Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
23 des 2011
200 persones protesten contra la privatització de l'espai públic del centre de Barcelona
Ahir al vespre, 22 de desembre, cap allà les 8, unes 200 persones es van personar a l’entrada a la cafeteria de la pista de gel a la plaça de Catalunya per a celebrar un sopar de Nadal vindicatiu, una manera de protestar contra la privatització d’aquell espai públic. Una cadena dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana i sobre tot l’actuació especialment violenta de la vigilància privada els ho va impedir. A la convocatòria que va circular per les xarxes socials es deia el següent.

.............

Com sabeu, la Plaça de Catalunya de Barcelona ha estat usurpada per una infame pista de gel, resultat de l’acció d’uns polítics que fa ben poc s’esclamaven i actuaven violentament davant l’acampada, allà mateix, de gent que havia decidit literalment plantar-se davant una situació social del tot inacceptable.
Els mateixos que bramaven contra l’apropiació social d’una plaça pública i llençaven els serveis de neteja i la policia contra els seus usuaris legítims, ara l’entreguen a aquells que, pagant, es proclamen els seus propietaris exclusius i excloents.
Queda així desemmascarat què és o què voldrien que fos allò que diuen “espai públic” a una ciutat capitalista: una bombolla desconflictivitzada, rigorosament vigilada, protegida de la vida real i al servei de l’alienació i el consum. La imatge que ofereix el centre de la Plaça Catalunya és, avui, una eloqüent imatge d’aquest model d’espai públic: una pista llisa i sense obstacles per on, previ pagament, estúpidament feliç, sense ensurts ni atzars, una amable munió de babaus llisca tranquil•la i confiada sota l’atenta vigilància de guardes de seguretat privada.
Però aquesta plaça no és seva. Una plaça no és de qui la paga, sinó de la gent que cada dia la usa i mentre la usa, sigui per travessar-la, per seure-hi, per trobar-se amb d’altres o per fer d’ella escenari de festa o de lluita.
I perquè no es pot suportar un insult tan gran a la ciutat i a la vida, us convoquem a un brenar-sopar nadalenc reivindicatiu a la cafeteria de la pista de gel de la plaça de Catalunya, el dia 22 de desembre.
Porteu menjar i begudes. Ajuntarem taules. Si voleu venir vestits de Papa Noel o portar elements propis d’aquestes entranyables festes, fantàstic. Si volen esperit nadalenc, el tindran.
Quedem per anar-hi plegats a les 20 h. davant l’edifici Banesto de Plaça Catalunya. És molt important que sigueu molt puntuals.
Reboteu aquest missatge i convideu a qui vulgueu, però sols gent de confiança.
Ens agraden les sorpreses.
Us hi esperem.

GRAN SOPAR-BRENAR NADALENC VINDICATIU A LA CAFETERIA DE LA PISTA DE GEL A LA PLAÇA CATALUNYA

DIJOUS, 22 de DESEMBRE, 20 H. DAVANT L'EDIFICI BANESTO DE PLAÇA CATALUNYA

PERQUÈ LA PLAÇA NO ÉS SEVA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
24 des 2011
el problema de les "xarxes socials" -falses xarxes-. Les xarxes de debò estan a Egipte, perquè si, allí no van fer la revolució pq tinguéssin feisbuc, sinó pq porten 30 anys dorganització popular, sindical i a tots els nivells. El govern els va tancar els busos del Caire, però van fer quilòmetres i quilòmetres a peu, recollint cada cop més gent, en nodes que són com uns casals populars que tenen. això són xarxes socials reals, com les que són per aturar desnonaments o altres i no la pífia del facebook

tony el gitano
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=EOmHGZURSpk
Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
24 des 2011
a més a més la puta merda d pista d gel akesta emet gasos d'efecte hivernacle i malgasta unes quantitats d'energia descomunals,

POLÌTICS DE MERDA PLEGUE JA!!!
Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
24 des 2011
Fora pistes de gel i megra- infrasctructures descomunas, mega-projectes que sols beneficien als 4 empresaris corruptes de la construcció que tenim al govern.

Visca Terra Lliure!
Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
25 des 2011
Y cuando centenares de personas privatizaron un espacio publico, lo destrozaron, lo pintaron etc etc , eso no es privatizarlo por la cara ? la plaza no es de ellos, pero tampoco vuestra.

Hipocritas
Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
26 des 2011
privatizaron? o se re-apropiaron? no se cerró el espacio a nadie, allí podías haber ido tu y expresado tu opinión (si sabes hacerlo) si algo te parecía mal. Yo allí vi niños expresar su opinión en una asamblea, viejos, parados, amas de casa, ... eso es privatizar un espacio? eso es el pueblo que lo recupera -a los turistas, empresas multinacionales o grandes corporaciones-. Es más que privatizarlo, popularizarlo

hipócrita!
Re: Protesta contra la pista de gel de Plaça de Catalunya
27 des 2011
Exacto. La plaza es del pueblo, por tanto, el mismo tiene la legitimidad de sentarse a hablar en SU plaza cuando se le venga en gana.
Sindicat Terrassa