Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC davant la no aprovació de l'informe anual de la rectora de la UAB, Ana Ripoll
20 des 2011
En el marc del claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les assemblees d'estudiants del campus coordinades a travès de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), ha presentat a l'última sessió claustral un seguit de mocions per tal de fer-ne de la universitat pública un espai més democràtic i transparent. Dins de la campanya “20-D, Ripoll dimissió”, s'han dut a terme cercaviles reivindicatives setmanals per la UAB per tal de que es fagi palès de la problemàtica que viu la comunitat educativa. Aquestes mocions també compten amb el suport de la Plataforma per la Universitat Pública (PUP), un espai on PAS, PDI i estudiants coordinen les mobilitzacions del campus.
sepcuab.jpg
Malgrat el Rectorat no hagi acceptat algunes de les mocions, entre d'altres la que demanava la dimissió de la Sra. Ana Ripoll, rectora de la UAB, els claustrals que formen part de les assemblees d'estudiants han matingut el seu objectiu d'aconseguir la dimissió de l'equip de govern. L'opció dels membres del claustre ha estat fomentar el vot negatiu cap a l'informe de Ripoll, alegant que no s'ha posicionat de manera responsable ja que des de la CAF s'ha qüestionat la manca de transparència i d'ètica per part de la cúpula central de la Universitat.


Per tant, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans felicitem la victòria de l'acte de responsabilitat dut a terme per part dels membres del claustre aconseguint que l'informe anual de la rectora no hagi estat aprovat, malgrat el discurs pobre i justificador del mateix rectorat, que no ha dubtat ni un moment en donar credibilitat a les mesures retalladores que suposen una precarització de la univeristat pública i de qualitat. Tanmateix, el rectorat ha informat que procedirà a aplicar nous mòdels de Governança per tal d'agilitzar els processos borocràtics, fet que suposarà un eclipse per la veu dels estudiants que representen el 80% de la comunitat educativa.

Així doncs, encoratjem a la Sra. Ana Ripoll a dimitir ja que el lloc que ocupa i la política que està duent a terme no va en consonància amb les reinvindicacions que demana l'alumnat. I per últim, fem una crida al compromís dels i les estudiants perquè se sumin a les properes mobilitzacions, entenent que el nostre ensenyament està patint durs atacs de caire mercantilitzador que suposen la fi de l'educació pública i de qualitat.

Bellaterra, Països Catalans, 20 de desembre del 2011
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/claustre2011UAB.php

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat