Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: antifeixisme
Els fets de la Fatarella
28 des 2011
[A la FAI, que no la CNT, hi havia de tot i força...Juntament amb fets com els de la dictadura imposada pel Cojo de Múrcia a la Cerdanya o avalots descontrolats d'arreu; procés que debilità el govern a la retaguarda fins a fer-lo caure -amb nombrosos membres de la CNT i incús antics pistolers de la FAI o destacats militants com Diego A. De Santillán dins el propi govern rupturista; quant al front hi estaven lluitant sols columnes de sindicats i partits -amb feina a resistir-, i hagués calgut l'exèrcit eficient i modern que no arribava, tot això només afeblia la capacitat de l'antifeixisme.] Firmat: un leninista partidari de la CNT i de la República, alhora que de la revolució social.

Adjunto el trailer d'aquest documental, que no he vist.Els fets de la Fatarella

Director: David Paco
Cinematographer: Pol Orpinell
Production: Laneta
Format: HDV

Documentary film currently in production, which revolves around the dead who were having during the civil war the people of Fatarella. The conflict occurred between anarchists and peasants of the area during the collectivization of the land.
http://polorpinell.com/documental/els-fets-de-la-fatarella/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
La FAI durant anys va defensar que havia actuat així per un complot monàrquic de pagesos rics, hipòtesi inversemblant, tenint en compte que a la Fatarella de pagesos rics no n'hi ha hagut mai...
Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
Los catalanes son todos ricos, lo que tienen lo guardan los usureros.!!
Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
Magnífic, algú que parla en nom de la FAI i sabia el que pensaven tots els de la FAI i a més durant anys...
Què potser ets de la CIA per a conèixer les raons de tot "el contuberni judeo-masónic"?

Suposo que no, només un revisionista més de una història que no has viscut, per a fer-nos creure que ara estàs "vivint" alguna història.

No només esteu avorrits, sinó que a més manipuleu fatal... (a la Fatarella no n'hi ha hagut mai rics...) I després no et queixis dient que tu no penges res en Indymedia
Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
Visca la FAI i la revolució incontrolada!

Leninistes, republicans, nacionalistes i feixistes, sou la mateixa merda!
Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
Ara que teniu als companys de viatge de CiU, se us veu el "plumero". Primer el Mir, un diari que no la ensenyant MAI, després el llibre del fets de Falset i encara hi ha el Jordi Martí Font, que entrevista al seu autor, suposo que com a membre del Ateneu del Priorat i no pregunta com a contrapès(perque no interessa) qui encara esta viva, la Conxa Pérez.
Encara que fossin tots aquest actes veritat, els estalinistes i nacionalistes, tots d'acord, vau massacrar als treballadors catalans el Maig del 37, ben histografia. Per si era poc vau omplir les presons de llibertaris. Quan les vau tindre que obrir a la força, volíeu deixar-nos dins perquè ens afuselles el Yague. I d'amunt vau intentar matar-nos a la fugida cap el Pertús. Aquí li van dir els guàrdies d'assalt als psuqueros, que aixo s'havia acabat i ells no pelaven a ningú. Quelcom de semblant va passar amb la gent del POUM, i si voleu seguim...
Re: Els fets de la Fatarella
28 des 2011
llastima que encara en van quedar.
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
Hi havia també leninistes a favor de l'alçament contra el govern, els del POUM
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
Certament, les txeques estaven també plenes de llibertaris i militants del POUM. Els fets de maig van tenir un tràgic final, on van morir 200 obrers antifeixistes -de color divers-. Jo també penso que hauríem de fer un esforç. Vaig penjar el text jo, perquè sovint des dels moviments transformadors sols es recorda als certs sectors -fet que ha donat a que molta gent es senti hereva del POUM- i està bé donar també una imatge plural, donat que no tot era BLANC o NEGRE, hi havia molts contrastos, afinitats, grups, debats i fets diversos. Per mi el partit més digne que hi ha hagut és el Partit Català Proletari. Vaig llegir una entrevista al Pèsol de la Conxa Pérez. Aquests vells i dignes militants són els que hem de recuperar, front la memòria oficial que com sabem és selectiva, totalment d'acord. En Jordi Martí Font fa una bona tasca. No cal que creem més màrtirs i capelles. El que em sap greu és que si passés quelcom similar potser es tornarien a reproduïr els conflictes, o potser no? De fet portem uns anys d'autonomia i treball assembleari que podrien donar fruit
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
les txeques plenes vol dir plenes? quines presons? la de barcelona? ...f
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
Sembla que no llegeixes gaire els "stalinistes" d'ara, que una vegada més donen suport a l'ordre constitucional, encara que sigui de dretes i monàrquic... El de dretes, ja els ve de tradició, però el de monàrquic..., és quelcom nou que han incorporat per a accedir al poder amb la boca petita...
Molts diuen que no són "estalinistes", sinó "marxista-leninistes" i malgrat aixó, una majoria, poc han canviat amb els d'abans.
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
Esquerra Unida, que jo sàpiga no té res de Marxista-Leninista, sinó que és un partit que es proclama Socialdemòcrata. No es pot dir tampoc que enganyin a ningú. Altre cosa és el PCC, que porta una tàctica que desconec força, per això no n'opino
Re: Els fets de la Fatarella
29 des 2011
Independència i socialisme!
Re: Els fets de la Fatarella
30 des 2011
Certament el socialisme d'avui serà més proper al llibertari potser, en alguns sentits. En aquesta direcció han avançat més, paradoxalment els cristians de la teologia de l'alliberament (Agenda Llatinoamericana, Comitès Oscar Romero) o el Movimiento Sin Tierra de Brasil.
Re: Els fets de la Fatarella
30 des 2011
Benvolgut Samuel:
Esquerra unida es una coalició integrada per tres partits comunistes: PCC, PSUC i POR, tots es consideren marxistes, a tots hi ha gent que es diu marxista-leninista, i encara que el POR es l'unic que es considera trotsquista en la linea de la 4ª Internacional, ara per ara conec gent que ve del trotsquisme al PCC i al PSUC.
Aixo si, tot aixo, sorprenentment, no es nota gens ni mica en les politiques de EUiA, que ni tan sols es podrien considerar socialdemocretes en el sentit estricte.
Son politiques de aproximacio a ICV, es a dir sociates amb ecopatina, pero amb un to mes tradicional roig, buid de contingut real i de estrategia revolucionaria.
Re: Els fets de la Fatarella
30 des 2011
Totxs sabem de quin peu calçen la majoria -algunxs hi haurà de bona fè, sobretot al PCC o PSUC Viu-, efectivament de M-L en té poc, més aviat és un partit revisionista i reformista.
Sindicat Terrassa