Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
07 gen 2012
4 mesos menys un dia han passat des de que els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Manresa assassinaren en Mustapha. I han tornat a fer de les seves emportant-se la vida, aquest cop, del Sergio.
cartell2.pdf
cartell2.pdf (949,8 KiB)
comunicat.cat.pdf
comunicat.cat.pdf (10,41 KiB)
2_comunicat.pdf
comunicat.pdf (59,21 KiB)
El passat 30 de desembre, en Sergio, un manresà de 34 anys anava amb la seva companya a un sopar familiar quan varen ser interceptats per un cotxe dels Mossos. Al conèixer la seva identitat, els Mossos li comunicaren que procedirien a la seva detenció encara que no li digueren ni perquè. Començaren a colpejar-lo i amb l'ajut dels reforços policials, es llançaren a sobre del Sergio, que quedà estès a bocaterrosa. No parà de rebre cops i puntades durant una bona estona. Els policies "convidaren" a la seva companya a marxar del lloc dels fets amenaçant-la que en cas de no fer-ho quedaria detinguda. Al cap de poca estona que se n'anés, el Sergio quedà en coma degut suposadament a una parada respiratòria. Va morir finalment l'1 de gener.

Aquesta nova mort a mans dels Mossos demostra que la mort d'en Mustapha no fou accidental, sinó que era possible. Era possible en un estat en el què les pallisses i els abusos a mans de les forces de seguretat es troben a l'ordre del dia. Per que més enllà d'aquestes dos morts, es podrien comptabilitzar desenes de casos en els quals la cosa podria haver acabat molt pitjor.

Evidentment, els alts càrrecs policials amb el suport indiscutible dels mitjans de comunicació han provat de justificar aquesta nova mort. Difonent a tort i a dret que el Sergio tenia amplis antecedent policials i alguna que altra ordre de recerca i captura, com si això fos un atenuant per assassinar impunement. Sembla ser que els mitjans de comunicació donen més difusió i importància al currículum judicial del Sergio que a l'informe mèdic de la seva mort que amaguen sota secret de sumari. Aquesta és només la més evident i visible de les estratègies que utilitzen per callar i amagar la veritat quan els resultats de la seva brutalitat quotidiana acaben en mort i es fan irreversibles.

Les mentides esgrimides en pro de salvaguardar les aparences democràtiques de l'estat és el que empenta a silenciar qualsevol crim que hagi comès, portant inevitablement a que aquests es tornin a repetir. Si la mort del Mustapha va ser producte d'un suïcidi amb uns cordons de les sabates que encara avui no han aparegut, la mort del Sergio va ser deguda a què el sobreesforç que va fer per resistir-se a la seva detenció el va portar a una parada cardiorespiratoria. És en aquest context que s'entenen tots els esforços per evitar qualsevol signe de protesta que qüestioni la versió oficial: les pressions als familiars i a l'entorn pròxim dels morts o afectats; la persecució mediàtica i el setge sistemàtic a les solidàries i a les que aixequen la veu; el xantatge econòmic o l'aparició de brigades de neteja que només es desfan de les pintades i pancartes fetes contra els cossos policials.

És per tot això que estem fartes. Fartes de la brutalitat policial, de les tortures, de les pallisses. Fartes del setge als immigrants, de les batudes, dels segrestos en Centres d'Internament. Fartes dels seguiments polítics, dels desnonaments, dels desallotjaments legals i il•legals. Fartes de la complicitat política. Fartes de les morts provocades per la Comissaria de Manresa.

El 14 de gener estarem a la manifestació que s'ha convocat per mostrar la nostra ràbia i indignació.

Per que estem fartes!

MANIFESTACIÓ DISSABTE 14 DE GENER A LAS 18H.
PLAÇA CRIST REI, MANRESA (BCN)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
Qui convoca? és molt estrany.

1- No surt ningú firmant un cartell que qualsevol el pot fer en 10 min. amb photoshop.

2- Fa només uns dies va sortir un altre manifest molt diferent.

3- Estaria bé aclarar si es tracta d'una protesta en la línia d'aquest manifest (denunciar les irregularitats que s'hi poden estar cometent, etc.) a si és una mani de difusió i propaganda llibertària, tal i com donava a entendre aquest manifest:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/437517/index.php

Estaria bé que s'aclarés, perquè en el segon cas no hi aniré (no faré de "bulto" a certs espais), en el primer sí.

Però clar, estem en lo del principi, si ningú convoca, com em puc refiar de que si la mani és per els motius d'aquest manifest o és per qüestions tan plurals i unitàries com "no volem delegar la nostra integritat física a ningú" , "defensores de l'autonomia individual no creiem en la creació d'un grup específic de persones encarregades de vetllar per la seguretat de tothom", etc. que a mi, com a partidari d'un estat socialista català, no em representen.
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
TROLLL!!!!!!!!!!
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
alguna resposta amb cara i ulls a un dubte raonable?
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
Mejor que se quede en su casa el que únicamente pretenda cambiar el color del uniforme de la policia, es decir, aquellos que crean que éstos actos no son tolerables porque defienden a intereses capitalistas, pero verian con buenos ojos los mismos actos por defender la patria socialista.
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
En un territori tant socialista, com anarquista sempre serà necessari un mínim control per frenar els atacs de la burgesia. I si no contemples la posibilitat (més que segura) de que la burgesia fara el posible per no deixar el poder que tenen otorgat, es que estas pecant d' ilús.
Li pots dir policia, grups de defensa,milicies o com et peti.
La questió, es que fins que les classes socials no hagin desaparegut, la burgesia sempre estarà atacant i contra aquests atacs es necessita una defensa.
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
Nadie niega la necesidad de la fuerza, pero decir..."Li pots dir policia, grups de defensa,milicies". Desde luego si tienes en la misma consideración estás tres figuras debes tener la cabeza echando humo todo el dia.
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
la nomenclatura m' importa poc..
Hem refereixo a uns grups de gent preparats per combatre les contrarevolucions i les ofensives burgeses.
Si el cos que s'encarrega d' aquesta tasca es té que dir policia,milicies o joventuts revolucionaries no importa molt. Obviament dir-li policia (amb tot el que significa)`pot ser ofensiu, i per tant quedaria descartat.
El més important es la funció d' aquests serveis.
Cal recordar que a molts països les revolucions han estat posibles perquè la policia o l' exercit a donat les armes i s' ha sumat al poble, una cosa impensable aquí en el nostre context, però posible en molts altres països no occidentals.
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
08 gen 2012
Revolucions,contrarevolucions, estats socialistes, policies del futur..., map déu quin mal de cap!

Jo hi aniré perquè per mi és just i cal plantar cara als abusos dels mossos.

Quants més siguem pos millor.

Els debats de cafè: al bart!
Re: MANIFESTACIÓ Estem fartes dels Mossos a Manresa
09 gen 2012
La manifestació de Manresa ha estat convocada des de diverses individualitats que tenen com a objectiu expressar la rabia i la indignació per les actuacions dels Mossos a la ciutat. Per a fer una convocatòria no fan falta ni organitzacions ni sigles, precisament per què es defuig treure rèdit polític de múltiples casos d'injusticia.
S'acordà que cadascú difondria la convocatòria de la forma que volgués expressant els motius que el portaven a manifestar-se i s'aprofitaren textos que ja hi havia per anar mes ràpid. Si es mes encertat o no ja ho valorarem.
A nivell pràctic, si s'hi vol anar que si vagi i sino estem-nos de tonteries, per favor.
Sindicat Terrassa