Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Jornades Culturals i Llibertàries, Fraga gener 2012, CNT Fraga
06 gen 2012
La CNT de Fraga i el Centre d'Estudis Llibertaris José Alberola hem organitzat les Jornades Culturals i Llibertàries 2012 per a eix mes de gener.
Els actes tindran lloc els dies 11, 13, 20 i 25 de gener.
Confederació Nacional del Treball
Federació Local de Sindicats de Fraga


La CNT de Fraga i el Centre d'Estudis Llibertaris José Alberola hem organitzat les Jornades Culturals i Llibertàries 2012 per a eix mes de gener. Els actes tindran lloc els dies 11, 13, 20 i 25 de gener. Adjuntem programa.

Enguany les Jornades han estat estructurades entorn del tema de la crisi econòmica amb la finalitat d'aportar diverses mirades i contribuir al debat generat tant per les seves múltiples causes com per les seves greus conseqüències. Però també s'ha volgut realçar, fomentar i recolzar algunes alternatives properes que qüestionen el model econòmic actual.

Per a això, es compta amb la participació de membres de la Plataforma Stop Desahucios i de la Plataforma Solidària d'Actur-Parque Goya, plataformes compostes per col•lectius i associacions veïnals de Saragossa, que pretenen fer visible la dramàtica realitat que estan vivint els directament afectats per la crisi, denunciar les causes que han generat aquesta situació i impulsar experiències col•lectives de suport als afectats.
Parlaran a més dels abusos del sistema bancari i financer i d'algunes alternatives ciutadanes creades per defensar-se’n.

En un altre dels actes participarà Javier Ortega, membre de COOP 57 Aragó, cooperativa de serveis financers, creada a Barcelona en 1995, per recolzar a projectes d'economia social i promoure la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.

Finalment, Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i activista en defensa de la justícia social i la pau, president de l'organització Justícia i Pau i autor de diversos llibres sobre economia, ens explicarà quina és la situació econòmica i social que estem vivint i aportarà idees sobre com fer front a la crisi i quines serien les polítiques que s'haurien de seguir per eixir-ne.

Les Jornades Culturals i Llibertàries 2012 es presentaran oficialment a la premsa el dia 11 de gener a les 19.30 h a l' IES Baix Cinca de Fraga. Posteriorment, a les 20 h, es projectarà el documental La Doctrina del Xoc, basat en el llibre del mateix títol de Naomi Klein, que analitza el fenomen anomenat “el capitalisme del desastre”.

Tots els actes es faran al Saló d'Actes del Palau Montcada, excepte la presentació i el documental que tindran lloc a l' Institut d’Ensenyament Secundari Baix Cinca de Fraga.
L'entrada és lliure i gratuïta.



CNT Fraga



JORNADES CULTURALS I LLIBERTÀRIES
Fraga, Gener 2012



Dimecres 11 de Gener.

CINEMA-DOCUMENTAL.

LA DOCTRINA del XOC

La Doctrina del Xoc, documental de Michael Winterbotton i Mat Whitecross, de l'any 2009, estrenat a Espanya en 2011, és una pel•lícula basada en el llibre de Naomi Klein del mateix títol, que analitza el fenomen anomenat “El capitalisme del desastre”. Aquesta és una teoria que demostra que alguns governs aprofiten moments de crisi econòmica, guerres, desastres naturals, etc., per fomentar mesures que afavoreixen el lliure mercat i tenen conseqüències molt negatives per a la població.

Lloc: IES Baix Cinca, a les 20'00h.


Divendres 13 de Gener.

XERRADA- DEBAT

RESPOSTA CIUTADANA DAVANT ELS ABUSOS DE LA BANCA.
Participen: Stop Desahucios + Plataforma Solidària Actur-Parque Goya, Saragossa.

Plataformes compostes per col•lectius i associacions veïnals que pretenen fer visible la dramàtica realitat que estan vivint els directament afectats per la crisi, denunciar les causes que han generat aquesta situació i impulsar experiències col•lectives de suport als afectats.
Parlaran a més dels abusos del sistema bancari i financer i d'algunes alternatives ciutadanes creades per defensar-se d'aquests abusos.

Lloc: Palau Montcada, a les 20'00h.


Divendres 20 de Gener

XERRADA- DEBAT

COOP 57 UNA PROPOSTA COOPERATIVA

Amb la participació de Javier Ortega, membre de COOP57 Aragó, cooperativa de serveis que destina els seus recursos propis a donar préstecs a projectes d'economia social que promoguin l'ocupació i fomentin el cooperativisme i l'associacionisme sobre la base de principis ètics i solidaris.

Lloc: Palau Montcada, a les 20'00h.


Dimecres 25 de gener

XERRADA- DEBAT

LA CRISI TÉ RESPOSTES

A càrrec d'Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i activista en defensa de la justícia social i la pau. President de l'organització Justícia i Pau i autor de diversos llibres sobre economia.

Lloc: Palau Montcada, a les 19'30h.


Organitza:

CNT Fraga

Centre d'Estudis Llibertaris José Alberola





CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL
Adherida a la A.I.T.
Pg Barrón- Cegonyer, 6, 3r. Apt. C55, 22520 Fraga. Tlf. 626492992 e-fraga ARROBA cnt.es
http://bajocincalibertario.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat