Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: antifeixisme
pensant sobre autonomisme
05 des 2011
No m’he documentat abastament sobre el tema, però a priori, entenc l’autonomisme com un mètode d’organització política, consistent, entre altres aspectes, en la unitat de diversos corrents filosòfico- teòrics –llibertaris, comunistes, independentistes, espartaquistes, macknovistes, insurreccionalistes, etc.; unides en la praxis, sota els principis de l’assemblearisme, l’anti- autoritarisme, l’autogestió i altres punts afins.
A voltes s’ha criticat que sectors diversos immersos en pràctiques autònomes, han tractat d’apropiar-se de les assemblees, usant-les a mode de camp de cultiu on propagar les seves idees –siguin trotskistes, llibertaris, independentistes, comunistes o altres “istes”. D’una banda crec que això no és ben bé cert, donat que això ja es veu d’entrada i la gent que milita a plataformes, ass. d’okupes, de barri, etc. en general no pretén enganyar a ningú.

Una possible proposta meva relacionada amb espais tipus 15 – M: es tractaria de marcar unes regles de joc “democràtic”. Tenir en tot moment molt clar on s’està participant i quins col•lectius hi participen, per establir com un pacte de “no agressió”, amb conseqüències determinades, si es donessin situacions com la del 36, per exemple. No bromejo, en serio, caldria treballar bé aquest punt anticipant situacions de conflicte per no acabar estomacant-nos entre companyes. D’altra banda, caldria aïllar els sectors que no fossin netament revolucionaris, d’entrada, per evitar mals majors.

Una de les qüestions més determinants seria la forma orgànica. Crec que pel bon funcionament, hi hauria d’haver portaveus rotatius –si calgués setmanalment- de tots els sectors que debatessin i arribessin a consensos. Aspecte, aquest últim, que podria no ser necessari si s’aconseguís que les assemblees a les places fossin prou dinàmiques.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: pensant sobre autonomisme
05 des 2011
Gramsci - Teoria y práctica
http://localhostr.com/download/ae5238/Teoria.pdf
Re: pensant sobre autonomisme
05 des 2011
Gramsci?
... i per qué no les tactiques/estrategies d'en Santiago Carrillo? eren de la mateixa corda, no?
Re: pensant sobre autonomisme
05 des 2011
Jajajajaja, vaig pensar exactament el mateix.
Re: pensant sobre autonomisme
06 des 2011
bones

1) no entenc pq separes makhnovistes de llibertaris, quan els makhnovistes s'integraven plenament dins el socialisme llibertari.



2) estem en un periode molt inicial del veritable canvi, al meu punt de vista. No dic que jo tingui la veritat absoluta i que el meu punt de vista sobre el canvi cap a una altra societat sigui el bo, però el que si que crec fonamental és que és necessari difondre les idees, discutir-les reordenar-les totes juntes a les assemblees. Això no té res de dolent, mentre es faci utilitzant el principi d'igualtat de veu i també l'escolta activa, buscant entendre els arguments que l'altre ens presenta i incorporant-los si ens convencen.
És fonamental no caure en l'autoritarisme a les assemblees, però és igualment perillós caure en la concepció postmodernista de que cadascú té la seva forma de pensar i no s'ha de fer res per a intentar convencer. El camp fèrtil que està entre aquests dos abismes contrarrevolucionaris és el que sovint es defineix com Racionalisme Democràtic.

Salut
Re: pensant sobre autonomisme
06 des 2011
soc el que ha escrit l'ultim missatge. acabo de veure que el primer missatge també el signava un tal "o". només volia clarificar que no es tracta de mi, sino d'un altre "o"

perdoneu
Re: pensant sobre autonomisme
07 des 2011
No eren de la mateixa corda, lo que passa que els mal-parits carrillistes, refors i revisionistes, van denostar i "ningunear" la seva figura, donant-ne una imatge errònia i falsa. igual que alguns estalos.
Sindicato Sindicat