Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : laboral : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
04 gen 2012
Els principals sindicats catalans, CCOO i UGT, han reclamant al Parlament que convoqui una consulta popular sobre les retallades del Govern per al 2012 i han anunciat una gran manifestació a final de mes a Barcelona contra la política del president Artur Mas. Segons els sindicats el Govern només vetlla pels "poderosos".

Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), han afirmat que ni els grups parlamentaris ni el Govern poden impedir que sigui la ciutadania la que es pronunciï sobre si consideren correctes les propostes que es plantegen per sortir de la crisi.

Tanmateix, en una roda de premsa, s'han mostrat convençuts que la majoria dels ciutadans està en contra de les noves retallades que proposa l'executiu de Mas per al 2012. "Només des del cinisme es pot impedir que se li doni la veu als ciutadans", ha assegurat Josep Maria Álvarez, després de subratllar que "el dret a decidir ha de ser infinit i no només exercir a través de les convocatòries electorals".

Els sindicats han enviat escrits a tots els grups parlamentaris per tal que entrin al Parlament una petició per convocar la consulta popular, però si no ho aconsegueixen UGT i CCOO promouran la consulta a través de la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular, per a la qual han de recollir almenys 50.000 signatures.

Font:enoticies

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
04 gen 2012
Això no són ELS sindicats. Només en són dos.
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
04 gen 2012
Si, són dos. I dir que són sindicats hem sembla massa, no? Fillsdeputa sí que són, però sindicats???
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
04 gen 2012
UAlaaaaa que cara tienen!!! Nos la meten sin preguntarnos nada y después nos preguntan si nos ha gustado!
CCOO y UGT dejar de intoxicar, que para eso ya teneis los mas-media!
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
04 gen 2012
Més que un referendum el que haurien de proposar es una vaga general de tres dies a Catalunya per fer front a aquestes retallades que afecten a tots els treballadors y treballadores
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
05 gen 2012
Quin morro que tenen aquests VENUTS de ccoo i ugt de fer aquí la seva propaganda.La consulta de les retallades estaría bé si vingués de la gent,però vinguent dels TRAIDORS de cocos i ugt,a la merda!!
Que facin també una consulta a la gent de que en pensen de que els "sindicats?"es resignin amb la propera i nova reforma laboral,que us paguen la gent de la patronal??
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
05 gen 2012
Malauradament, amic xHxCx, si es fes una consulta sobre el paper dels sindicats crec que sortiria que són molt necessaris i ho fan molt bé, o no tan bé però ho fan, perquè per més que sembli que la gent està emprenyada (i ho està) no té imaginació per plantejar-se un escenari diferent de l'actual. Parlo del total de població, no de la en realitat minsa part que llegeix això o que darrerament va descobrint que ho fa ella mateixa o ningú l'ajudarà. I així ens va.
Re: Els sindicats proposen un referèndum sobre les retallades
06 gen 2012
No sembla que la trista retòrica de la retallada per la retallada sigui la millor recepta per millorar la confiança de la ciutadania en unes institucions democràtiques devaluades davant el poder invisible dels mercats i, més enllà encara, que contribueixi en res a avançar cap a un nou model productiu. El Govern d'Artur Mas s'ha agafat al clau roent de la reducció de la despesa pública de manera lineal, irreflexiva i sense sentit social, però és incapaç de concretar un horitzó mínimament creïble del model pel qual aposta un cop s'hagi sortit del túnel. El centredreta catalanista no té una proposta d'Estat català de benestar. És ben revelador que mantingui una ambigüitat calculada sobre si les retallades són una mera proposta provisional i improvisada o, pel contrari, dibuixen l'estació final d'arribada.

En aquest escenari, la cantarella del pacte fiscal que gasta CiU de tarda en tarda compleix, de moment, una simple funció instrumental per tal de silenciar les crítiques als aspectes més cantelluts i dretans de la seva política. No és gens innocent que Mas, per defensar l'actuació del seu Govern, hagi apel·lat recentment a l'espantall d'una hipotètica intervenció de Catalunya per part de l'Estat espanyol. I això mentre, paral·lelament, manté impúdics acords amb el PP al Parlament i a un munt d'ajuntaments.

L'avenç cap a la plena sobirania nacional requereix d'una àmplia majoria ciutadana que li doni suport. I sense un cos social cohesionat, pròsper, crític, capaç i amb confiança en si mateix, aquest procés mai no serà possible. I això és, precisament, el que està posant en risc el catalanisme conservador amb vista als anys a venir: el nostre futur com a nació emergent.
Colera camping CNT