Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
[Avui - 18hs - Metro Besos Mar] Manifestació contra l´assesinat de un noi senegales ahir al besos
04 gen 2012
La comunidad senegalesa conjuntamente con entidades vecinales y movimientos sociales convocan una manifestación para esta misma tarde a las 18hs en la Salida del Metro Besos Mar.

En la tarde de ayer un chico senegalés murió tras ser disparado en medio de la calle. Un grupo de chicos senegaleses jugaba al fútbol en la calle y un hombre les recriminó que jugasen al fútbol. Al parecer, se fue a su casa y volvió armado con dos hijos suyos. Uno de ellos le disparó en el abdomen y murió.

La comunidad senegalesa denuncia que ha sido un ataque racista, y están protestando en el Besós desde la tarde de ayer.

Durante toda la mañana estarán concentrados/as y por la tarde se convoca esta manifestación a las 18hs en el metro besos mar. Contra el asesinato del chico senegalés y contra el racismo.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Avui - 18hs - Metro Besos Mar] Manifestació contra l´assesinat de un noi senegales ahir al besos
04 gen 2012
Hem genera dubtes fins a quin punt aquesta manifestació no pot alimentar les rivalitats i la confrontació entre dos comunitats com la gitana i la senegalesa. En cap moment vull desculpabilitzar a l'autor de l'assassinat, sol que considero que aquest és un cas molt complexe, suposo que en una llarga història al darrera plena de ambigüedats i amb molts components, no sol racials (tot i que la majoria crec que sí que ho son), i per tant no sé fins a quin punt pot ser contraproduent mobilitzar-se al mateix barri ja que això es podria prendre com un atac directe a la comunitat gitana en la seva totalitat....
No sòc ningú per dir on i com s'ha de produïr aquesta resposta però sol volia expressar els meus dubtes. Crec que el que hauriem d'aconseguir és una culpabilització directa al rol que han jugat les diferents institucions i partits polítics en la construcció del concepte racisme i no desencadenar més odi entre dues comunitats (les dues de pell moreneta) que tenen un fort pes social a la ciutat de Barcelona i arreu tota Catalunya.

Humilment,

silvia
Re: [Avui - 18hs - Metro Besos Mar] Manifestació contra l´assesinat de un noi senegales ahir al besos
04 gen 2012
totes a la manifestació!!! que esclati la revolta!
Re: [Avui - 18hs - Metro Besos Mar] Manifestació contra l´assesinat de un noi senegales ahir al besos
04 gen 2012
Facil d'esbrinar Silvia: durant anys la comunitat gitana no ha patit competencia a l'hora de xuclar de totes les ajudes socials imaginables, deixant de banda el trafic de substancies que tant de bo han fet pel jovent del nostre pais. Ara be, arriben nouvinguts que tambe volen xuclar de la mamella i que passa? Un clar conflicte d'interessos sembla ser, i aixo es el que ens assabentem. Per altra banda els senyors de sos racisme a on paren, m'agradaria coneixer el seu punt de vista, ja que tampoc els vaig sentir quan el poeta valencia va ser assassinat per moros. Per acabar i com a curiositat reflectir el gran nombre de vots que cert partit va rebre del col-lectiu gitano, surreal veritat?
Re: [Avui - 18hs - Metro Besos Mar] Manifestació contra l´assesinat de un noi senegales ahir al besos
05 gen 2012
Hay que ser inocente para creerse que le pegaron un tiro por discutir por una pelota, lo que pasa es que hubo una disputa por el mercado de la droga entre los dos gitanos que dispararon y el senegales, todos ellos con infinidad de antecedentes `por salud publica. Por mi que se maten entre ellos, yo no me meto.
Sindicato Sindicat