Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : ecologia : amèrica llatina : dones
FSCat 2012 Crida del Forum Social Català
05 gen 2012
FSCat 2012
CRIDA FSCat 2012.
Inici el 28 de gener!
L’any 2011 serà recordat com l’inici del canvi cap a un altre món que sabem que és possible. Un any en què persones de tot el planeta hem sortit unides al carrer en un crit d’indignació contra la injustícia, la corrupció i el saqueig. Un crit mut en boca de les víctimes de dictadures i democràcies segrestades pels poders polítics i financers que tenen com objectius acumular més i més riquesa i poder sense importar-los la voluntat ni el benestar de les persones o la destrucció del nostre planeta.

Els nostres governants no tenen cap intenció d’oferir una alternativa que beneficiï el conjunt de la ciutadania, així que és el moment de passar a l’acció i ser nosaltres, les persones, qui ens encarreguem de donar-li sentit a la paraula “democràcia”.

És per això que fem una crida a totes les persones i agrupacions perquè s’involucrin activament en un procés de creació col·lectiva d’una democràcia feta per i per a les persones, posant en comú propostes i coneixements dins del marc d’un projecte global integrador amb capacitat organitzativa i difusora. Tot això amb la clara intenció dedesenvolupar i oferir solucions concretes a les demandes socials i polítiques.

Per això us convidem a participar en aquest procés que començarà el 28 de gener amb una mobilització de protesta contra el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, on es reuneixen anualment els líders polítics i financers per discutir el rumb que ha de dur el món. Aquesta protesta donarà pas durant els següents mesos a un procés simultani de creació, debat i aprenentatge obert a tothom que hi vulgui participar.

Tenim clars els objectius: fer realitat aquest altre món possible.

+ info:
http://worldinprogress.mentecolmena.org
Facebook: http://www.facebook.con/WORLDINPROGRESS
Twitter: @WiP2012 #worldinprogress



:::::::::: Per què la data del 28 de gener del 2012? ::::::::::

Entre els dies 25 i 29 de gener de 2012 es celebrarà a la ciutat suïssa de Davos el Fòrum Econòmic Mundial anual, en què participaran els principals líders polítics, financers i d'organismes internacionals per discutir el rumb de l'economia mundial, que un cop més decidiran sense consultar amb ningú, i sense pensar en les persones com a centre de tota política.



:::::::::: Qui convoca aquesta mobilització? ::::::::::

El Fòrum Social Mundial (FSM) és un espai de debat democràtic i d'articulació de moviments socials, xarxes, ongs i altres organitzacions de la societat civil que s'oposen al neoliberalisme i al domini del món pel capital o per qualsevol forma imperialista.

Després de la primera trobada mundial, realitzat el 2001, es va configurar com un procés mundial permanent de recerca i construcció d'alternatives a les polítiques neoliberals.

El FSM té es caracteritza també per la seva pluralitat i per la seva diversitat, tenint un caràcter no confessional, no governamental i apartidista. El seu propòsit és facilitar l'articulació, de forma descentralitzada i en xarxa, d'entitats i moviments involucrats en accions concretes encaminades a la construcció d'un altre món, des del nivell local al internacional, però no pretén ser un organisme representatiu de la societat civil mundial. El Fòrum Social Mundial no és ni una agrupació ni una organització i és contrari a qualsevol tipus de violència.

El Fòrum Social Català és un esdeveniment regional que sorgeix arran del Fòrum Social Mundial. Aquest any es planeja una sessió especial del FSCat, amb una estructura i objectiu molt diferent al d'anys anteriors. El calendari d'activitats del FSCat 2012 començarà el dia 28 de gener amb la mobilització en contraposició al Fòrum de Davos. A partir d'aquesta data s'obrirà un període d'assemblees, debats i tallers de durada definida, que s'insereixen no només dins del marc de Fòrum Social Mundial, sinó que també dins del projecte de World In Progress.
Mira també:
http://www.fse-esf.org/spip.php?rubrique108

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat