Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Curs] Capacitació en la prevenció i denúncia de la tortura i/o tractes inhumans, cruels o degradants
24 gen 2012
"Aquest curs, que realitzem per primera vegada, pretén generar una trobada de professionals de l'àmbit del sistema penal, de persones que estan formant-se en la matèria, i de persones interessades en la qüestió en el qual es generin espais de reflexió, aprenentatge, i debat sobre el treball relacionat amb la prevenció i denúncia de les situacions de tortura i tractes cruels inhumans o degradants. Es pretén abordar la qüestió des d'un enfocament multidisciplinari, principalment jurídic i psicosocial, ja que entenem la complementarietat com un element clau en aquest àrea de treball. Així mateix, tenim la intenció que es tracti d'una formació eminentment pràctica, on ens confrontem amb situacions reals, des del debat i l'aprenentatge col·lectiu". Ospdh
poster_ultimissim.JPG
dins_ultimdeltot.JPG
Març i Abril 2012. Dimarts i dijous 19 a 21hs. Aula 30, Facultat de Dret UB

[Organitza: Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona en col.laboració amb la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura]

- Reconeixement de crèdits de lliure elecció i d´hores de Treball Autònom per a estudiants de llicenciatura i grau

Programa:

- Sessió 1: La Tortura i els Maltractaments. Introducció i estat de la qüestió. Per Iñaki Rivera Beiras, Director del OSPDH i membre de la Coordinadora Catalana per a la prevenció de la Tortura. Dijous 1 Març.

[Bloc Jurídic]

- Sessió 2: La denuncia de tortura i maltractaments en dependències policials. Per Jaume Asens, advocat i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l´Advocacia. Dimarts 6 de Març.

- Sessió 3: La denuncia de tortura i maltractaments en Centres Penitenciaris. Per Jordi Oliveras Badia, advocat i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l´Advocacia. Dijous 8 de Març.

- Sessió 4: La denuncia de tortura i maltractaments en Centres d´Internament per a estrangers. Per Equip del Servei Jurídic de Denúncies de SOS Racisme. Dimarts 13 de Març.

- Sessió 5: La tortura sexual en l´ambit de la privació de llibertat. Per Carlos Hernández , membre de Salhaketa Bizcaia i Portaveu de la Coordinadora per a la prevenció i denúncia de la tortura a Euskal Herria. Dijous 15 Març.

- Sessió 6: Cas práctic. La denuncia de tortura i maltractaments. Modera Lluïsa Domingo , advocada i membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l´Advocacia i Andrés García Berrio, advocat i membre del OSPDH. Dimarts 20 de Març.

[Bloc sanitari i psicosocial]

- Sessió 7: La proba de tortura i maltractaments: El protocol d´Istambul. Per Olga Casado, Mèdica. Dijous 22 de Març,

- Sessió 8: Les conseqüències psicològiques i socials de la tortura a nivell individual, familiar i social. Per Jorge Barudy, Neuropsiquiatra i Director del Centre Exil Barcelona. Dimarts 27 de Març.

- Sessió 9: La intervenció psicosocial amb víctimes de tortura sexual. Per Ohiana Barrios, psicòloga y membre de Haiki-Hadi. Dijous 29 Març.

- Sessió 10: Taller. Eines comunitàries de resistència davant la repressió. Per Col.lectiu TRAMPA - Grup d´acció comunitària. Dimarts 10 Abril.

[Conclusions]

- Sessió 11: La denúncia de tortura i maltractaments des de la perspectiva de persones resistens a la tortura. Aprenentatges col.lectius. Per persones que han viscut experiències de tortures o maltractaments. Dijous 12 Abril.

- Sessió 12: Tancament del Curs. Debat: Cap a un mecanisme de la societat civil de prevenció y denúncia de la tortura? Eines, projeccions, obstacles. Divendres 13 Abril

________________________

- Informació sobre continguts del Curs: curso.prevenciontortura ARROBA gmail.com

- Informació: Escola de postgraus. Tfno 93.402.01.29 i escolapostgrau.dret ARROBA ub.edu

- Inscripció: Des de l´1 de Febrer 2012. Secretaria, Facultat de Dret, Diagonal 684.

- Preu: 45€ + taxes

- No es requereix estar matriculat a la universitat ni tenir un títol universitari per fer el Curs.


Observatorio del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona
[http://www.ub.edu/ospdh/]

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat