Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
>>> El PP vol reforçar el concepte d'Espanya com a nació única
25 gen 2012
Espanya, una única nació indiscutible. Aquest és el concepte que el PP es proposa reforçar en la ponència política del congrés del febrer. És l'ideari de la pròxima ofensiva centralista.
bandera_izado_colon_061204_g.jpg
Espanya, una única nació indiscutible. Aquest és el concepte que el PP es proposa reforçar en la ponència política del congrés del febrer. És l'ideari de la pròxima ofensiva centralista.


La ponència política que el partit de Mariano Rajoy portarà a aprovació del XVII congrés de la formació, al febrer a Sevilla, es proposa "recuperar el concepte de nació espanyola" que els conservadors consideren que durant un "període massa llarg" (parlen dels set anys de govern del PSOE) ha estat un "concepte discutit i discutible".


"No hi ha cap més nació que l'espanyola, subjecte màxim i únic de la sobirania, que és la nació en què es fonamenta la Constitució i que expressa la voluntat dels ciutadans", clama el text, del qual ahir la formació va avançar alguns fragments.



Ofensiva recentralitzadora


El text, titulat Comprometidos con España, fa èmfasi també en la "lleial col·laboració" entre l'Estat i les comunitats autònomes per "enfortir la nació espanyola". I per a aquesta escomesa ja posa damunt la taula la pròxima ofensiva per blindar l'Estat central en forma de "reformes que assegurin i actualitzin els valors del pacte constitucional".


Per fer-ho advoquen per "fixar un nucli bàsic de competències indelegables", a més de la capacitat de les Corts Generals d'engegar reformes que "requereixin per la seva naturalesa un tractament comú en el conjunt de l'Estat", una manera d'apuntar que hi haurà una política d'uniformització legal.


En aquest capítol el PP hi inclou la intenció d'assegurar la utilització de les llengües oficials en l'ensenyament per fer vehicular el castellà a tots els territoris, també a Catalunya, cosa que entra en conflicte directe amb el model educatiu català.
Mira també:
http://www.ara.cat/ara_premium/cronica/PP-reforcar-concepte-dEspanya-nacio_0_631136942.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> El PP vol reforçar el concepte d'Espanya com a nació única
25 gen 2012
Quin descobriment!! Gracies, ara.cat!!!! No se que fariem sense tu!!!
Sindicato Sindicat