Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
world in progress
21 des 2011
L'any 2011 serà recordat com l'inici del canvi cap a un altre món que sabem que és possible.


Un any en què persones de tot el planeta hem sortit unides al carrer en un crit d'indignació contra la injustícia, la corrupció i el saqueig. Un crit mut en boca de les víctimes de dictadures i democràcies segrestades pels poders polítics i financers que tenen com objectius acumular més i més riquesa i poder sense importar-los la voluntat ni el benestar de les persones o la destrucció del nostre planeta.


Els nostres governants no tenen cap intenció d'oferir una alternativa que beneficiï el conjunt de la ciutadania, així que és el moment de passar a l'acció i ser nosaltres, les persones, qui ens encarreguem de donar-li sentit a la paraula "democràcia".


És per això que fem una crida a totes les persones i agrupacions perquè s'involucrin activament en un procés de creació col·lectiva d'una democràcia feta per i per a les persones, posant en comú propostes i coneixements dins del marc d'un projecte global integrador amb capacitat organitzativa i difusora. Tot això amb la clara intenció de desenvolupar i oferir solucions concretes a les demandes socials i polítiques.


Per això us convidem a participar en aquest procés que començarà el 28 de gener amb una mobilització de protesta contra el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, on es reuneixen anualment els líders polítics i financers per discutir el rumb que ha de dur el món. Aquesta protesta donarà pas durant els següents mesos a un procés simultani de creació, debat i aprenentatge obert a tothom que hi vulgui participar.


Tenim clars els objectius: fer realitat aquest altre món possible.


Amb quina finalitat?

Si volem arribar a tenir el món que volem és necessari tenir un pla, un projecte constructiu que serveixi com a camí paral·lel a la lluita i a la resistència contra l'espoli que estem sofrint per part de polítics i banquers. Aquest projecte és aquest pla, i per és per aconseguir posar-ho en pràctica que fem aquesta crida.


Per la construcció col·lectiva d'una democràcia feta per i per a les persones, amb l'objectiu de garantir els drets fonamentals, com a habitatge, treball digne, cultura, salut, educació, lliure desenvolupament personal i béns necessaris per a una vida harmoniosa, sana i feliç.


Volem una societat horitzontal i sostenible, basada en la participació política, la llibertat, la justícia, la igualtat i la dignitat. Que es sustenti en la cerca del ben comú i en el respecte per cadascun dels habitants i pel propi planeta.


Com?

Aquest nou model de funcionament del moviment ciutadà ha de ser inclusiu donant cabuda a tots els grups del 15M i als moviments socials anteriors. Les propostes a desenvolupar han de respectar la pluralitat ideològica del moviment així com la seva naturalesa apartidista i asindical. Han de basar-se en la seva viabilitat així com en la seva capacitat per fer-les extensibles a d'altres territoris propers o llunyans, independentment de les diferències culturals.
El procés al que us convidem comença amb una mobilització el dia 28 de Gener, coincidint amb la reunió del Fòrum Econòmic Mundial en Davos [http://bit.ly/uuozcy]


A partir d'aquesta mobilització es donarà pas a un període de conferències, assemblees, debats i tallers en la qual confluirem en la posada en comú dels diferents projectes a construir.


La creació d'aquest model es basa en la presentació de propostes entorn uns punts principals generats pels propis integrants del procés. La posada en comú i punt de partida per a l'elaboració de propostes serà l'edició 2012 del FSCat, com a marc format per les entitats fins ara presents en conjunció amb els nous moviments socials, en un diàleg integrador i amb la clara intenció de dur a terme solucions concretes a les demandes socials i polítiques. Les propostes entorn de cada punt es presentaran de manera concisa en els grups de treball, formats pels proponents i tot aquell interessat.


Tenim clars els objectius, fer real aquest altre món possible.


Per què?

La situació per la qual el 15 de maig varem prendre els carrers ha empitjorat: L'actual sistema representatiu constitueix una mentida grollera, un gran engany per a la ciutadania i la negació de la democràcia autèntica entesa com a sobirania popular. En aquesta farsa en la qual han convertit els nostres representants la democràcia actúal, governi qui governi, es promouen polítiques al dictat i al servei dels interessos del sistema financer i les grans corporacions multinacionals.


En particular, Europa ha estat presa per una oligarquia financera que avui és global, això com a resultat que els governants europeus, sense excepció, hagin construït una Unió Europea al servei del poder financer de caràcter especulatiu, a través dels tractats de Maastrich o el més recent de Lisboa en 2009. Tractats signats pels 27 caps d'Estat i de Govern de la UE, de diferents signes polítics i que lluny d'haver nascut per servir a la ciutadania Europea, van néixer per posar a Europa sota el jou dels grans poders financers. És necessari un nou període constituent a Europa, necessàriament democràtic i amb la participació de la ciutadania.


Aquesta falsa democràcia no solament no ens representa, sinó que només satisfà els interessos dels més rics. A Europa els qui actualment governen són els grans bancs Alemanys i Francesos per mitjà de Merkel i Sarkozy, al mateix temps que Goldman Sachs ha imposat, mitjançant cops d'estat financers, els seus homes als governs de Grècia, Itàlia i el Banc Central Europeu.


No tenim dubte que els nostres representants tenen marcat un full de ruta definit per poders privats externs a l'estat i que no pensen desviar-s'hi per escoltar a la ciutadania. Davant aquesta realitat no ens queda una altra alternativa que constituir un gran front ciutadà social i polític, cridant a incorporar-se a ell a totes les persones i associacions que creen necessària la unió per sobre de les diferències. Tenim un gran enemic, un gran monstre neoliberal que acabarà amb la societat i amb el planeta si no ens unim contra ell, el seu poder és immens doncs és el del mercat del que tots consumim retroalimentant el sistema. Ha arribat el moment de fer-li front, de construir alternatives democràtiques, socials i ecològiques al fonamentalisme del mercat.


Tenim tants arguments per afirmar que aquesta crisi és una estafa, que no entren totes en aquesta crida. Aquests són els nostres, envia'ns el teu: mundoenprogreso ARROBA gmail.comEsta dirección electrónica esta protegida contra spambots. Es necesario activar Javascript para visualizarla .


+ info:
http://worldinprogress.mentecolmena.org/
Facebook: http://on.fb.me/vD3nfP
@WiP2012 #workinprogress

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa