Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La seguretat dels mòbils, sota mínims
26 des 2011
Un estudi demostra que els sistemes de protecció de dades són dèbils i que es poden robar dades i interceptar trucades amb facilitat.
Amb un telèfon mòbil Motorola de l'any 2004 i un programa senzill descarregat d'internet de manera gratuïta es poden interceptar trucades i robar dades de la majoria d'operadores de telefonia mòbil dels països europeus. Això és el que ha demostrat l'expert en seguretat de mòbils, l'alemany Karsten Nohl, segons que publica el New York Times en aquest article.

Nohl, doctor en enginyeria informàtica a la Universitat de Virginia, es va fer famós l'any 2009 quan va ser capaç de desxifrar el codi de l'algoritme GSM d'encriptació de veu que s'utilitza en la telefonia mòbil a la major part del món. Aquell descobriment va causar un fort impacte social, car Nohl va publicar el codi secret desencriptat per a demostrar la debilitat del sistema i l'escassa protecció de la qual gaudeixen les dades dels usuaris.

Ara Nohl ha fet una nova recerca, començada el passat mes de setembre, les conclusions de la qual presentarà demà en una conferència titulada 'Defensant els telèfons mòbils' al Chaos Communication Congress de Berlín, una trobada sobre seguretat i pirateria informàtica (programa, twitter: #28c3).

La tesi és la següent: en els darrers anys, el coneixement en protecció de dades no ha crescut a la mateixa velocitat que el coneixement en les possibilitats d'atacar les xarxes de telefonia mòbil. I per a demostrar-la ha estudiat trenta-una companyies de telefonia mòbil d'Europa, Marroc i Tailàndia, provant d'interceptar trucades i accedir a dades dels seus clients.

I la primera conclusió és que en la majoria dels casos és sorprenentment senzill. La segona: que les companyies ho tenen fàcil per posar remei a aquesta alta vulnerabilitat; per exemple, diu, afegint un dígit més en alguns comandaments. Segons l'estudi, només T-Mobile a Alemanya i Swisscom a Suïssa tenen en general aquest plus de seguretat 'que costa molt poc, o res', segons Nohl, i que protegeix les dades dels seus usuaris.

Nohl explica que la recerca ha de ser entesa en positiu i ha de servir per millorar la seguretat dels sistemes, per la qual cosa diu que té molta de cura de la informació que ha obtingut, tot i que apunta que qualsevol estudiós de la telefonia mòbil podria aconseguir-ho. I afegeix que cada vegada que en la fase de proves aconseguia interceptar una conversa, tallava la comunicació al cap de dos segons per no disposar de cap informació compromesa i per no incórrer en cap il·legalitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La seguretat dels mòbils, sota mínims
26 des 2011
a la mayor parte de la gente la pillan por que necesita fardar de sus "grandes" hazañas en el bar.
Re: La seguretat dels mòbils, sota mínims
26 des 2011
en que bar, tontolaba?
Re: La seguretat dels mòbils, sota mínims
26 des 2011
Es que sois la hostia, de verdad os creeis que alguien va a estar interesado en escuchar las llamadas de 4 perroflautas porretas hablando de filosofía y de tonterias ???? Madre mia que paranoia mas tontaaaaa
Re: La seguretat dels mòbils, sota mínims
27 des 2011
Doncs no seria el primer cop que hi han seguiments per part de la policia a "las 4 llamadas de los perroflautas porretas filosofos y tontos".
Potser el que tindria que madurar i reflexionar és el prepotent aquest que es pensa saber-ho tot.
Has volgut anar de sobrat i t' has retratat com un paleto.
Re: La seguretat dels mòbils, sota mínims
28 des 2011
Lo que tienes que hacer es dejar de fumar tantos canutos que crean paranoia y alucinaciones, y darte cuenta que la policia no sigue a mataos como vosotros que lo unico que haceís son cafetas veganas, cines al aire libre , talleres de clowns y huertas de lechugas , aparte de subir chorradas al indymedia chupiguays.
Espabila matao !
Sindicat Terrassa