Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Efecte estufa: el gel àrtic es desgela i surten bombolles metàniques tòxiques directes a l'atmosfera
19 des 2011
Shock: retirada de gel del mar Àrtic s'alliberen gasos d'efecte hivernacle mortals

Un equip d'investigadors russos es va sorprendre després de trobar gas metà, cent vegades més gran en quantitat

Quantitats espectaculars i sense precedents de metà, un gas hivernacle 20 vegades més potent que el diòxid de carboni, van ser vistos sortint a la superfície de l'Oceà Àrtic pels científics que van portar a terme un extens estudi de la regió.

L'escala i el volum de les emissions de metà va deixar atònit l'equip rus de la investigació que fa vint anys estudia els fons marins de la plataforma àrtica de Sibèria oriental, a la costa nord de Rússia.

En una entrevista exclusiva amb The Independent, Semiletov, Igor, de la Sucursal del Llunyà Orient de l'Acadèmia Russa de Ciències, va dir que mai havia estat testimoni de l'estufa i la força del metà alliberat per sota del llit marí de l'Àrtic.

"Ens trobem amb estructures amb forma d'aquesta torxa, però tenien només unes desenes de metres de diàmetre. Aquesta és la primera vegada que veiem les estructures de flux continu, impressionant i de gran abast, més de 1.000 metres de diàmetre. És increïble, "va dir el Dr Semiletov. "Jo estava més sorprès per la magnitud i les mostres d'alta densitat. En una àrea relativament petita es van trobar més de 100, però en una zona més àmplia que ha d'haver milers de plomes. "

Els científics estimen que hi ha centenars de milions de tones de gas metà atrapat sota el permafrost àrtic, que s'estén des del continent cap al mar relativament poc profund llit marí de la plataforma àrtica de Sibèria oriental. Un dels majors temors és que amb la desaparició del gel del mar Àrtic a l'estiu i el ràpid augment de les temperatures a tota la regió, que ja és la dissolució del permafrost de Sibèria, el metà atrapat de sobte podria ser alliberat a l'atmosfera, donant lloc a una climàtics ràpids i severs canvis.

L'equip del Dr Semiletov publicat el 2010, un estudi que avalua les emissions de metà en aquesta regió són més o menys de vuit milions de tones per any, però l'expedició més recent suggereix que aquesta xifra subestima significativament el fenomen.

A finals de l'estiu, el vaixell d'investigació rus acadèmic Laurentiev porta a terme un extens estudi de prop de 10.000 quilòmetres quadrats de mar de la costa est de Sibèria. Els investigadors van utilitzar quatre instruments molt sensibles, tant acústics i sísmics, per controlar les fonts o bombolles en columna de metà que ascendeixen a la superfície del mar, sortint de sota del llit marí.

"En una àrea molt petita de menys de 10.000 quilòmetres quadrats, conté més de 100 fonts, o les estructures de la torxa en forma de bombolles, a través de la columna d'aigua i s'injecta directament en l'atmosfera des de l'oceà a la superfície", va dir el Dr Semiletov . "En 115 punts estàtics, ens vam anar i trobem els camps de metà en una escala impressionant pensar en una escala mai abans vista. Algunes bombolles eren d'un quilòmetre o més d'ample i les emissions es va dirigir directament a l'atmosfera. La concentració va ser cent vegades major del normal. "

Dr Semiletov publica els seus resultats la setmana passada en una reunió de l'American Geophysical Union a Sant Francisco.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat