Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme
Judici fasra a Tarragona el 15/12011, Muntatge policial
09 des 2011
Judici Farsa contra Jordi M per un muntatge policial del 2008 contra el grup Nàstic Crew i simpatitzants.
Antecedents dels fets:

El dia 29 de Març del 2008 jugava el Gimnàstic de Tarragona contra el Numància de Sòria, unes hores abans del partit una cinquantena de persones estàvem al bar Apol·lo, a la Vall de l’Arrabassada, lloc habitual de trobada els dies de partit. Van venir unes dotacions de la Guàrdia Urbana alertades per una suposada trucada dels veïns dient que molestàvem cantant i que provocàvem aldarulls (una trucada que mai es va poder demostrar la seva existència) i ens van advertir dient que si callàvem i no molestàvem no passaria res, i així és va fer. Minuts després van aparèixer dotacions de la policia Nacional i es van quedar davant del bar. A les 18:00h aproximadament, vam anar cap a l’estadi i a les immediacions del camp, és a dir, fora del recinte esportiu del club Gimnàstic, hi havia un cordó de la policia Nacional que impedia el pas a l’estadi, un membre del cos se’ns va acostar i va dir que no passàvem: “por sus cojones y porqué él lo decía”, al·legant símptomes de embriagament per part dels joves, sorpresos, vam demanar un alcoholímetre per poder demostrar que no era així, davant la negativa dels agents, en Bernat D. va trucar al personal del club, amb el què hi havia molt bona relació i en aquell moment ens trobàvem en procés de legalització d’una nova penya d’aficionats. Els agents, en veure que Bernat estava realitzant la trucada al Gerent de Seguretat del Gimnàstic, i en comprobar que els joves no queien en les seves provocacions per tal de justificar un aldarull, van procedir a detenir-lo juntament amb Jordi M., que va ser el primer detingut, Josep S. i una menor de 15 anys ja que van ser els tres que es van acostar a demanar explicacions per la detenció del primer. Acte seguit, els agents van carregar contra tota la resta, aixecant així xiulets i crítiques per part de tota la gent que anava cap a l’estadi aliena al grup. Van identificar a 24 persones i posteriorment multades sumant una xifra de més de 100.000 euros de sanció basant-se en la llei anti-violència. Els detinguts van ser incomunicats i no van poder avisar al seu advocat fins dos dies després, en les trucades que fan els agents als familiars si els detinguts ho volen, explicaven mentides i amenaces als familiars. A més, van ser agredits a la comissaria per els agents de la policia Nacional (en són prova els partes mèdics). La menor en ser traslladada a la comissaria veure que l’havien emmanillat, detingut i agredit, van avisar a la seva família i sota coacció li van dir que si no denunciava no li imputarien cap delicte.

La relació amb el Club i el seu president era i és molt satisfactòria, els fets no van ser ordenats per el Club, tot això esdevé un muntatge policial del comissari de la policia Nacional al 2008, ordenant una persecució política contra tota la joventut d’esquerres de Tarragona amb la inestimable cooperació de la Guàrdia Urbana, que també va participar en l’actuació policial. Per desgràcia hi ha diversos antecedents que avalen aquesta teoria.

No podem entendre com més tard, diuen que el propietari del bar també havia trucat queixant-se de destrosses al seu bar, ja que és una persona que manté una relació d’amistat amb la gran majoria de nosaltres i d’on les destrosses i la trucada són un montatge policial més d’aquest judici. No hi ha existència de denuncies per part de cap veí ni per causar desperfectes en mobiliari urbà ni caixers automàtics, ni en el bar, d’on teniem dues patrulles de la Policia Nacional, tal com els agents al·legaven. Mentides i més mentides per tal de legitimar una actuació policial de repressió política a una joventut organitzada.

Actualitat dels fets:

Després dels fets del 2008 i la seva repercussió mediàtica a la premsa escrita i radiofònica, van arxivar la causa a dos dels detinguts juntament amb les multes a les 24 persones, centrant-se així en el company Jordi M. Era més senzill inculpar a un sol individu que obrir un judici a 27 persones.

Aclarim quatre trets dels fets del 2008 i amb una perspectiva de 4 anys després, veiem clarament com aquestes detencions van ser un acte polític i que no tenia res a veure amb un esdeveniment esportiu, així doncs, queda demostrat en les afirmacions dels policies en el moment del cordó policial i la posterior càrrega, on inventant, manipulant i mentint declaren fets inexistents tals com agressions físiques a policies, llançament de pedres, insults... on la realitat dels fets és que la policia Nacional conjuntament amb la Guàrdia Urbana es reia i disfrutava de la càrrega policial i de les posteriors agressions físiques que vam patir els detinguts a comissaria.

Així mateix, a data 15 de desembre a les 10:30h del matí en el Jutjat nº 4 de Tarragona, imputen actuacions judicials d’un muntatge policial a un judici farsa al company Jordi M. demanant una pena de presó. Així doncs, demanem l’absolució de l’acusat i ens concentrem el mateix dia a les portes del jutjat amb solidaritat amb el company, demanem la vostra assistència per acabar amb els muntatges policials i la repressió judicial que d’una manera escandalosa ens envolta als carrers de les nostres viles i ciutats.

29 març del 2008 muntatge policial !

15 desembre 2011 judici-farsa !

Absolució Jordi M. !
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/juicio-farsa-15122011-tarragona-montaje-policial

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Judici fasra a Tarragona el 15/12011, Muntatge policial
11 des 2011
Per diferents errors judicials i d’agenda el Judici contra el company Jordi M., que havia de tenir lloc el dia 15 de desembe del 2011 al Jutjat penal nº 4de Tarragona a les 10.30h, s’aplaça a les dates 14 i 15 de març del 2012, a falta de confirmació i citació legal dels testimonis i de l'imputat on es confirmin finalment aquestes dates.

Per tant queda aplaçada la concentració d'aquest dijous dia 15 fins la confirmació de les noves dates del judici.
Sindicato Sindicat