Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: un altre món és aquí
Crònica de la primera marxa de torxes contra les presons
26 des 2011
marxa 2.jpg
El passat divendres 23 de desembre vam dur a terme la primera Marxa de Torxes del Maresme contra les presons, sent aquest un dels primers actes de caire abolicionista que s'han dut a terme a la comarca en els darrers temps. En el seu inici la marxa va comptar amb una nombrosa presència policial malgrat que aquesta és va anar diluint al llarg del recorregut. Una cinquantena de persones van il·luminar al llarg de la marxa els carrers de Premià de Mar, passant pels barris més humils i remarcant, mitjançant parades i lectures de diversos textos, el caràcter classista i inhumà de les presons.

Podem afirmar que entre totes hem sabut treure aquest conflicte al carrer, crear debat i qüestionar tant la institució penitenciaria i d'altres centres d'internament i aïllament com també les estructures estatals, governamentals, econòmiques i autoritàries que les mantenen. Com bé vam expressar en el nostre manifest, sabem que un grapat de torxes no solucionarà aquest conflicte, però considerem que treien el debat al carrer amb marxes com aquesta i donant veu a aquelles persones que estan preses, sí que evidenciem aquesta realitat carcerària. Així doncs, considerem que la idea de presó és el buc insígnia de la societat autoritària en la qual vivim. Les presons no compleixen mai l'objectiu-farsa de l'humanisme penitenciari, i acaba destruint les persones preses que hi malviuen, sent aquesta una realitat que s'allunya massa del seu suposat objectiu de reinserció social. Remarquem amb més fermesa que mai la necessitat d'eliminar aquests centres de reclusió com una lluita directament vinculada a la creació d'una societat més justa i lliure. Com una lluita concreta dins d'una cosmovisió de lluita global contra l'autoritat, sigui en totes les seves variants. Així doncs prenem el compromís de seguir lluitant per dur a terme aquest debat a les dues bandes dels murs i donant veu a aquelles que no la tenen o la tenen limitada.

Aprofitem per reafirmar el nostre suport a aquelles preses arreu de l'estat espanyol que organitzades dintre dels seus centres de reclusió estan duent a terme dejunis col·lectiu cada primer de cada mes (des del passat 31 d'octubre de 2011), en protesta contra els maltractaments, vexacions i tortures. Exigint així una millora de les seves condicions de vida. Estenem la mà a totes aquelles persones preses, d'arreu, sense condicions polítiques ni de procedència, que es troben en lluita i també a totes aquelles preses que encara no tenen la força per fer-ho.

Seguirem en l'intent de cercar formes conjuntes de lluita, escoltant atentament les veus recluses, per teixir vincles i desenvolupar lluites conjuntes que ens portin a trobar la manera d'acabar amb les presons.

Per la destrucció de totes les presons i la llibertat de totes les persones preses!
Amunt les que lluiten, força per aquelles que encara no ho s'han decidit!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la primera marxa de torxes contra les presons
27 des 2011
quanta gent hi va anar aproximadament?
Sindicat Terrassa