Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Una investigació destapa com es fan les emissions il•legals d’Amb2 FM des de la Torre de Collserola
04 des 2011
Amb2 FM, la ràdio privada comercial que des de fa més d’un any interfereix Ràdio Pica, emet a 6.000 w de potència des de la torre de Collserola gràcies a que un dels seus socis està vinculat a Telefónica. Segons la Coordinadora de Ràdios Lliures, aquesta connexió del soci a l’ombra explica que Amb2 FM pugui emetre amb total impunitat i sense cap permís legal des de la torre, administrada per la societat Telefónica Servicios Audiovisuales (TSA), filial de Telefónica de España.

Amb2 FM és una emissora amb seu a Sabadell que emet a l’àrea de Barcelona al 96.6 de la FM, tot i que només té permís per fer-ho al Vallès Occidental i en una freqüència diferent. Està integrada pels socis Xavier Casanoves, Daniel Cascales i Víctor Vergara Alegre. Segons ha pogut comprovar la coordinadora, aquesta última persona és enginyer de telecomunicacions i treballa al departament de comunicació comercial i social media de Telefónica a Barcelona.

La Societat Torre de Collserola SA s’encarrega d’explotar aquesta infraestructura mitjançant la cessió dels terrenys per part de l’ajuntament de Barcelona durant un període de 50 anys. Els seu accionariat es reparteix entre Retevisión I (Abertis Telecom, 41,75%), Telefónica (30,40%), el Centre de Telecomunicacions i tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTITI, 22,85%) i l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT, 5%).

Totes les ràdios amb autorització administrativa per emetre ho fan des de la torre però és Abertis, com a propietària de la majoria de plantes, la prestadora del servei. En canvi, les ràdios que no disposen de permís utilitzen la vuitena planta. A més d’Amb2 FM, també usa aquestes dependències ràdio Hospitalet, tot i que en teoria hauria d’emetre des del seu municipi.

Ràdio Pica, que comparteix la freqüència del 96.6 amb una altra emissora lliure, ràdio Bronka, va començar a patir les interferències per part d’Amb2 FM el setembre de 2010. Aquest fet, que provoca que les oients no puguin sintonitzar Pica en algunes zones de Barcelona, és conegut per la Secretaria de Mitjans. Aquest organisme, depenent de la Generalitat de Catalunya, va determinar el 22 de desembre de 2010 el cessament de les emissions d’aquesta cadena. Al final, però, els tècnics de la Generalitat i els mossos d’esquadra no van poder precintar la ràdio perquè no hi va acudir cap representant d’Amb2 FM i cal una autorització judicial per accedir a l’interior del centre emissor.
Decoder.JPG
Amb2fM_Directa_251.jpg
Rack.JPG
(Adjuntem fotografies dels equips de Amb2 FM ubicats a la planta 8 de la Torre de Collserola, planta administrada per la societat Telefónica Servicios Audiovisuales (TSA), filial de Telefónica de España)
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-investigacio-destapa-com-es-fan-les-emissions-il%E2%80%A2legals-d%E2%80%99amb2-fm-
http://www.guiadelaradio.com/noticia34050.html

This work is in the public domain

Comentaris

Amb2 fm
05 des 2011
Back.JPG
EtiquetaDecoder.jpg
AmpliTDT.JPG
zona posterior Transmisor
-detall mola tv planta 8
-emisor mola tv i amb2 fm
Amb2 fm Torre de Collserola
05 des 2011
SalidaRF.JPG
Cavidades.JPG
Rack2.JPG
-Sortida Cables RF
-Filtres cavitats
-Emisor RF amb2 fm OMB 6KW
detall frequencia rack amb2fm
05 des 2011
89.JPG
Enganxina al rack del emisor de radio de amb2 fm on posa 89.4 , la frequencia que tenen autoritzada a Terrassa-Matines i que no fan servir sino que txafen les emisions de radio pica al 96.6
Amb2 fm собственост
10 des 2011
AMB2FM-casanovas.jpg
AM2FM-VICTOR-VERGARA-ALEGRE.jpg
amb2fm-daniel-cascales.jpg
DoS атака
Mira també:
http://es-es.facebook.con/pages/Amb2-FM/225691327472916?sk=app_106171216118819
Sindicat Terrassa