Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
29 des 2011
Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!

La intenció d’aquest bloc ha estat donar veu a totes les opinions respecte a la gran pujada dels preus dels transports públics prevista per aquest 2012, però no podem decidir què fer, teniu moltes propostes i cada ciutadà haurà d’escollir també com actuar. Malgrat tot, i com a gest testimonial d’allò que van realizar els nostres avis l’any 1951, us proposem donar un primer pas per a començar una vaga de consum:

El 10 de gener us convidem a no fer ús dels transports públics, a desplaçar-vos a peu, en bicicleta, patinet, compartint cotxe… Pels drets dels ciutadans i contra l’abús de les nostres institucions.

Ajudeu-nos a fer la màxima difusió!
Moltes gràcies per la vostra participació, aviat més notícies.
logo-tmb51-boceto01.jpg
logo-tmb51-boceto021.jpg
Un bloc on llençar les teves opinions? Un espai on manifestar la teva indignació com a ciutadà? Som això i molt més!

#TMB51 és una iniciativa ciutadana que va nèixer a partir d’un malestar a les xarxes socials i que va ser acollida per moltes més persones i ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona arran de la notícia de la pujada desmesurada dels transports públics anunciada per l’ATM per al 2012. ( http://tmb51.wordpress.com/espurna-tmb5/ ) Ciutadans cansants i desesperats de tantes retallades que afecten la nostra vida diària i sembla que els nostres representants no saben (o volen) resoldre d’altra manera que no sigui la de la tisorada o la d’augmentar serveis públics bàsics com és el cas, amb el sacrifici d’una majoria que ja n’està tipa.

Aquest iniciativa ciutadana acull a tothom que s’hi vulgui afegir i adherir però aclarim que al darrere no hi ha ni partits ni associacions, sols ciutadans que de manera individual, a banda que facin part de col.lectius o partits, vulguin mantenir viu l’esperit d’aquella vaga que els ciutadans de Barcelona van iniciar el 1951.

També ens en fem ressó d’algune opinions rebudes i volem comentar que sabem que els responsables de la pujada és l’autoritat ATM, i que el nom #TMB51 va ser el resultat combinat de lligar el nom genèric i més familiar pels usuaris de busos+metro+fgc i l’esperit de la vaga del 1951.

I per últim, insistir en què la força del consumidor és l’arma més potent i pacífica que tenim a l’abast, per això una ‘vaga de consum’. Moltes gràcies a totes i tots!
Mira també:
http://tmb51.wordpress.com/
http://tmb51.wordpress.com/espurna-tmb5/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
30 des 2011
Ja tocava, que no sigui la ultima!, ens hem de fer sentir d'una vegada!
Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
30 des 2011
Bé, però 1) No som "ciutadans", perquè ser ciutadà significa acceptar l'ordre establert 2) NO són les "nostres institucions" i 3) Sé que això és un primer pas però si es vol que la vaga tingui l'èxit de la del 51 caldrà colpejar l'ATM on li faci mal. No utilitzant els transports "públics" un o dos dies no anirem enlloc.
Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
30 des 2011
no agafem transport i tindran l'excusa per no subvencionar-los, els privatitzaran del tot, millor entrar al transport amb una samarreta que digui "sous uns lladres" o anar a la seu d'ATM o coses per l'estil. Van tancar els caps nocturns al·legant que no hi anava gent.
Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
30 des 2011
Oh sí, una samarreta! Així segur que baixen els preus! Doncs mira, millor que els privatitzin encara més (ja ho són de semi-privats) i així gent com tu arribi a quotes de misèria que us facin deixar-vos de tonteries i començar a liar-la una mica per reclamar allò que ens pertany a tots inalienablement, el dret a viure de manera digna.
Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
30 des 2011
Samarretes i grups de Facebook. Així farem la revolució... :-/
Re: Del 1951 al 2012: el 10-G no agafis el transport públic!
31 des 2011
la idea no està malament, ara bé, cal profunditzar un poc més. Primer de tot cal revisar el discurs una mica, llevar-li el nom de ciutadans que amaga la desigualtat existent entre sectors de la població (hi ha una part d'aquesta que sí que pot pagar-se el tramvia, pugen el preu o no.) I tractar de dur a terme accions més contundents.(sabotatges, colar-se, etc)
Sindicat Terrassa