Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : ecologia : educació i societat : dones
Assemblea extraordinària inicia Procés constituent
16 gen 2012
Nota premsa Acampada Barcelona: Assemblea extraordinària 15G: Nosaltres el poble, iniciem un procés constituent
Barcelona, 16 de gener, - L’Assemblea extraordinària d’ahir, 15 de gener, ha tornat a omplir plaça Catalunya amb un objectiu comú, redactar una nova constitució per la manca de legitimitat i legalitat de la Constitució espanyola de 1978, redactada sense mandat del poble per un parlament no democràtic. Tal com s’afirma al manifest (http://goo.gle/lZcI6), l’actual és “una constitució borbònica, incapaç de garantir els drets socials bàsics pel que fa a la feina, la salut, l’ensenyament, el benestar social, que no permet el dret a decidir en els assumptes públics a través de mecanismes de participació directa i vinculant, que consagra un règim arcaic no electe, presó de pobles als quals s’imposa la unitat sense el seu consentiment”. I que a més ha culminat en la reforma constitucional imposada pels poders financers actuant en contra de la voluntat de la ciutadania, amb la subjugació d’un poder polític que no ens representa.

Unes 300 persones han participat d’una assemblea centrada en el procés constituent, un projecte que va sorgir arran de la IV Trobada estatal del 15M del 26 i 27 de novembre de 2011 a Marinaleda. Amb la mirada posada en d’altres països en què el poble ha iniciat processos constituents com ara Islàndia o Xile, o d’altres acampades com les de Leipzig, Berlín o l’Àgora Roma en què també s’han iniciat processos constituents, s’ha presentat el Grup de treball Assemblea Ciutadana Constituent de Catalunya que participarà de les Asambleas Ciudadanas Constituyentes (http://constituyentes.wordpress.com) així com cada dia més entitats i assemblees d’arreu de l’estat que s’estan sumant al procés i discutint en assemblea com volem que sigui la nostra realitat.

En l’assemblea s’ha fet una crida a totes aquelles entitats ciutadanes, assemblees de barris, pobles i viles, comissions o persones que vulguin participar del procés constituent a integrar-se en el Grup de treball en la reunió preparatòria que tindrà lloc dimarts 17 de gener, a les 19h, a l’espai Aurea’s (c/Sardenya, 263, Barcelona).

A continuació s’ha obert un torn de preguntes en què s’han exposat alguns dubtes, i s’ha deixat ben clar que no es pretén fer una reforma constitucional, ni es vol legitimar en cap cas els polítics a fer una constitució o a debatre la que proposem, atès que aquest projecte és una constitució emanada del poble i per al poble.Finalment en el micro obert s’han presentat algunes de les properes convocatòries i mobilitzacions d’aquest mes de gener:

Dimecres 18 a les 17.30h manifestació (de plaça Sant Jaume al Parlament) de treballadors públics organitzada pels sindicats en contra de les retallades.

Dimecres 25 de gener, a les 18.30h. II Assemblea de coordinació de lluites laborals a la Casa de la Solidaritat (Vistalegre, 15, Barcelona).

Dissabte 28 de gener, I Trobada de la sanitat catalana @trobadasanitat de totes les comissions de sanitat de Catalunya, estan convocades el dissabte 28 de gener al local Aurea’s (c/Sardenya, 263).

Dissabte 28 de gener, manifestació del Fòrum Social Català, coincidint amb el Fòrum de Davos.Enllaços:

Streaming de l’Assemblea extraordinària del 15G http://bambuser.com/channel/peoplewitness.cat

Manifest “Nosaltres el poble” http://goo.gle/lZcI6

+ info:

constituents.catalunya ARROBA gmail.com

http://constituyentes.wordpress.com

https://n-1.cc/pg/groups/1050459/asambleas-ciudadanas-constituyentes/

https://www.facebook.con/constituyentes

@Redasambleas #constituyentes

Comissió Comunicació Acampada Bcn

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assemblea extraordinària inicia Procés constituent
17 gen 2012
No teniu cap tipus de vergonya, perque no poseu que no us veu voler sumar a l'acció que es va realitzar al metro?
Per mi com si us aneu amb UGT i CCOO com comentaveu ahir, o voleu donar suport als mossos, anomenats per vosaltres com "funcionaris en vaga"...

ANEU A LA MERDA
Re: Assemblea extraordinària inicia Procés constituent
17 gen 2012
Fastig s'escriu fàstic en català
Re: Assemblea extraordinària inicia Procés constituent
19 gen 2012
Això fa pudor a maniobra per donar-li indirectament un barnís de legitimitat al sistema estatal-mercantil establert, sota el pretext d'un "procès constituient", fent servir una mica de retòrica antisistèmica per aqui i per allà, a fi d'atraure alguns despistats benintencionats. L'exaltació de l'esperit de "la Pepa" ja ho diu tot sobre quin esperit inspira aquest procés...

http://felixrodrigomora.net/MATERIALES%20PARA%20LA%20CR%C3%8DTICA.pdf
Sindicat Terrassa