Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: indymedia
La República cubana llesta per aprovar el matrimoni homosexual
24 gen 2012
La República cubana llesta per aprovar el matrimoni homosexual

L'Havana, 16 gener.- “Perfectament pot aprovar-se el matrimoni entre homosexuals, entre lesbianes, això no crec que per res sigui un terratrèmol a Cuba ni de bon tros”, va afirmar el ministre de cultura de Cuba, Abel Prieto, a la premsa.



La proposta de reformes al Codi de Família, impulsada des de 2006 per la Federació de Dones Cubanes (FMC) i el Centre Nacional d'Educació Sexual (Cenesex), només reconeix la unió de fet i els drets patrimonials i civils de les parelles de gais i lesbianes, sense que inclogui el matrimoni homosexual.



El reconeixement del matrimoni gai requerirà canvis en la constitució vigent, que en el seu article 36 descarta aquesta possibilitat al definir que el “matrimoni és la unió voluntàriament concertada d'un home i una dona amb aptitud legal per a això, a fi de fer vida en comuna”.



Mentres, especialistes es debaten sobre la falta de preparació de la societat cubana per a assumir aquests canvis a favor del respecte a la diversitat sexual i el seu reconeixement legal i la negativa a esperar que la població estigui llesta per a les mesures que garantiran drets legals a un grup poblacional tradicionalment estigmatitzat.



No obstant això, Prieto va assegurar que en el tema de l'homosexualitat “a Cuba hi ha una tolerància, una amplitud”, en la qual figures homosexuals “tenen un enorme prestigi en l'art”.



Prieto va ser interrogat per la premsa al finalitzar la presentació a L'Havana del documental dels joves realitzadors Alejandro Ramírez i Ernesto Pérez, Homes sobre coberta, que conta la història del trobador Silvio Rodríguez a bord del vaixell pesquer Playa Girón entre setembre de 1969 i gener de 1970.



El documental aborda la lluita cultural durant aquests anys des de la mirada de Rodríguez i la seva travessia a bord del Playa Girón, ocorreguda després que José (Papito) Serguera, director de la televisió cubana durant el conegut com quinquenni gris (1971-75), li tanqués el programa que el trobador conduïa.



La parametració va ser una política posada en pràctica, durant el quinquenni gris, per dirigents culturals de l'època, com Luis Pavón, Papito Serguera i Armando Quesada, que va marginar i va perseguir a rellevants figures de la cultura cubana, algunes censurades per la seva opció sexual, credo, ideologia, manera de vestir o tall de cabell.



La reaparició televisiva de Pavón, *Serguera i Quesada, a fins de 2006 i inicis de 2007, va provocar la coneguda com la guerra dels e-mails, un intercanvi de missatges entre intel·lectuals cubans sobre el període gris.

























Roulette Sniper Scam Roulette Sniper Cracked Roulette Sniper RouletteSniper Roulette Sniper Settings Roulette Sniper Scam Roulette Sniper 2 Roulette Sniper Roulette Sniper Software Settings Roulette Sniper Software Setting Roulette Sniper Software Settings Roulette Sniper Software Setting Roulette Sniper Reviews Roulette Sniper Setting Roulette Sniper 2.0 Roulette Sniper Code Roulette Sniper Trial Code Roulette Sniper Settings Roulette Sniper 2 Sniper Roulette RouletteSniper Roulette Sniper 2.0 Roulette Sniper Software Settings Roulette Sniper Code Roulette Sniper Cracked


This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more