Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Capellades pel transport públic !
25 gen 2012
Endavant (OSAN) Anoia en suport a la iniciativa popular iniciada pels veïns de la vila en defensa del transport públic. El detriment dels recursos i els serveis públics estan a l’ordre del dia, la retallada dels horaris del “Tino”, el bus de proximitat on els i les vilatanes es desplacen des del poble fins l’estació, són alguns dels primers efectes de les retallades a la vila.
Endavant (OSAN) Anoia dóna ple suport actiu a les properes mobilitzacions convocades pels Afectats i afectades per les retallades del transport públic:

Dimecres 25 de gener: convocatòria al Ple de l'Ajuntament de Capellades.
Dissabte dia 28 de gener a les 10h, a la Pl. Jacint Verdaguer, marxapopular cap a l'estació + xocolatada + assemblea popular.

Per més informació: www.viladecapellades.cat

COMUNICAT D’ENDAVANT (OSAN) PER UN TRANSPORT PÚBLIC DIGNE !

Des d’Endavant (OSAN) donem suport activament a la iniciativa popular iniciada pels veïns de la vila en defensa del transport públic. El detriment dels recursos i els serveis públics estan a l’ordre del dia, la retallada dels horaris del “Tino”, el bus de proximitat on els i les vilatanes es desplacen des del poble fins l’estació, són alguns dels primers efectes de les retallades a la vila.

Què passarà quan un dia ens diguin que redueixen els horaris del CAP o comencin a desnonar veïns per no poder assumir hipoteques abusives ? Ja hem vist que sota el paradigma de “la crisis” l’equip de govern amaga el cap sota l’ala, i a poc a poc la ciutadania veu com la piscina d’hivern, el saló de la infància, el diverteix-te a l’estiu, la festa major... aquests espais van perdent en qualitat. Ara, es desresponsabilitzen de la situació en la que ha arribat el “Tino”, primer permetent una reducció notòria d’horaris, ara ampliant encara més aquesta situació. La dinàmica és llençar pilotes fora i desviar l’atenció cap a altres esferes polítiques de més complicat però no impossible accés per al ciutadà de peu, tot i així no els fa menys culpables.

Aquestes retallades han suposat un retrocés en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Capellades que utilitzen aquest transport per al seu desplaçament diari, afectades de nou les classes populars, estudiants joves, persones treballadores i jubilades, persones que perdran autonomia ja que moltes d’elles no poden disposar d’un vehicle privat per a realitzar aquests desplaçaments. Aquest any tot i la situació de crisi i la baixada general del poder adquisitiu de la majoria de la població, les tarifes del transport públic han tornat a pujar, actualment per qui no tingui la tarifa integrada, pujar i baixar a l’estació val 4 €, per a fer 1,5 km.

Però no només afecta a les persones usuàries del servei si no que també perillen llocs de treball, seguint la lògica capitalista del “a menys beneficis, menys treballadors”.

Hem vist però, que la ciutadania pren de nou el carrer, que es fa sentir, que és un poble viu i combatiu, cal apuntar l’alta participació en l’Assemblea Popular realitzada per Vila de Capellades, assemblea on van sortir noves iniciatives i accions per afrontar de forma directa aquest nou conflicte, ja que les institucions escollides pel poble no mouen un dit. Un cop més
Capellades parla, Capellades lluita, Capellades decideix, animem a participar als veïns i les veïnes activament de tots els actes que estan previstos.

Lluitar, crear, poder popular. Sols el poble salva el poble !
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.viladecapellades.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat