Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
Vilaweb amaga les informacions que no li interessa que se sàpiguen
nuevo-google-earth.jpg
teresaforcades.jpg
En els darrers dies hem pogut constatar com la web de Vicent Partal s'ha dedicat a amagar curosament les informacions sobre Megaupload que li resulten incòmodes. Els lectors de Vilaweb no han estat informats de les mansions, armes i desenes de cotxes de luxe amb matricules com “Màfia” o “Culpable” que va adquirir aquest “heroi de la llibertat d'expressió”, sense haver treballat ni produït mai res. No han estat informats dels seus antecedents d'evasió d'impostos i blanquejament de diners, de robatori de targetes de crèdit, d'operacions de borsa fraudulentes, ni tampoc de la seva participació a ral·lis il·legals i sense límits de velocitat a carreteres catalanes posant en risc la vida de la resta de conductors.

Res de tot això ha sortit a Vilaweb, perquè posaria massa en evidència quins interessos hi ha al darrere de totes aquestes campanyes impulsades per les multinacionals d'internet en contra de que els treballadors de la cultura cobrin per la seva feina: l'enriquiment il·lícit d'uns pocs a costa de la feina de la majoria.

De la mateixa manera que intenten presentar la campanya de pressió contra la llei SOPA com un fenòmen “espontani”, quan en realitat es tracta d'una campanya orquestrada per algunes de les multinacionals més grans del món, com ara Google, que volen una internet al servei dels seus interessos i que consideren que son ells, i no els parlaments democràtics, els qui han de prendre les decisions.

http://www.washingtonpost.com/business/economy/sopa-protests-planned-by-

D'aquesta manera, mentre Vilaweb, receptora de subvencions públiques, ataca a treballadors que viuen i paguen impostos als Països Catalans, i al mateix temps ens ofereix dia si dia també publirreportatges al servei de les grans multinacionals nord-americanes. Per exemple, aquestes “notícies”, que son poc més que l'anunci d'un producte d'una empresa privada:

http://www.vilaweb.cat/noticia/3957170/20111203/valencia-obre-lapple-sto

http://www.vilaweb.cat/noticia/3821430/20101207/nova-versio-dandroid-inc

.http://www.vilaweb.cat/noticia/3843154/20110202/google-obre-porta-disset

http://www.vilaweb.cat/noticia/3973616/20120120/apple-assalta-universita

Els dos darrers exemples, per cert, deixen ben clar perquè aquestes multinacionals volen destruir totes les altres empreses i iniciatives culturals: per poder tindre'n ells el monopoli, com ja han aconseguit en el cas dels cercadors, per exemple. I tot això, per descomptat, amb l'aplaudiment entusiasta de Vilaweb.

Per no parlar de les infinites lloances a una de les multinacionals més poderoses del món, Apple, arribant fins i tot a l'extrem de voler introduir el culte a la personalitat de l'empresari Steve Jobs a les escoles de primària: http://www.vilaweb.cat/www/diariescola/noticia?id=3936318

Tot plegat, ocultant la realitat que hi ha darrere d'aquests "emprenedors modèlics": la explotació despietada del treball dels altres:
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=141371

Vilaweb no pot continuar fent-se passar d'esquerres quan promou els interessos de les grans multinacionals i ens aboca a tots a un model on només els grans empresaris poden beneficiar-se d'internet mentre que els treballadors ens veurem obligats cada cop més a treballar per sous de misèria o fins i tot a canvi de res.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
Jo el que flipo és que defenseu MEGAUPLOAD, una multinacional també. xDD

sou patètics.
Re: Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
Vilaweb d'esquerres?
xD

Una cosa és que sigui un portal català i l'altre que sigui d'esquerres.
Pel seu bé com a empresa (o cooperativa, no se que són) espero que mai es posicioni politicament, les xorrades pamfletaries les podeu deixar per l'Acraton, riem molt llegint-lo.
Re: Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
En todo caso y sin argumentar para cuestionar tus más que dudosas informaciones, dices que hay un conflicto de intereses entre multinacionales, de unas empresas contra otras. O sea, en el hipotético caso de que vilaweb se posicione a favor de unas, tú lo estás haciendo en favor de las otras y además de una propuesta gubernamental estadounidense que pretende el total control comercial de la red, prohibiendo y represaliando todo intercambio o descarga gratuita...
De iniciativas culturales hay de muchos tipos y muy diferentes y variadas, pero en su mayoría, cultura del capitalismo neoliberal
Aseguras con tus argumentos, que estos empresarios pretenden el control por encima de "els parlaments democràtics, els qui han de prendre les decisions". Ya hemos visto cual es el modelo de decisiones que adoptan los parlamentos democráticos, y no se diferencias en absoluto de los modelos empresariales y de las multinacionales, por tanto, hay una lucha por el control de internet, en el cual aún quedan unos pocos espacios sin comercializar y unos, por el momento, prefieren mantener eso así, y los otros que el control sea total y no exista esa posibilidad y sea ilegal. Ni una ni otra opción se preocupa por el interés popular.
En cuanto a lxs trabajadorxs, salvo excepciones, no se han expresado en contra de la explotación, los sueldos de miseria y la pérdida de derechos básicos. Incluso, las organizaciones sindicales mayoritarias, ni tan siquiera se atreven a convocar una huelga general indefinida para detener todo este devastador proceso.
La explotación no se detiene denunciando a google o vilaweb, sino tomando conciencia de que hay que acabar con este sistema, empezando con acabar con nuestras tonterías estúpidas y prejuiciosas que desvían la atención de lo que es fundamental...
A cazarfantasmas a otro lugar que no sea indymedia
Re: Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
Totalmente de acuerdo con el último comentario. Resulta patético ver estos días tanta gente manipulada protestando en internet por una ley en Estados Unidos que no conviene a las multinacionales o por la detención de un mafioso en Nueva Zelanda en lugar de luchar ¿Dónde están todos esos “internautas” cuando nos recortan la sanidad y la educación, suben los impuestos y la edad de jubilación, congelan el salario mínimo y bajan las pensiones? Nos tienen entretenidos con chorradas que sólo interesan a cuatro listillos pero poderosos empresarios de la red, mientras nuestros derechos se ven pisoteados a diario. ¡Apaga tu ordenador y sal a la calle!
Re: Vilaweb, lacai de les multinacionals?
23 gen 2012
Vilaweb és evidentment d'esquerres. Qui sinó ha donat veu en nombroses ocasions a la classe treballadora, als moviments socials, als okupes...
Altre cosa és que és el tipus de diari que és. No un diari totalment burgès, però amb un peu a dins i un a fora, una mica com el Punt, però més progressista. Evidentment no és Llibertat.cat, però té els alguns interessos de classe contradictoris, però això ara mateix és complicat d'evadir en un tipus de medi com aquest, donat que el sistema encara no ha canviat. Estic segur que quan visquem en socialisme lluitaran al nostre costat.

Megaupload, al meu parer és una merda com totes aquestes que s'amaguen sota un suposat PtoP que fa mils d'euros amb la penya que s'hi registra. Jo no és que estigui a favor de l'SGAE, donat que han fet molt mala gestió, però si tingués pasta compraria els discos originals dels músics que em molen.
Una cosa és que els propietaris de megaupload fossin uns capitalistes empedernits. Altre és que la iniciativa contra seu va en contra de la difusió de la cultura per tots i totes.
En veritat tant me fot. I lo de la SOPA aquesta també me la porta fluixa i pendulant.
Visca la terra i la gent treballadora
Sindicat