Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Secció Sindical de CNT a l'empresa Acaservi (Grup RACC) manifesta el seu total rebuig al que l'empresa defineix com "Pla Social"
05 des 2011
El "Pla Social" que Acaservi imposarà als seus treballadors durant aquest mes de desembre es traduirà en recol·locacions, incertesa per a la plantilla i, finalment, en acomiadaments.
logo-acaservi.jpg
El "Pla Social" que Acaservi imposarà als seus treballadors durant aquest mes de desembre es traduirà en recol·locacions, incertesa per a la plantilla i, finalment, en acomiadaments. Acaservi, recolza la seva decisió en una suposada pèrdua d'activitat arran de la marxa d'un dels seus clients ... I diem suposada perquè Acaservi no té en compte, a l'hora de declarar això, tots els factors que influeixen en l'activitat que realitzen els treballadors: de la mateixa forma que l'empresa reconeix la marxa d'un client hauria de reconèixer la disminució que en els últims anys ha sofert la plantilla.

Tampoc ens consta que les dades que reflecteixen aquesta suposada pèrdua d'activitat hagin estat presentades a representació sindical alguna. Sí sabem, en canvi, que tenen intenció de mantenir l'activitat subcontractada amb empreses externes. La Secció Sindical de CNT considera que no existeixen arguments econòmics reals que justifiquin cap retallada de personal, i que la intenció de l'empresa no és altra que continuar externalitzant la càrrega de treball en Konecta, empresa de telemàrqueting.

Per tant, creiem estar en condicions d'afirmar que la pèrdua d'activitat que al·lega l'empresa, no existeix. Des del Sindicat CNT lamentem que no s'hagi rebut cap resposta per part dels representants de les seccions sindicals de CGT i UGT a aquesta empresa a anteriors intents de contactar i consensuar una posició comuna.

La Secció Sindical de CNT insta el Comitè d'Empresa (CGT, UGT) a asseure's per elaborar una postura sindical comuna de fermesa davant l'empresa al mateix temps que indiquem als dos sindicats que no serà justificable sota cap concepte una signatura que avali els plans de l'empresa sense l'acceptació dels treballadors de Acaservi, és a dir, que tot el procés de presa de decisió es realitzi de forma assembleària.

CNT no permetrà cap acomiadament, cap trasllat forçós, cap xantatge a la decisió de la plantilla, i lluitarà per frenar la gradual penetració de subcontractes que només comporta desunió i rebaixa les condicions socials i laborals dels treballadors.

Secció Sindical CNT Acaservi.
(Atenció Telefònica RACC)
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=838
http://www.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Secció Sindical de CNT a l'empresa Acaservi (Grup RACC) manifesta el seu total rebuig al que l'empresa defineix com "Pla Social"
06 des 2011
"La Secció Sindical de CNT insta el Comitè d'Empresa (CGT, UGT)"

Haver-vos-hi presentat vosaltres i no hauríeu d'instar ningú a res. Jo us engegava a pastar fang!
Re: La Secció Sindical de CNT a l'empresa Acaservi (Grup RACC) manifesta el seu total rebuig al que l'empresa defineix com "Pla Social"
06 des 2011
Otto, haznos un favor: muerete.
Sindicat Terrassa