Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Orígens del moviment obrer a Olot (1840-1923)
17 gen 2012
Amb el present treball d’en Joan Barnadas i Puigferrer, la Biblioteca Social d’Olot comença la seva etapa editorial. Impulsada pel moviment llibertari garrotxí, la Biblioteca Social d’Olot pretén ampliar i difondre el coneixement sobre els moviments socials i les seves lluites, per tal de fer arribar a la ciutadania aquells textos, aquelles idees, aquelles visions del món que les grans editorials i les edicions municipals no solen publicar.
portada.jpg
No és casualitat que es comenci amb aquesta temàtica, doncs és una història -la del moviment obrer olotí- injustament tractada i en molts casos oblidada per la historiografia local. Amb aquesta edició, pretenem aportar el nostre granet de sorra per fer visible un passat que potser més que d’altres esdeveniments puntuals i elitistes ocorreguts a la capital de la Garrotxa ha conformat la societat olotina actual, doncs no en va en formà part un gran nombre de la ciutadania local i comarcal, participant en uns successos que amb més o menys encert van ser claus en el desenvolupament econòmic i social de la nostra comarca.
En el llibre es relaten els fets d’uns i altres, amb independència de tendències ideològiques, de manera que aquests fets del moviment obrer a Olot poden esdevenir font d’inspiració per als lectors actuals i un necessari homenatge a totes aquelles persones i entitats que per un o altre motiu s’hi van trobar involucrades.

És doncs Orígens del moviment Obrer a Olot 1840-1923, una obra necessària per rescatar de l’oblit els protagonistes en molts casos anònims, que no tenen -a diferència d’altres- places ni carrers dedicats amb el seu nom, però que en aquests mateixos indrets hi varen viure, patir i lluitar pel que creien era de justícia.

154 pàgines. 5€. Disponible a les llibreries de la comarca i al local de la CNT d'Olot i de la Biblioteca Social d'Olot. També podeu fer comandes a través del correu electrònic.
Mira també:
http://www.bsolot.info/origens-del-moviment-obrer-a-olot-1840-1923
http://olot.cnt.es/articles/2769

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa