Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
“APROPEM-NOS” en perill d´extinció. La generalitat incompleix el conveni signat
19 des 2011
LA GENERALITAT INCOMPLEIX EL CONVENI SIGNAT AMB EL PLA COMUNITARI

APROPEM-NOS

Apropem-nos vol denunciar l’incompliment del conveni signat amb la Generalitat i que representa no haver rebut part de les subvencions del 2010 i la totalitat del 2011. A la vegada hi ha la incertesa de quin tipus d’ajuts estan disposats donar pel 2012 i endavant, tant la Generalitat com l’Ajuntament.




Apropem-nos és una xarxa d’entitats i serveis amb més de 10 anys d’implantació al barri del Poblenou, amb l’objectiu de fomentar i enfortir la convivència entre els veïns i veïnes del barri i donar resposta a necessitats en l’àmbit formatiu, laboral i jurídic. Porta a terme accions d’acollida, de sensibilització, de participació comunitària i d’inclusió social. Aquestes accions comporten un gran enriquiment cultural i humà, i a la vegada representen un treball de contenció i prevenció de conflictes al barri.

Això és el que s’ha fet en l’últim any:



Més de 500 alumnes han assistit als cursos de català, castellà i alfabetització.

S’han realitzat més de 450 consultes al Punt d’Acollida, on es fa també assessorament jurídic i suport a la recerca de feina.

Espais de convivència amb sessions de “Te i Cafè” i “Entresons”.

Creació d’una Xarxa de Treball Solidari al Poblenou

Participació al calendari festiu del barri (Carnestoltes, Sant Jordi, Festa Cultural Bac de Roda, Castanyada i Dia del Morts, festa de Nadal i Final d’Any, Festa d’Apropem-nos al maig) amb activitats que fomenten la interculturalitat.

Projectes i activitats formatives, culturals, etc. adreçades a la dona i als joves

Implicació en la Xarxa de Suport als assentaments

Formació i participació en diversos seminaris i jornades

Tasques de sensibilització en mostres d’entitats, la revista Poblenou i altres mitjans de comunicació.


Tota aquesta feina està coordinada per tres tècniques amb el suport de vint entitats i serveis del Poblenou i més de setanta voluntaris/es que fan realitat aquestes activitats. Considerem que aquest projecte comunitari és fonamental per aconseguir una societat vertebrada i amb bona salut, i per tant mantenir-lo és responsabilitat de tots, també de les administracions. La crisi no la poden pagar els més febles.



Ens podeu trobar al Centre Cívic Can Felipa,

c/ Pallars 277 (metro Poblenou)

Tel. 93 256 38 40 /

http://apropemnos.wordpress.com




LA GENERALITAT INCOMPLEIX EL CONVENI SIGNAT AMB EL PLA COMUNITARI
APROPEM-NOS EN PERILL D'EXTINCIÓ

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat