Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
05 gen 2012
10 ANYS DE MOSSOS:
10 ANYS D'AUTORITARISME I IMPUNITAT POLICIAL
NI ELS VOLEM NI ELS NECESSITEM

Entenem que els cossos policials formen part d'un engranatge en el que hi ha altres peces que juguen un paper clau. Policies, jutges, banquers, empresaris, polítics, funcionaris de presons, segurates, mitjans de comunicació de masses,... perpetuen les desigualtats socials i abusen dels seus privilegis amb total impunitat. Alguns dels exemples més recents i propers serien: l'absolució de Lluís Corominas després d'haver comès un assassinat, la mort per malaltia crònica de Lluís D. dins el C.P.Lledoners després d'haver-li denegat la possibilitat de morir a casa, les morts per sobredosi que tant freqüentment es produeixen a moltes presons, les reiterades tortures i pallisses a les que estan sotmesos els presos/es als CIEs (Centre d'Internament per a Estrangers) que en el CIE de Barcelona l'any passat van provocar la mort de Mohamed A., i un llarg etcètera més.

Alguns dels motius del perquè ens oposem a l'existència dels cossos policials, així com als diferents elements que formen part del seu engranatge:

•     Perquè la funció social dels cossos policials és la de perpetuar les desigualtats econòmiques. Sorgits per defensar els privilegis de les classes apoderades, una de les seves funcions principals és la de perseguir aquelles persones que cometen petits delictes per sobreviure. Per exemple, aproximadament el 80% de les detencions efectuades pels Mossos són derivades de petits furts i robatoris o del tràfic de drogues a petita escala, qüestions directament relacionades amb les enormes desigualtats socials existents. Un augment dels efectius policials no implica la disminució dels delictes. Mentre hi hagi privilegis i desigualtats n'hi continuarà havent.

•     Perquè es basen en l'autoritarisme i la prepotència. Nombroses han estat les denúncies per tortures, maltractaments, pallisses i fins i tot assassinats que pesen sobre les espatlles d'aquests cossos. En més o menys grau, tots els policies acumulen un ampli historial d'abusos, derivats de l'autoritat que se'ls atorga i de la impunitat de la què gaudeixen. Per tant, és inútil i incompatible l'existència de la policia amb el respecte als drets humans i el principi bàsic de llibertat.

•     Perquè és un dels estaments principals en la defensa de “l'status quo”. Qualsevol voluntat de canvi social xoca frontalment amb la policia com a estament repressor, ja sigui aquí, com a Grècia, com a la plaça Tahir del Caire. Les brutals càrregues contra el moviment dels indignats, els desnonaments de les famílies hipotecades o la persecució de tota possible dissidència són proves més que fefaents que la policia hi és per impedir processos insurrectes o transformadors.

•     Perquè no volem delegar la nostra integritat física a ningú. Com a defensores de l'autonomia individual no creiem en la creació d'un grup específic de persones encarregades de vetllar per la seguretat de tothom. Per nosaltres, és com renunciar a una part de nosaltres mateixes, i és que preferim resoldre els possibles conflictes col•lectivament. Cada vegada que es recorre a algun d'aquests cossos, s'està legitimant la seva tasca, cosa que implica una renúncia explícita a la pròpia autonomia.

•     Qui controla als controladors? Dia si dia també podem veure com membres de diversos cossos policials han estat implicats en activitats il•legals. On hi ha poder, hi ha corrupció, i la naturalesa mateixa de l'Estat enlloc de perseguir-la l'encobreix. Resulta cínic que els encarregats de perseguir els delinqüents siguin i encobreixin els principals delinqüents.
•     ...

Estem fartes de la seva existència. No els volem ni els necessitem!

MANIFESTACIÓ DISSABTE 14 DE GENER 18H CRIST REI MANRESA


10 ANYS DE MOSSOS:
10 ANYS D'AUTORITARISME I IMPUNITAT POLICIAL

2001: El desplegament progressiu dels Mossos d'Esquadra arreu de Catalunya es correspon amb una denúncia progressiva de pallisses, tortures i detencions il•legals produïdes des d'aquest cos. Exemples concrets podrien ser la detenció i pallissa d'un independentista que s'oposava a la “volta a Espanya” a Castellar de N'Hug o la pallissa a un jove barceloní.
2002: Imputen setze Mossos a Roses acusats de clavar una pallissa a un immigrant per haver comès una infracció de trànsit.
2003: L'1 d'abril d'aquest any, en Jordi V, veí de Torà, va ser detingut sota la Legislació Antiterrorista per ordres directes del jutge Baltasar Garzón. El 4 d'abril el jove fou ingressat a la UCI de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb una crisi d'ansietat fruit de les tortures i les amfetamines que li van subministrar durant el període d'incomunicació al que fou sotmès.
Durant aquell mateix any, els Mossos també assassinaren en Francisco Javier Román, un malalt que es trobava amb un atac d'angoixa a casa seva. En reduir-lo li provocaren una aturada cardiorespiratòria.
2004: Els Mossos maten en Farid Bendaoued en un pis de Santa Coloma després que un desproporcionat operatiu dels Mossos entrés a casa seva.
2005: Els Mossos apallissen indiscriminadament un jove d'Agramunt per no portar el casc de la moto ben lligat.
2006: Els Mossos detenen i apallissen un jove a Manresa. La detenció es produeix de forma molt violenta. El jove va ser conduit a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i maltractat durant el trajecte. Un cop a l'Hospital, el jove no va ser degudament atès pel personal sanitari i va patir tortures dins l'habitació.
2007: Es fan públiques les imatges de les càmeres de video-vigilància de la Comissaria de les Corts, les quals deixen en evidència l'existència de pallisses i tortures indiscriminades per part dels Mossos.
També foren els causants de la mort d'en Sergio, un veí de Badalona, que segons la versió policial va “caure” d'un cotxe patrulla en marxa. Segons la família d'en Sergio li van clavar una pallissa a comissaria i el van colpejar quan va caure del vehicle, ja que és impossible que pogués trencar el vidre del cotxe emmanillat.
El 19 de maig va tenir lloc a Barcelona una manifestació en defensa dels espais okupats, durant el transcurs de la qual els Mossos utilitzaren una arma il•legal anomenada kubotan.
2008: Condemnats dos Mossos per un delicte de lesions i injúries a un menor al Pont de Vilomara i a Rocafort.
2009: Pallisses dels Mossos a estudiants en protesta contra el Pla Bolonia.
2010: Fou desmantellada una xarxa de narcotraficants que tenien estretes relacions amb múltiples elements dels Mossos d'Esquadra (fins i tot un comissari) que tenien la funció de protegir i informar.
2011: L'11 de febrer un noi és atropellat voluntàriament pels Mossos d'Esquadra durant una persecució policial.
Desallotjament brutal dels indignats acampats a la Plaça Catalunya de Barcelona.
En Mustapha, veí de Manresa, morí després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Actualment el seu cas es troba sota investigació judicial degut a nombroses irregularitats que ofereix la versió policial dels fets.
2012: L'1 de gener d'aquest any, mort a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa en Sergio E, després de passar dos dies en coma degut a la suposada parada cardiorespiratoria que va patir durant la detenció. Un testimoni contradiu la versió policial, remarcant la desproporcionada actuació policial, i la família presenta una denúncia per intent d'homicidi contra el cos policial.

Aquests són només alguns casos entre molts que mostren la impunitat de la que gaudeixen els cossos policials, però la llista podria ser llarguíssima, i es podria remuntar a molt temps enrere.

This work is in the public domain

Comentaris

Policia ---> Fora del Món!
06 gen 2012
TOTHOM a MANRESA!!

Policia ---> Fora del Món!
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
06 gen 2012
i fora de tota la galaxia!!!!

maderxs moriuvos
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
06 gen 2012
aquest és un manifest excloent, totalment llibertari, i per tant no penso anar a aquesta manifestació. És una llàstima el partidisme d'alguns, en comptes de canalitzar coses que podrien ser més unitàries i fer quelcom en que diverses sensibilitats ens sentissim còmodes, es tira pel dret.

Que vagi bé, de part d'un que no anirà perquè ha estat exclòs per aquest manifest sectari.
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
06 gen 2012
és una manifest llibertari? et refereixes en la redacció del mateix o al contingut?
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
06 gen 2012
comunicat del JEI Manresa en relació a la mort de Sergio arran de l'actuació dels Mossos    
per Jovent de l'Esquerra Independentista de Manresa (JEI)     03 gen 2012
MOSSOS D'ESQUADRA, SEGON MORT A LES ESQUENES EN MENYS DE TRES MESOS A MANRESA comunicat del jovent de l’esquerra independentista de manresa (JEI) en relació a la mort de Sergio, derivada d’una actuació policial.Han passat menys de tres mesos des que els Mossos d’Esquadra amb la complicitat dels mitjans de comunicació ens van voler vendre el suicidi de Mustapha, veí de Manresa que segons la versió oficial va morir després d’estar més d’un mes en coma causa d’un suposat intent de suicidi mentre era a l’hospital després d’una detenció i sota custòdia policial. El cert, però, és que les causes de la seva mort mai van ser aclarides realment i les irregularitats i incongruències del cas segueixen sent evidents a dia d’avui. La família i amics d’en Mustapha encara esperen una explicació creïble que els permeti entendre com va acabar mort el jove simplement pel fet d’estar en situació irregular. No coneixerem mai del cert la veritat, però el cert és que l’Estat és el responsable de la seva mort. Ja sigui a través de la injusta llei d’estrangeria o a mans dels seus cossos de seguretat.

Però malauradament, un nou cas ha sortit a la llum. És el cas de Sergio, un altre veí de Manresa que va morir el dia d’any nou després de passar dos dies ingressat a l’UCI arran de l’actuació policial que tenia la finalitat de detenir-lo. Aquesta vegada, la història que ens pretenen vendre encara és més inversemblant, i és que segons al•leguen els agents, el difunt va oposar resistència fins a caure inconscient i van caldre fins a cinc agents per detenir-lo perquè era molt corpulent i (sempre segons la versió oficial) fins i tot va aconseguir prendre l’arma a un agent.

Una versió oficial que es contradiu plenament amb la de la família, que gaudeix del testimoni de la companya de Sergio que assegura que l’home no va oposar resistència, que la violència policial va ser totalment desmesurada i que els agents van colpejar al jove fins a causar-li la parada cardiorrespiratòria que va acabar provocant la seva mort el passat diumenge.

Després de la mort d’en Sergio, veiem com l’Estat desplega una vegada més tota la seva maquinària mediàtica i mitjançant la utilització dels diferents mecanismes que té al seu abast aconsegueix fer prevaldre la seva versió dels fets. Clar, qui creurà la versió d’un jove emigrat sense papers o la d’un presumpte delinqüent? Veiem les declaracions de Felip Puig, Conseller d’Interior, i del director general dels Mossos d’Esquadra com qualifiquen d’impecable l’operació policial. Però, davant d’això, nosaltres ens preguntem, com pot ser impecable una operació policial quan el detingut mor a causa dels cops rebuts per part dels agents dels mossos? Així, si un presumpte delinqüent ofereix resistència hem de permetre que la policia el colpegi fins a causar-li tals danys que acabin provocant la seva mort?

Així, com dèiem, no ens hem de deixar enganyar com pretenen i permetre que justifiquin la mort d’en Sergio simplement perquè segons la versió oficial era un delinqüent reincident que va oposar resistència. Opinem que mai la mort d’una persona, en les circumstàncies en les que es va trobar el Sergio, pot ésser justificada. En cap cas. I molt menys arrel de l’actuació dels agents de la policia, que segons ens han volgut vendre i pretès sempre que acceptéssim, existeixen per a servir i protegir els ciutadans. A més a més, sempre se’ns ha dit (malgrat no sigui cert) que vivim en un estat de dret i que tothom té dret a un judici just i, si és declarat culpable, se li aplicarà la pena corresponent. Així doncs, el poder judicial serà l’encarregat de dictar, si s’escau, la seva pena. No els agents de la policia mitjançant les seves porres. Porres que ja ens han ensenyat, que des de l’entrada al govern de CiU, amb Felip Puig al capdavant de la conselleria d’interior les fan anar amb més lleugeresa que mai, ja sigui contra estudiants o contra famílies desnonades que ocupen pisos buits per poder donar sostre i una vida digne als seus fills i filles davant les injustícies i incongruències del sistema.

Un cop feta la nostra lectura dels fets, volem expressar:

• Reafirmar-nos en lamentar l’actuació policial que ha portat a la mort d’en Sergio.

•Assenyalar clarament els agents dels mossos d’esquadra i els seus responsables polítics, directors de la nova política i del modus operandi desmesuradament violent que segueix el cos, com a clars responsables del fatídic succés.

•Lamentar que sigui el segon fet d’aquestes característiques que succeeix a la nostra ciutat en menys de tres mesos. I desitjar que mai més es torni a produir un fet similar.

•Negar plenament qualsevol legitimitat de la policia a l’hora de dur a terme una actuació policial d’aquesta tipologia on s’acaba amb la vida d’un presumpte delinqüent simplement per mostrar resistència.

•Emplaçar al cos de Mossos d’Esquadra i als seus responsables polítics a reflexionar sobre l’espiral de violència desmesurada en que estan duent a terme des de l’entrada del nou govern autonòmic de CiU.


Finalment, ens agradaria donar el condol a la família i els amics d’en Sergio. Alhora, recordar també en Mustapha i enviar una abraçada i molts ànims a aquells qui l’estimen. Nosaltres creiem en una societat on cap persona sigui il•legal i on no existeixin els delictes, ja que emanen de la injustícia, l’egoisme i la cobdícia que provoca el capitalisme. Així, també creiem en una societat sense policia. La societat comunista, una societat on no sigui necessari un control policial, com l’actual, per assegurar el manteniment de la seguretat i l’ordre. La seguretat i l’ordre del sistema i d’aquella minoria que es beneficia de les seves injustícies i desigualtats per continuar explotant i oprimint la majoria, evidentment.

JOVENT DE L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE MANRESA (JEI)

Manresa, 3 de Gener del 2012
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
06 gen 2012
NOMÈS PARLANT DE MANRESA, FALTARIEN MOLTES COSES A L'ESCRIT DE LA CONVOCATORIA,... ATROPELLAMENT AMB VICTIMES MORTALS (al saltar-se un semafor a velocitat bestial,...), REDADES CLARAMENT RACISTES, ETC, ETC ETC,...

Per altra banda, qui convoca???
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
07 gen 2012
El manresà que comenta diria que és una mica troll
Re: Estem fartes de la seva existència. Ni els volem ni els necessitem! MANIFESTACIÓ A MANRESA 14 de Gener a les 18h a Crist Rei
08 gen 2012
Pèls manipuladors de Regió 7 convoca la CGT,... SI L'ENCERTO, L'ENDEVINO,...
Sindicat Terrassa