Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Endavant OSAN publica un estudi sobre "La Sanitat als Països Catalans. Anàlisis i alternatives"
23 des 2011
Endavant (OSAN) http://www.endavant.org/ ha editat un informe en forma de llibret (descàrrega http://www.endavant.org/images/sanitat%20als%20ppcc.pdf o lectura en línia http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1307&I ) que repassa l'estat de la sanitat pública i de la inversió pública en sanitat a les Illes Balears, Principat i País Valencià
la-sanitat-als-paisos-catalans-17598.jpg
El document desgrana les retallades que el sector està patint en els darrers temps i les tendències que marquen amb dades objectives, com per exemple l'augment de la mortalitat.

El document fa referència a la concessió a empreses privades d'hospitals construïts i equipats amb diners públics mercè a la Llei espanyola 15/97, en l'aplicació de la qual el País Valencià n'és pioner. En aquest sentit s'analitza l'origen de les empreses que han assumit la gestió privada dels equipaments sanitaris públics.

També s'analitza la reducció de personal -de tota mena- als hospitals públics i l'impacte que té això sobre la qualitat de la sanitat als tres territoris. Es desgranen també els efectes de l'estratègia de concentració d'equipaments sanitaris en macrohospitals a l'extraradi de les ciutats, com ara La Nova Fe i Son espases, i l'abandonament d'instal·lacions prèvies. En una dinàmica que deixa expedit el centre de les ciutats als hospitals privats, de vegades afavorits per l'administració amb cessió de sòl públic com en el cas de la Universidad Católica de Valencia.

El document incideix en la crítica al classisme que implica el copagament de la sanitat ja que només reduirà el consum de medicaments entre aquells sectors que tinguen dificultats per pagar-los.

Endavant planteja també una sèrie d'alternatives per tal d'obtenir els recursos necessaris per poder finançar un sistema de sanitari únic, públic, completament gratuït i de qualitat.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2011/12/endavant-osan-publica-un-estudi-sobe-la-sanitat-als-paisos-catalans.-analisis-i-alternatives-1
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1307&Itemid=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Endavant OSAN publica un estudi sobre "La Sanitat als Països Catalans. Anàlisis i alternatives"
25 des 2011
això és seriositat i treball, un exemple de feina ben feta.
felicitats
Sindicat Terrassa