Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
24 des 2011
La segona ciutat de Catalunya es queda sense televisió tot i la intensa pressió popular i les protestes de la Plataforma Salvem L'H
icv-17492.jpg
Panorama polític insòlit a l'Hospitalet de Llobregat. El ple de la segona ciutat de Catalunya va aprovar ahir dimarts els pressupostos per l'any 2012 que contemplen el tancament de la televisió local (http://www.digital-h.cat/web/televisio/televisio-l-h;jsessionid=9E53CB58F5B6FBBDBAD1DADCB28E1CF5), fet que suposarà l'acomiadament d'una quarantena de treballadors. El cas és que tant el PSC com els seus socis d'ICV-EUiA van tombar la proposta de la Federació d'Associacions de Veïns que demanava que es mantingués la televisió, que depèn d'una empresa municipal i depèn d'una concessió, i van rebutjar també una moció de CiU contra el tancament. Unes propostes que sorprenentment van patir el rebuig de l'esquerra i el suport de la dreta, CiU, PP i PxC.

Arriba així, de mans del suposat progressisme de l'Hospitalet, la clausura d'un mitjà de comunicació a la segona ciutat més gran de Catalunya. Des que l'alcaldessa, Núria Marín, va donar a conèixer la seva intenció (http://www.llibertat.cat/2011/11/l-ajuntament-tanca-la-radio-i-la-televi)= de tancar per reduir despeses, les protestes no han parat de produir-se a través de la plataforma Salvem L'H (http://www.salvemtvlh.com/). Segons Marín, el pressupost per al 2012 (http://www.l-h.cat/utils/obreFitxer.aspx?Fw9EVw48XS73FqazAudk2L5X52ME1K1) "prioritza les polítiques de promoció econòmica i ocupació, la seguretat, l'educació i les polítiques socials".

Els professionals dels mitjans, veïns, oposició i fins i tot els socis d'ICV-EUiA, que van amenaçar amb abandonar el govern, es van oposar a la mesura. Una de les organitzacions que han participat de les protestes ha estat la CUP (http://hospitalet.cup.cat/index.php). Ahir, en conèixer l'aprovació dels pressupostos, el seu portaveu, David Soriano (http://david-soriano.blogspot.com/), denunciava precisament l'evolució erràtica dels ecosocialistes: "Això és coherència. El grup municipal EUiA-ICV animen a presentar moció a les treballadores de tV L'H pet salvar el mitjà públic i vota en contra d'aquesta". Salvem L'H ha recollit 828 signatures que demanen la continuïtat del mitjà.

Dilluns mateix, centenars de ciutadans es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet sota el lema "Salvem L'H".

"Crossa esquerranosa"

En un comunicat (http://hospitalet.cup.cat/noticia/salvem-tv-lhospitalet), la CUP ha mostrat la seva solidaritat amb els i les treballadores dels mitjans de comunicació locals i denuncia que "acabaran sent els caps de turc d’aquesta crisi del sistema". Segons la formació, "tot i el control polític que exerceix el govern de la ciutat", la televisió local "s’ha convertit en una finestra per al coneixement de la ciutat, així com de la lluita veïnal i popular existent als barris". Pel que fa a ICV-EUiA, la formació afirma que "han servit al govern socialista de la ciutat de simple crossa esquerranosa sense efectivitat alguna per al conjunt de les classes populars de la ciutat".

El tancament del mitjà suposarà l'acomiadament de la quarantena de professionals que hi treballen, contractats per Lavínia. Marín també pretenia tancar l'emissora municipal, però la pressió veïnal, de l'oposició i dels seus propis socis de govern l'han fet rectificar. Les emissions radiofòniques, amb una plantilla de 24 treballadors, hauran d'afrontar però una reformulació del model de mitjans municipals en els propers mesos.


"Una feina bàsica per la ciutat"

Els treballadors i treballadores de la Televisió de L’Hospitalet, una televisió pública d'11 anys de vida, insisteixen que fan "una feina bàsica per a la ciutat". "Som un servei públic que garanteix una programació de qualitat, però som, sobretot, la veu de tots i cadascun de vosaltres", manifesta. En aquest sentit, remarca que TV L'H "des de sempre ha dut a terme una feina que no fa cap altre mitjà audiovisual" ja que "som, en definitiva, un element de cohesió social a L’Hospitalet. Donem sentit al concepte servei públic".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2011/12/psc-i-icv-euia-clausuren-la-tv-publica-de-l-hospitalet-15929

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
24 des 2011
El gitano Luís en la tele, gran artista, hermano mayor del Zíngaro (Tony el Gitano)

http://www.youtube.com/watch?v=VOtOFFQA0HI
Re: PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
24 des 2011
Zíngaro - Cuidado camarada
http://www.youtube.com/watch?v=5nW6-3d7Qf8
Re: PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
24 des 2011
este n'és millor

el Gitano de Balaguer
http://www.youtube.com/watch?v=G8GE647fMJ8&feature=related
Re: PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
25 des 2011
bè, tenim latele.cat
L’Assemblea per la Comunicació Social (ACS) apareix al 2003 amb l’objectiu de la creació d’una televisió dels moviments socials i la crítica i transformació del model de comunicació dominant.
CAMPANYA OKUPEM LES ONES

La creació d’una televisió dels moviments socials de Barcelona
Estem creant uns canals de comunicació horitzontals,de propietat i gestió col·lectiva per part de les entitats,col·lectius i particulars implicats en la transformació i crítica social. De moment ja està funcionant LaTele,un canal de televisió ciutadana,amb programació sorgida d’iniciatives dels moviments socials. Des de l’abril de 2011 emetem al canal 37 de la TDT a Barcelona (i part del Maresme). També ens podeu veure per internet des d’aquesta mateixa pàgina o al canal de Blip.tv
TERCER SECTOR DE L’AUDIOVISUAL

La crítica del model de mitjans de comunicació actual
El sistema de radiotelevisió actual només deixa espai per a mitjans públics,controlats pels partits polítics,o mitjans privats comercials,controlats per uns pocs grups empresarials. Volem posar a debat aquest model i intervenir en la definició d’un nou marc que deixi espai per a formes de comunicació col·lectives,comunitàries,on la ciutadania no sigui només audiència o consumidora passiva,sinó que pugui intervenir en la propietat,la gestió i la creació de mitjans propis. Per això hem promogut canvis en la legislació amb la presentació d’esmenes a la Llei de l’Audiovisual catalana i espanyola,i als decrets de regulació dels mitjans sense afany de lucre. Trobareu més informació a l’apartat Tercer Sector.
Re: PSC i ICV-EUiA clausuren la TV pública de l'Hospitalet
25 des 2011
ICV = ESCÒRIA PURA!!!

FÀSTIC ÉS EL K FOTEN AQUESTS PIJO PROGRES DE MERDA!!! US HAURIEN DE VOMITAR A SOBRE XUSMA!
Sindicat Terrassa