drets dels/les treballadors/es i de les que la Direcció de l’ICS no té coneixement. La Sra. Castella està executant canvis de torns forçosos i eliminant drets sense haver rebut l’ordre per part de l’ICS, elevant així dia a dia la crispació del personal que se sent agredit especialment per aquesta.

El passat 3 d’aquest mes, el Sr. Joaquim Casanovas (director gerent de l’ICS) ens informa via email a tots i totes els/les treballadors/es de l’entrada en vigor del "Pla d’ordenació de recursos humans de l’Institut Català de la Salut 2012-2015 " , segons el mateix, NEGOCIAT A LA TAULA SECTORIAL amb les organitzacions sindicals amb representació en la mateixa.

Aquest pla toca qüestions com adequació de plantilles i jubilacions forçoses entre d’altres. Ens sorprèn la incoherència mostrada per l’ICS capaç d’establir un Pla de Recursos Humans fins al 2015 quan teòricament, en breu deixarem de ser l’empresa pública fins ara coneguda. Iniciatives com aquesta deixen clara la desorganització i el caos que hi ha ara mateix a la Conselleria de Salut, que a més d’haver tingut des d’un principi d’un pla de Salut futur amb cara i ulls, no té un estudi de l’impacte i conseqüències que les retallades en Sanitat estan tenint en el sistema sanitari Català.

Només un sindicat s’ha molestat a desmentir que aquest Pla hagi estat negociat en la Mesa Sectorial amb els sindicats. La resta de Sindicats, continuen donant la callada per resposta.

Des de la CGT instem a ambdues parts a deixar de riure de treballadors i treballadores. Amb acord o sense, els sindicats amb representació en la Mesa Sectorial eren coneixedors d’aquest, i han omès aquesta informació a tots/es els/les treballadors/es.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa