Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
rt#15m
06 des 2011
Connectades a la xarxa-Coordinades a les places
RT#15M
Autoria
Col·lectiva
Editorial
Grup editor RT#15M
ISBN
978-84-938332-3-7
Dimensions
29 x 24 cm
LLIBRE


Tapa dura
144 pàgines“RT#15M”, en sentits diferents, molt més que un llibre de fotografies del moviment 15M. Amb aquest llibre de tuits i fotografies hem volgut documentar una petita part de tot aquell material que degut a la celeritat i fugacitat de la xarxa, corria el risc de perdre’s entre els bits, tot defugint fer una interpretació del que va passar entre el 15 de març i el 19 de juny del 2011.
És una crònica de les primeres passes d’un moviment narrades per les usuàries de twitter que ho van viure. A través d’una sel·lecció de 1002 tuits hem volgut resaltar la capacitat creativa, organitzativa i de difusió que ha donat aquest mitjà, ultrapassant fronteres reals i virtuals. moviment 15M. Amb aquest llibre de tuits i fotografies hem volgut documentar una petita part de tot aquell material que degut a la celeritat i fugacitat de la xarxa corria el risc de perdres entre els bits, tot defugint fer una interpretació del que va passar entre el 15 de març i el 19 de juny del 2011.
Són 500 imatges d’entre totes aquelles que se’ns van quedar gravades a la retina. #Acampadabcn hi té el principal protagonisme pel fet que ha estat el nostre radi d’acció, però també hem saltat a d’altres poblacions en els seus moments clau.
És l’esperit de la cooperació viscut a les places a través del finançament col·lectiu dels 488 mecènes que han fet possible aquesta edició via crowdfunding.
També és l’experiència en el fer 2.0, una obertura d’un espai comú on poder compartir la informació i intercanviar el coneixement. Ja sigui mitjançant els 297 enllaços externs que hem recollit al llibre, o amb la creació de la wiki http://rt15m.wikidot.com. Un espai de memòria comú on podrem entre totes millorar, ampliar o traduir el recull que hem fet. Una eina on crear un directori de recursos a la xarxa per a una revolta 2.0.
Però sobretot és un testimoni de que juntes ho fem possible. I cada dia més i millor, retrobant els camins per tornar no només a les places, sinó també als centres educatius, als CAP, als hospitals, a les cases de les famílies desnonades, etc. Hem tornat a aprendre que gràcies el suport mutu, la solidaritat i la presa de decisions col·lectives, som capaces de coordinar-nos i passar de la indignació a l’acció.#seguim

Calendari de presentacions:

https://docs.google.con/document/d/168_3L00YSo6eIjNPXl4L1_nwII4AbdCWtnFD
PDF VIDEO
http://vimeo.com/32466637
Mira també:
http://www.ateneu9b.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: rt#15m
20 des 2011
bon
Sindicat Terrassa