Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Condemna social i penal contra les polítiques de retallades i els seus executors
26 gen 2012
Iniciativa Penal Popular: acta de la reunió a l’Ateneu Roig.Dijous 19 de gener de 2012 a les 19:00, a l’Ateneu Roig de Gràcia (Barcelona)

S’inicia la reunió amb una assistència de més de 50 persones, la majoria relacionades amb entitats de l’àmbit sanitari, 15M, veïnals, sindicals i de partit.

Es comença amb informació dels acords de la reunió del grup impulsor de la IPP de 14 de desembre.

1) el grup impulsor de la IPP s’organitza internament per grups de 3-4 persones:

■ jurídic-legal, pels aspectes tant de fonaments jurídics com de procediments de denúncia

■documentació i comunicació, per reunir i difondre de manera sistemàtica la informació

■extensió, xarxes socials: web, …

■organització i logística: coordinació i organització general.2) les línies d’actuació que es van identificar per aconseguir una condemna de les polítiques de retallades i eventualment, les persones que les decideixen i executen, passen per:

■buscar una condemna social a partir de la denúncia pública de les polítiques de retallades a partir d’un dossier informatiu i amb possibilitat de presentar-lo devant del Síndic de Greuges.

■buscar una condemna penal, personant-nos com a acusació en casos de danys a la salut produïts com a conseqüència de les retallades. També hi ha la via de denunciar que les retallades impedeixen l’exercici efectiu d’un dret cívic, com és el de protegir la salut, com proposava en Jiménez Villarejo.

■buscar una condemna internacional, per l’ONU o altres organismes internacionals, per l’aplicació de polítiques regressives en salut, que és un dret humà protegit per pactes internacionals als que l’Estat espanyol hi està adherit.

■denunciar i perseguir els casos de corrupció, tràfic d’influències i malversació que es produeixen en el sistema sanitari públic.
3) finalment, organitzar un acte públic de presentació de la IPP

A continuació, s’informa dels esdeveniments destacats que s’han produït des de la reunió de 14 de desembre:■en primer lloc, la presentació de la querella criminal de la família de la pacient de Vall d’Hebron morta, i la disponibilitat de la família a acceptar que es presentin persones físiques i entitats com a acusació popular.

■la dimissió d’en Josep Prat dels càrrecs d’Innova i d’USP, que es produeix com a conseqüència de la campanya de denúncia de la CUP de Reus i de l’Alfons Quintà, que demostra que els polítics no estan tan forts com sembla a primera vista

■el cas Bagó, que s’ha començat a denunciar des de la publicació cafeamblletNatalia Fuertes, portantveu de la família i filla de la Mª del Carmen Mesa Nozal, la persona malauradament morta a Vall d’Hebró per un aneurisma cerebral

Es fa una ronda d’intervencions de cada assistent, en què es constata una gran coïncidència de posicionaments, tant al voltant de les causes de la situació actual, de les responsabilitats dels polítics i les estructures administratives i de gestió, i de la necessitat d’exigir responsabilitats legals i fins i tot penals. Destaca el reconeixement de la necessitat d’actuar de manera unitària perquè la lluita serà llarg, i la disposició per fer-hom més enllà de grups o “fílies”.
Àngels Martínez Castells

Com intervencions destacades, l’emotiva intervenció de la filla de la pacient de la Vall d’Hebron, que va identificar clarament a la classe política com a responsable final de la mort de la seva mare i el seu suport a la nostra iniciativa.

L’Angels Martínez, que va oferir Dempeus a disposició per personar-se en la causa.


Carlos Jiménez Villarejo

En Carlos Jiménez Villarejo, que va situar les polítiques que se estan portant a terme com a part de la lluita de classes, i va ressaltar la necessitat de crear i reforçar un clima de consciència cívica contra la corrupció política. Ens va oferir la seva col·laboració en la preparació de la querella. A més, va proposar “inundar” l’administració amb reclamacions per part dels ciutadans, utilitzant un formulari, que es va oferir a redactar.

A la vista del consens general i no es va considerar necessari entrar en debat, i es va passar a tractar les propostes.

S’acorda:

1.ens refermem en la decisió de tirar endavant la IPP

2.es delega en l’Angels Martinez l’encapçalament de l’acció, a la que s’hi podran adherir les entitats i les persones que ho desitjin

3.preparar un decàleg d’arguments per explicar la IPP

4.fixar la data de l’acte públic de presentació de la IPP pel 10 de març

5.promoure la presentació de reclamacions utilitzant el formulari que elaborarà en Carlos Jiménez Villarejo.Barcelona a 19 de gener de 2012.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Condemna social i penal contra les polítiques de retallades i els seus executors
26 gen 2012
(DIFUNDELO ARCHIVO PPS EN CCO)

- 86.000 concejales
- 9.000 alcaldes
- 17 presidentes de autonomías
- 1.600 parlamentarios autonómicos
- 350 diputados en Cortes (que no pagan IRPF)
- 300 senadores
- 200 parlamentarios en Estrasburgo
- 600 Asesores presénciales
- 20 ministros y todos sus adláteres; y paradójicamente a menor rango, mayor sueldo.
Hay Alcaldes que ganan más que el Presidente del Gobierno; todo esto para un país tan pequeño como el tuyo.


LA CASTA Politica Burocratas-> La Nueva Aristocracia Burguesa Parasitaria y Privilegiada

FARSA MEMOCRACIA BURGUESA
BIPARTIDISMO PP$OE-PARTITOCRACIA-PLUTOCRACIA-MAFIOCRACIA

BANCOCRACIA-CAPITALI$MO

# ¡¡LOS RECORTES ---EN LA CASTA--- POLITICA!!

-Cierre Senado(duplicidades), Diputaciones, Consejos comarcales, miles de fundaciones creadas por el partido entrante en gobierno subencionadas, algunas falsas solo para colocar la parentela de los politicos y enchufados, clientelismo, apesebrados, corruptelas, mamandurria del dinero publico.

# ¡¡ DI NO A LOS RECORTES --PARA EL PUEBLO--!!

-Subidas impuestos generalizadas y + Recortes, bajadas de Salarios, +IRPF,+IVA 18-20% (al tiempo), subidas precios generalizada por encima IPC Servicios, Transporte publico, gas, recibo luz +12% (2011) y estiman un +15% (Marzo 2012) sino luchas y lo evitamos...,
bajadas salarios generalizada sueldos de miseria de hace 10 años incompatibles con la burbuja especulativa de la vivienda creada por los poderosos Clases dominantes para forrarse con nuestros pagos, des-Reformas laborales una tras otra en 30 años QUITANDO DERECHOS LABORALES, precariedad, 800eurismo y Despido libre casi gratuito, pensionazo 67-(70 años dentro de 15), Recortes y precariedad Educacion Publica, Privatizacion universidad/plan Bolonia, Copago/Re-pago Sanidad y Justicia para ricos, Medicamentazo, privatizacion encubierta de la Sanidad publica por fases externalizando y dividiendola en 20 empresas, Cierre de plantas en hospitales, quirofanos, menos personal, menos operaciones/año, mas listas de espera, plantas cedidas a mutuas privadas (caso operacion rey en barceloan),menos gasto en ambulancias...MAS MUERTOS..y

Enriquecimiento de LA CASTA de los politicos y los poderosos, los mas ricos, burguesía, las CLASES dominates (nos gobiernan psicopatas!).

¡QUE NOS GOBIERNEN LAS PUTAS QUE SUS HIJOS NOS HAN FALLADO!

--------------------------------------------------

DESPIERTA! REACCIONA! I
NDIGNAOS!
REBELATE Y LUCHA POR TUS DERECHOS COLECTIVOS!

DEFIENDE Y LUCHA POR TUS DERECHOS DE ""CLASE"" TRABAJADORA/OBRERA/ ASALARIADO!


UGT- UNION GENERAL DE TRAIDORES /TRAGONES
CCOO- CORRUPCIONES OBRERAS

P$OE- PARTIDO del $ANTANDER(banco) y OTAN del cortijo ESPAÑOL
PP- PARTIDO de PRO-FRANQUISTAS
Sindicat Terrassa