Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
12 des 2011
Les usuàries habituals de la filmo, com sempre, parlem molt, però no fem res. Ja ho veieu, portem anys sabent del pressumpte desgavell de la construcció de la nova seu de la filmoteca al raval, a més de l´última perla: tanquen la vella seu i reprogramen l´obertura de la nova sense data (algú ja apunta pel gener), amb el consegüent increment de preus d´abonaments, i sense haver pogut gaudir dels abonaments de 2011 durant gairebé 2 mesos i mig (agost, finals novembre i segurament com a mínim tot desembre 2011). Ho hem criticat molt, però ni tan sols hem fet res: ni cartes als directors (i quan algú l´escriu, en relació a la nova seu, és tan tèbia i indolent que resulta probatòria d´aquesta passivitat per part del cinèfil habitual de la filmo), ni organitzar una associació, ni... en fi, qualsevol mena de reacció tret de parlar i criticar en petits comités d´altres usuàries i res més.

El 21 de nov de 2011 ja sabien si podien o no obrir el 02 desembre 2011 la nova seu, tal i com afirmàvem.

Vaja, tant criticar els anteriors directors de la filmo la vella sala durant el torn obert de paraula el 21 de novembre, i resulta que la nova també té goteres, com la vella (són els altres germans marx, però sense talent)

I nosaltres callarem, com a covards, perquè en definitiva ens convè, perquè som uns passius. No sigui cas que ens retirin el passi gratuït, que ens vetin l´entrada a la filmo, etc. Nosaltres callarem perquè solament volem veure cine a baix preu. Nosaltres callarem perquè vivim a la filmo. Nosaltres callarem, com sempre hem callat, callarem i no farem res, fins i tot en casos on la nostra suposada solidaritat entre nosaltres es va rebel·lar com a fictícia.

Ah!, però llavors, siguem coherents i no ens abrandem després de cada sessió (si algun dia s´obri la nova seu) quan alguna pel·lícula ens fa treure el revolucionari de pega que portem a dintre.

Vergonya, filmotequers, vergonya!
ADN 12/XII/2011

Una película sin fin

La inauguración de la nueva sede de la Filmoteca se pospone y no tiene fecha

Los giros que está sufriendo la apertura de la nueva sede de la Filmoteca de Catalunya en el corazón del Raval son dignos de una película de suspense.

Cuando ya parecía que por fin se iba a inaugurar el equipamiento el pasado 2 de diciembre, el Departament de Cultura volvió a posponer su apertura a una fecha indefinida, negando algunas informaciones publicadas por este diario que apuntaban a un problema grave de filtraciones de agua.

Según la Conselleria, el nuevo retraso se debe a que la inauguración del equipamiento está ligada al fin de la remodelación de la plaza Salvador Seguí, donde está ubicado el edificio. Fuentes de Cultura aseguran que la Filmoteca no padece ningún problema técnico y que su estreno se realizará antes de final de año.

Con un presupuesto inicial de 12 millones de euros, la sede se tendría que haber inaugurado en 2007, año en el que sólo se puso la primera piedra. Desde la Generalitat se anunció después que la apertura se produciría a finales de 2009.

Ese año tampoco hubo suerte, y la fecha se volvió a retrasar para 2011. Primero la idea era abrir en marzo, luego el 15 de septiembre y finalmente el 2 de diciembre. Pero nada.La nueva sede de la Filmoteca se enmarca dentro del plan Illa Robadors, una iniciativa del Ajuntament para revitalizar una zona historicamente degradada por la prostitución y la inseguridad.

El plan, que está a un paso de ser culminado, ha sufrido varios retrasos y no sólo por la Filmoteca. Sin ir más lejos, la sede de UGT pasó muchos meses vacía por problemas técnicos, lo que generó que muchos drogadictos e indigentes ocuparan su porche.

----

Ciutada hace 3 días

Digi el que digui Cultura, les sales de projecció soterrades tenien goteres importants. Fins al novembre, Cultura no ha certificat haver les reparat. Es a partir d'aqui quan s'han pogut rependre la pavimentació dels cines sota la plaça.

--------
Mira també:
http://www.adn.es/local/barcelona/20111208/NWS-0791-filmoteca-catalunya-pospuesta-otra-vez.html
http://www.adn.es/local/barcelona/20111013/NWS-0248-Filmoteca-Raval-sigue.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
12 des 2011
Vaig a resar a Deux a veure si l'obren abants de que acabi l'any que tinc un munt de pases del bono 2011....

Deu meu obre la filmoteca!!
Re: Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
12 des 2011
resa si de cas per k no posin les mateixes pel.licoles k sempre repetien a la filmo d'avans
Re: Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
13 des 2011
Hola, suposo que ets un dels habituals de la Filmo i, en aquest cas, segur que ens coneixem de vista.

Quan he vist una notícia sobre la Filmo, ràpidament hi he clicat per veure què s'hi deia.

Al meu parer, el tema de la Filmo no és sinó un exemple del tema de la política en general.

Comprenc en part el teu apassionament, però no hi estic totalment d'acord. Per diversos motius:

- Dius que els filmotequers hem callat davant de la política de la Filmo, però això no ho pots assegurar. Jo ja he enviat a la premsa diverses cartes criticant diversos aspectes de la Filmo. Una la pots trobar en aquest link:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/202811

I una altra la van publicar al setmanari "Directa" la setmana passada (que reprodueixo avall). Segur que som més gent la que enviem cartes al director; una altra cosa és que ens les publiquin.

- No hauríem d'oblidar tampoc la gent que van fer fora del barri per fer les obres de la Filmo.

-Personalment, reconeixo que anar a la Filmo és de les coses que més m'agraden -de fet, si desaparegués aquest equipament quedaria una miqueta orfe-, però el que està passant amb el retard de la inauguració -comparat amb les retallades en sanitat, per exemple- no és el més greu del moment.

- Goteres per goteres, jo em quedaria amb les de la vella Filmo. De fet, fins i tot em semblava entranyable que la vella Filmo tingués goteres. Ahir vaig anar a veure una de Polanski al multicinema de las Arenas i quin horror, era tot tan maco, sense goteres, envoltat de botigues de marca, amb la gent feliç, menjant crispetes i xarrupant begudes -ep, tenen tot el meu respecte-, que vaig trobar a faltar tot això que esmentes de la vella Filmo: les goteres, els "revolucionaris de pega" -m'hi incloc-, els solitaris que hi feien vida, la gent afamada de cinema a preu baix, les discussions abrandades a la sortida...

Dit això, a mi també m'agradaria que la Filmo -començant per tots els qui hi assistim habitualment- fos una institució més crítica i més implicada socialment. Ànims, company!
Re: Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
13 des 2011
PLANS I CONTRAPLANS D’UN TRASLLAT

Carrer de la Cera, Travessera de Gràcia, Avinguda de Sarrià i ara Plaça de Salvador Seguí. Els afamats d’un cinema de cert calat hem seguit i continuarem seguint la Filmo allí on vagi. I potser no sabem veure-la com quelcom més que un calaix negre que ens xucla i ens fa irrellevant l’espai del voltant, captivats per una programació variada que escapa a les exigències de les grans distribuïdores, i que ens salva, doncs, del foc d’encenalls de l’actualitat i de la tirania de la moda regnant a les altres sales de la ciutat.

No som, però, éssers abstractes. I jo, a més, ho he tingut especialment fàcil, això de prendre consciència de les conseqüències emocionals, socials, econòmiques o polítiques que comporta qualsevol decisió espacial. Inaugurada ja la nova Filmo, determinat el sector del pati de butaques que, com a animal de costums, em correspondrà, aclofat mirant la pantalla, sé que de tant en tant se m’escolarà en la ment la idea que alguna nit noctàmbula havia hagut de quedar-me a dormir allí mateix, en un dels pisos del vell edifici que s’hi alçava.

I sé que, a vegades, sobreimpressionades en els fotogrames de les pel•lícules, se m’apareixeran les escenes de l’amic, angoixat, explicant-nos la decisió de l’Ajuntament d’expropiar-lo per quatre xavos, fent gestions per aturar els plans de les institucions, resistint-se a les pressions legals, o fent front a d’altres pressions, menys legals, com el procés induït de deteriorament de l’escala amb què es pretenia forçar els últims veïns a marxar del bloc.
Re: Filtracions d´aigua a la nova Filmoteca? I indolència entre les usuàries de la filmo
24 des 2011
La gent filmotecaire de l'Aquitània tenim la particular habilitat d'obrir molt la boca i, fins i tot, quan se'ns pixen a la cara encara l'obrim més tot dient, mig ennuegant-nos, "gràcies".

Així que ja m'imagino, company, el "plano y contraplano" del dia de la sessió inaugural de la nova seu al "Rawal" pels abonats: Multitud de boques ben obertes esperant, agraïdes, les pixerades dels directius de cultura, per oferir-nos un espai cinèfil nou de trinca a preus d'abonament irrisòris o gratuïts (si gaudeixes de la confiança del director de torn) en ple cor "kanalla" de "Bargelona".
Sindicato Sindicat