Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : sense clasificar
(Vilafranca) Caprabo: prou acomidaments per defensar els drets laborals!
21 des 2011
caprabu!.png
Concentració al Caprabo del barri de sant Julià de Vilafranca contra els acomiadaments i les sancions.
   
Els companys i companyes de Caprabo estan patint una gran reducció de la seva plantilla i també agressions contra les afiliades del sindicat CGT.

Per això, des de la CGT de l'Alt Penedès i Endavant Penedès hem convocat, com també es fa a altres llocs (els barris de Gràcia i Sants a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa ...), una concentració de suport amb la seva lluita i de denúncia de la situació el

DIVENDRES 23 DE DESEMBRE

a les 19 hores al Caprabo de Sant Julià

(carrer Jaume Balmes núm.11 de Vilafranca del Penedès).


A continuació us fem arribar el text de la convocatòria i esperem la vostra participació i la màxima difusió!!

Els supermercats Caprabo-Eroski pertanyen a la Corporación Mondragón. Malgrat que la Corporación Mondragón va triplicar els beneficis de l'any anterior (178 milions d'euros el 2010) i Caprabo va augmentar-los un 33% (17,4 milions d'euros el 2010), els i les treballadores han vist com l'empresa provava d'eliminar el conveni col·lectiu Caprabo-Catalunya, congelava els salaris o els impedia fer reducció de jornada per tal de conciliar vida laboral i personal, amb l’intenció d’empitjorar les condicions laborals dels i les treballadores i augmentar encara més els beneficis. I, quan han provat d'alçar la veu per defensar els seus drets, com han fet les persones afiliades a la CGT amb i sense responsabilitats sindicals, la resposta de l'empresa ha estat l'acomiadament.

Això doncs, mentre aquestes empreses acumulen beneficis multimilionaris, les condicions de la majoria dels i les treballadores dels supermercats tenen uns salaris que no superen els 800 euros al mes, reduint-se fins a 600 euros en el cas de les dones que treballen en jornada reduïda. És a dir, uns salaris de misèria que dificulten el poder viure dignament.

Ara, insatisfets amb els beneficis de l'any passat, Caprabo vol aplicar un nou sistema de treball que permeti reduir la plantilla vora 1.200 treballadors i treballadores ( la gran majoria de les quals són dones ), perjudicant no només als i les acomiadades sinó augmentant encara més l’explotació laboral.

PROU ACOMIADAMENTS PER DEFENSAR ELS DRETS LABORALS!

READMISSIÓ IMMEDIATA DE TOTES LES PERSONES ACOMIADADES I RETIRADA DE LES SANCIONS!

DEFENSEM EL NOSTRES DRETS!!!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat