Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Han decidit fer servir només el castellà perquè "com que a Interior li fa mal la llengua, doncs anem a per la llengua"
mossosprotesta.jpg
Els Mossos d'Esquadra han escollit una peculiar mesura de protesta per mostrar el seu rebuig a les mesures de contenció i reducció de les despeses en matèria de personal i la seva afectació als membres del cos de Mossos d'Esquadra. Han decidit no parlar en català, una cosa a la que estan obligats com a cos públic de seguretat en un país on la llengua pròpia no està normalitzada.

La notícia ha indignat la xarxa, que ha decidit mostrar el seu malestar al portaveu de SME-CCOO, Toni Castejón (@CastejonToni), i també a través de les etiquetes de Twitter #protestamossos, #mossos i #mossoflauta.

Els portaveus dels dos principals sindicats, SAP-UGT i SME-CCOO, han comunicat aquest divendres als mitjans que d'ara endavant parlaran en castellà. I encara que els mitjans publiquin en català els obliguen a fer-ho constar, tal com denuncia VilaWeb. El director del diari, Vicent Partal, fins i tot ha demanat "que els acomiadin a tots ara mateix!". Al seu editorial, Partal considera que "aquests portaveus dels sindicats identifiquen el català no com la llengua dels ciutadans als quals serveixen sinó com la llengua d'uns polítics nacionalistes". "I això és una falsedat intolerable i una manipulació ideològica digna de l'extrema dreta", ha etzibat.

"Com que a Interior li fa mal la llengua, doncs anem a per la llengua"

En declaracions a Nació Digital, el portaveu de SME-CCOO, Toni Castejón, ha explicat que "com que a Interior li farà mal la llengua, doncs anem a per la llengua". "La imatge sempre s'ha valorat molt als Mossos: la uniformitat, el fet de parlar català... Sempre se'ns ha presentat com un cos elitista, mirant més la imatge que no pas el fons, i la policia és poder treballar en condicions, no pas imatge", ha argumentat. Castejón ha justificat la mesura perquè "sabem que no els agradarà absolutament gens". Segons ell, "parlar en castellà potser no és una mesura popular, però toca fer-la".

De la seva banda, el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ho ha justificat així a VilaWeb: "Com que estan tan preocupats per la imatge hem pres la decisió de canviar al castellà en les comunicacions amb la premsa, perquè ens empara el fet que hi ha dues llengües cooficials. Som una policia autonòmica i podem fer servir tant el català com el castellà. I com que sembla que li importa tant a aquest govern nacionalista de CiU la qüestió de la llengua hem pres aquesta mesura".

Els sindicats addueixen que aquesta mesura servirà per pressionar la conselleria d'Interior en les negociacions per evitar més retallades. A més, han demanat als agents que deixein de fer servir el seu telèfon mòbil per als temes relacionats amb la feina i que esborrin els números particulars apuntats a les agendes de les comissaries.

La direcció general de la Policia ha explicat el Departament d'Interior "ha cregut convenient" convocar per aquest divendres a la tarda una reunió amb els representants sindicals. La trobada tindrà lloc a la Direcció General de la Policia i té per objectiu "obrir vies de negociació per tal d'explorar millores per al personal del cos de Mossos d'Esquadra, sempre dins del marc fixat per Funció Pública".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/01/els-mossos-ataquen-el-catala-per-protestar-contra-les-retallades-16194
http://www.naciodigital.cat/noticia/38751/mossos/revolten/contra/puig/nom/parlaran/castella

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Quina escòria! no hi ha cap col·lectiu de "treballadors" (hauria de posar-ho entre mil cometes) que sigui tan ESPANYOLISTA i tan desgraciat com aquests mercenaris.

Que se'n vagin!
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Segons el twitter Vicent Partal, director de vilaweb.cat, el sindicat SAP-UGT ha exigit que publiquin la informació de la notícia en castellà a vilaweb (!!!)

Realment quin fàstig de gent!

PS: Que no salti ningú dient "només us preocupa la llengua". Això és un a més a més, una manera més d'ensenyar (i estic segur que amb això molta gent obrirà els ulls) l'autèntic caràcter feixista i repressor d'aquests mercenaris. Una cosa no treu l'altra.
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
tret de Maulets Gironès

Urgent: Concentració a les 20:00h davant de la comissaria de Vistalegre, Girona. Contra la hipocresia dels mossos. Contra la repressió als que lluiten i en defensa del català! Mossos botiflers, amb la llengua no s'hi juga!

http://www.facebook.con/permalink.php?story_fbid=276189899108836&id=1000
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
És curiós perquè una de mes màximes dels governs autonòmics a Catalunya havia estat fer (a ulls de la població en general) una "policia democràtica, pacífica i catalana".

I amb tants anys i a pesar de tants diners invertits, els mossos han demostrat que ni policia democràtica, ni pacífica ni catalana.

Fins i tot una entitat protoconvergent com Plataforma per la Llengua els acaba de titllar de "franquistes" XDD
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Mossxs, ens importa una merda els vostres drets! Quina poca vergonya.

No treballeu més? A vore si es veritat!
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Això, que no treballin més.
Fora les forces d'autoritat, estariem millor sense ells.
Que se'n vagin a pastar fang aquests putus fatxes
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
no se que es el que us extranya, sembla que hi ha molta gent que no sabien enterat que els mossos son forces d'ocupació, aixi millor, que es deixin d'hipocresies i parlin nomes la llengua de l'estat opresor...
cada cop estem mes a prop d'un punt de no retorn, i aixo sembla que asusta a la burgesia i els seus gosos guardians
la plataforma per la llengua i maulets volen ser reprimits plenament en catala
13 gen 2012
els maulets i la plataforma per la llengua somien amb una POLICIA PLENAMENT CATALANA, quan molts d'altres amb el que somiem es amb tots els POLICIES MORTS i sota terra, sense diferenciar si son catalans, espanyols ,bascos o portuguesos...
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
És força divertit!
Francament!
Puig! Traga-te-la!
És molt divertit!
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
¿¿¿ VAYA A ESTOS GOSSOS NO LOS APORREAN!!!???

COMO A LOS FUNCIONARIOS DE PRISIONES??

A ESTOS NO LOS VAN A "LIMPIAR" A PORRAZOS CUANDO SABEMOS QUE LOS GOSSOS SIEMPRE DEJAN SUS CAGARRUTAS.
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
SABEIS QUE EL JUEZ HA IMPUTADO A 4 CARGOS POR LOS MAS DE 100 HERIDOS EN PLAÇA CATALUNYA A ASUMPTA ESCARP JEFA POLITICA DEL AY-UNTAMIENTO P$C CON LOS GUARROS URBANOS DE LA PLAZA.

PERO NO HA IMPUTADO AL JEFE POLITICO DE LOS GOSSOS EL FUHRER DEL BATE FELIP PUIG (EL DE ADIGSA Y EL 3%)

HAN INPUTADO AL DIRECTOR GENERAL DE LOS MOSSOS UN ENCORBATADO DE 40 AÑOS QUE SALIO POR PRIMERA VEZ EN TV3 CON SU TRAJE Y SONRIENTE EN LOS MEDIO EL DIA CUANDO APORREABAN A LA GENTE, PENSABA EL ENTONCES QUE EL ESTABLISHMENT EL SISTEMA LE IBA A CUBRIR LAS ESPALDAS POR APORREAR A PERROFLAUTAS DE ESCASA IMPORTANCIA LE HA SALIDO EL TIRO POR LA CULATA.

LOS OTROS 2 IMPUTADOS SON EL JEFE DE ANTIDISTURBIOS DEL OPERATIVO, Y

FIJAROS QUE ESTO EN TV3 HA PASADO SIN PENA NI GLORIA CASI NO LO HAN COMENTADO HA SALIDO EN LA TV DEL REGIMEN DE LA BURGUESIA CATALANA DE CIU. EL ARTUR MAS HABRA USADO EL TELEFONO ROJO A TV3 PARA DECIR LA CENSURA FRANQUISTA DE ESAS LINEAS ROJAS QUE DICE EL QUE NO SE PUEDEN PASAR..

EL HELICOPTERO BAJO EN LA PLAZA EN PLAN PELICULERO HOLLYWODIENSE A ALTURA DE PIEDRA PARA ACOJONAR
PODIA PASAR UN ACCIDENTE Y CAERSE EN LA PLAZA Y MATAR A DECENAS-CIENTOS DE PERSONAS.

ESTOS GOSSOS Y SUS MANDOS SE CREEN QUE SON CHUCK NORRIS O HARRY EL SUCIO xDDDDD
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Vaja, sembla que la cosa funciona, no només cabreja a la puta burgesía convergent sino també als seus fills bastards.
Demano si us plau que tornin a desallotjar la plaça catalunya a cop de porra... però en català, si us plau!
Mira que sou imbècils!!
Putos pijos!!!
Sempre us quedarà la posibilitat d'opositar vosaltres mateixos al cos nazional de policia.
Tarats!!
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Como dice la cancion de los Vomito:

"perros guardianes del orden y la ley, asesinos a sueldo,abuso del poder"

"de azul, verde o marron un ca..bron es un ca..bron" (de los Cikatriz)

NO SON FUNCIONARIOS SON MERCENARIOS!

Aqui en catalunya hace poco en diciembre y Noviembre 2 meses (Publico publicó un caso), han muerto 2 personas en comisaria en custodia policial por los mossos de Manresa.

Con los de los paraisos fiscales,etc no son tan duros ni los buscan ni los encuentran a los grandes corruptos (como el padre del Artur Mas que salio publicado en las listas de los bancos suizos le pillaron el dinero evadido de la familia Mas y del Arturito ladron oh visca catalonia dira en Suiza..
. ya se sabe a que quien SIRVEN Y OBEDECEN Y PARA QUE ESTAN esta gente ,estos uniformados un ejercito privado al servicio del poder del capital y la burguesia pagado con dinero publico, ya la tenim aqui la polisia catalana..MERCENARIOS

Las dos muertes han dicho en la version oficial de las noticias que si muerte subita/ataque al corazon dicen la version oficial politicamente correcta.

Como aquel agricultor de Granada hara 3-4 años que tambien murio dijeron subitamente de un ataque al corazon en un cuartel de la guardia civil.....

AL PAN PAN Y AL MADERO PUM

VOSOTROS FASCISTAS SOIS LOS TERRORISTAS!

LE LLAMAN DEMOCRACIA Y NO LO ES!

Si os fijais en plena crisis el unico empleo publico que crean los politicos es el de polizonte represor, en bcn 800 guarros urbanos el año pasado, y este unos 200 o mas en sueldos, cuando dicen que estan las cajas vacias, la generalitat igual este año y el pasado las unicas plazas miles para policia y nada mas,

Las fuerzas represoras del estado, son unos 180.000 en total UN AUTENTICO ESTADO POLICIAL, un Ejercito en la sombra represor que hay que mantener sus costes...

A nadie le sorprenda porque hay tantas multas y millones multas/año ES EL IMPUESTO REVOLUCIONARIO DE ESTA BANDA ARMADA REPRESORA DEL ESTADO QUE TIENEN EL MONOPOLIO DE LA VIOLENCIA..

LE LLAMAN DEMOCRACIA Y NO LO ES

Las CADENAS no se notan hasta que te mueves (como los indignados) o tantos otros antes los que Luchan en la historia por los Derechos te llegan los palos y las condenas, como Mandela y tantos ejemplos...

Pedro Alvarez con 20 años asesinado por un policia nacude paisano de un tu

http://plataformapedroalvarez.com/
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
13 gen 2012
Fwd: ¡ESTA CANCIÓN QUIERE DAR LA VUELTA AL MUNDO! (Podemos!!/yeswecan :)

Asunto: Rv: ESTA CANCIÓN QUIERE DAR LA VUELTA AL MUNDO
ESTA CANCIÓN QUIERE DAR LA VUELTA AL MUNDO ...

PERO CREO QUE ESTE MENSAJE SÍ QUE MERECE LA PENA REENVIARLO.. .Una canción que quiere dar la vuelta al mundo y a buen seguro que la dará..."Nunca dudes de que un pequeño número de ciudadanos considerados puedan cambiar el mundo. Verdaderamente, eso es lo único que lo ha logrado".

(Margaret Mead)..

http://www.youtube.com/watch?v=pj0Y41La43Y

¡¡ Pincha y haz que circule la canción !!
Re: Els Mossos ataquen ELS CATALANS per protestar contra les retallades
14 gen 2012
http://www.youtube.com/watch?v=lT_Z9XB9d3g&feature=player_embedded#!

No sé si ese día se dirigieron a los vecinos del Clot en catalán, castellano o arameo...
¿A quién le importa, a parte de a los de naziodigital y llibertatcatalana?
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
14 gen 2012
ke siga la demagogia barata,de UN...madero o de otro tonto util.
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
15 gen 2012
http://www.youtube.com/watch?v=Ice9zXiMxXk

Mossos, mossos, FILLS DE PUTA(8)
Re: Els Mossos ataquen el català per protestar contra les retallades
15 gen 2012
No hi ha dret. Jo vull ser reprimit, difamat i manipulat en català.
Sindicato Sindicat