Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Diari de Balears] L'esquerra independentista es prepara per la "vertadera" diada nacional de Mallorca
21 des 2011
L'esquerra independentista de Mallorca ha organitzat una quinzena d'actes per commemorar la "vertadera diada nacional de Mallorca" el 30 de desembre, entre els que destaca la manifestació que marxarà sota el lema "Construïm la unitat popular: independència i socialisme" i que partirà aquell mateix dia des del Passeig del Born a les 18.00 hores.
350-esquerra.jpg
Els portaveus de l'esquerra independentista -que aglutina Maulets, el Sindicat d'estudiants dels Països Catalans, Pinyol Vermell i Endavant (Osan) Mallorca-, Biel Canyellas i Àlvar Hervalejo, han explicat que amb les celebracions volen commemorar "l'arribada dels catalans a Mallorca fa 800 anys".

A més d'aquesta manifestació, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans celebrarà un acte el dijous 22 que commemorarà els 20 anys d'independentisme organitzat a la Universitat de les Illes Balears (UIB), en el que intervindran diferents militants i exmilitants de les organitzacions.

El 27 tindrà lloc a Can Alcover una xerrada on es presentarà el procés de confluència entre els Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (Cajei) per fusionar-se en una nova organització que vol ser la "organització juvenil definitiva de l'esquerra independentista", segons han assenyalat.

Entre altres actes també es realitzarà una "marxa de torxes a Sóller" el dia 28, que no té relació directa amb les associacions però que l'han volgut destacar i el dia 29, Pinyol Vermell organitza una diada infantil "en la qual s'explicarà la història de les 4 barres de la bandera".

Aquell mateix dia, des de la Cajei organitzen una manifestació a les 18.00 hores que partirà des de les Rambles i que durà per lema "Plantem cara a la crisi".

Respecte als incidents que es van donar l'any passat, quan un jove va cremar una bandera d'Espanya, des de l'entitat han expressat el seu desig que la manifestació es desenvolupi "en pau" i que sigui una festa "alegre". En aquella ocasió van participar-hi al voltant de 1.500 persones.
30D_esquerraindependentista.jpg
Mira també:
http://www.europapress.es/illes-balears/noticia-izquierda-independentista-conmemora-verdadera-diada-nacional-mallorca-quincena-
http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-esquerra-independentista-es-prepara-per-la-vertadera-diada-nacional-de-mallorca.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat