Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
[Lleida - Cappont] Entreguem les 2.347 signatures als responsables de les retallades al barri
21 des 2011
L'Assemblea d'Indignats de Cappont entreguem les 2.347 signatures contra les retallades al CAP als Serveis Territorials de Salut de Lleida

Presentem una Taula de mesures per la recuperació i millora dels serveis i professionals al CAP i al barri i en demanem el seu compliment
Entrega signatures Cappont 2p.jpg


L’Assemblea d’Indignats/des de Cappont vam presentar el passat divendres als Serveis Territorials de Salut de Lleida les 2.347 signatures de veïns i veïnes recollides contra les retallades que està patint el CAP del barri. Junt amb les signatures hem lliurat un escrit de queixa (trobareu l'enllaç a sota) on es demana als responsables de Sanitat conèixer de manera transparent els efectes de les retallades al Centre d’Assistència Primària, així com la seva retirada, posant per davant els drets dels ciutadans que no volem veure aprimar els serveis sanitaris públics en favor dels negocis privats. Com a Assemblea, entenem que comptem amb l’aval de les 2.347 signatures amb unes reclamacions que troben encaix legal en els més elementals drets que els ciutadans ostentem com a usuaris de la sanitat pública catalana.


En aquest sentit, hem lliurat una Taula de mesures per a la recuperació i optimització dels serveis i professionals al CAP i el barri de Cappont perquè a partir del 15 de gener de 2012 el centre recuperi els nivells òptims d’assistència sanitària. Unes mesures en què es demana posar fi a les llistes d’espera de 2 mesos, el restabliment de totes les substitucions per a baixes del personal i el compromís de no implementar processos que comportin la gestió privada del CAP, entre altres.

Paral·lelament, proposem la creació del Consell de Salut del barri perquè des de tots els àmbits puguem treballar plegats en programes de prevenció, preservació de la Salut i participació dels usuaris en els òrgans comunitaris.

Alhora, denunciem que les retallades al CAP i la opacitat amb que s’apliquen suposen una vulneració dels nostres drets per infracció de la Carta de Drets i Deures dels Ciutadans en relació amb la Salut i l’Atenció Sanitària de 2001.

capponthaditno3 copia mp.jpg


VEURE TAULA DE MESURES
http://capretalladaalcap.files.wordpress.com/2011/10/taula-de-mesures-ca

VEURE ESCRIT DE QUEIXA QUE PRESENTA LES SIGNATURES A SALUT
http://capretalladaalcap.files.wordpress.com/2011/10/text-adjunt-signatu

MANIFEST QUE PRESENTA LA PROPOSTA DE CONSELL DE SALUT
http://capretalladaalcap.wordpress.com/manifest-acte-19n/


[Afegim:] Coincidint amb l'entrega de signatures i aquesta setmana, la premsa publica que
Els metges de família denuncien un deteriorament del servei als CAP
http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/els-metges-de-familia-/

Salut oferirà als metges gestionar com a empreses els CAP de Lleida i àrees de l'Arnau.
http://www.segre.com/arxiu-detall-de-la-noticia/article/salut-oferira-al/
Mira també:
http://capretalladaalcap.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida - Cappont] Entreguem les 2.347 signatures als responsables de les retallades al barri
21 des 2011
fantàstic! molt bé Cappont
Sindicat Terrassa