Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Benvinguda al 2012
06 gen 2012
Benvolguts companys i companyes,
Acabem de dir adéu a un any feixuc, dur i costerut per molts de nosaltres, de les nostres famílies, dels nostres amics....patim les conseqüències d'una crisi econòmica que afecta directament a les nostres llars, a les nostres institucions, a moltes empreses, a autònoms...tothom es veu afectat, en major o menor mesura.

Els darrers mesos hem vist que des del govern català han esmolat les tisores i han retallat en prestacions socials; en ajuts a les empreses; han retallat, congelat i fragmentat els sous dels funcionaris; han fet ulls cecs i orelles sordes als oferiments d'ERC pel bon govern del país i han preferit pactar amb un Partit Popular que amb l'ajut del triomf aclaparador a les urnes espanyoles ens seguirà pressionant, espoliant, robant i enganyant; perquè és això el que fan, ni més ni menys. Per molt que la Presidenta del Parlament de Catalunya hagi intentat callar les veus, el clam del poble no té aturador i més quan l'avala la raó pura.


Veiem com cada dia surten noves revelacions sobre els tripijocs del gendre del Borbó; com des de la mateixa casa reial intenten passar-hi de puntetes justificant que no en tenien coneixement. Hem vist també com en Millet i en Montull sortien indemnes de l'espoli del Palau; com directius d'entitats financeres s'han auto imposat pensions milionàries a costa dels ajuts que han rebut en lloc de ajudar a qui ho necessita, a les empreses i autònoms que fan créixer la economia del nostre país. Hem vist com a les darreres oposicions a professors de secundària hi ha hagut força irregularitats; com la nostra canalla rep les classes en barracons; com es retalla en les escoles bressol; com els nostres llicenciats han de marxar a l'estranger per poder aconseguir una feina....tot això ho voldríem deixar enrere i per fer-ho hem de lluitar-ho i treballar-ho des de casa nostra.



Què tenim doncs?

Tenim un futur per davant que pot ser molt diferent a com ens l'estan construint des de Madrid. A Catalunya tenim un gran potencial humà, tenim un jovent sobrerament preparat per aconseguir grans reptes; tenim empreses i institucions capdavanteres en recerca, que han vist recompensats els seus esforços en àmbits internacionals; tenim idees per desenvolupar; raó per explicar-les i força per fer-nos sentir!
Ahir, l'Oriol Junqueras va demanar coratge al govern per plantar-se davant del govern espanyol, que amb les noves mesures fiscals, només fa que incrementar l'espoli fiscal. Això només és un exemple, n'hi ha molts d'altres i hem d'ajudar a la direcció nacional a estendre el missatge; cadascú des del seu àmbit i en la mesura de les seves possibilitats, però no podem donar cap batalla per perduda; cada dia ho podem fer, a la feina, al bar, amb amics...on sigui.

Els homes i les dones actuem sempre segons els fets i les situacions que ens envolten i que marquen tota la nostra vida. Segons com són aquestes situacions decidim què hem de fer, i de vegades l'encertem i d'altres no. Però el que sí és clar és que només tenim una oportunitat per escollir el nostre camí. Tots nosaltres doncs, podem decidir quin camí volem i aquest només ens pot dur a la Llibertat; tots junts ho podem aconseguir perquè ens ho mereixem, perquè és un deute que tenim amb els qui ens han precedit i amb els que vindran darrera.

Dit això, donem la benvinguda a un any nou que esperem i desitgem que ens dugui encert en les decisions, saviesa al nostre pensament i molta felicitat als nostres cors.

Sempre a la vostra disposició, rebeu tots i totes vosaltres una forta abraçada //*//

Maria Llerda
Esquerra Republicana

Vallès Oriental
Gener 2012

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat