Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'Audiència Provincial manté la resolució condemnatòria contra 5 militants de Maulets
25 nov 2011
No s'ha acceptat el recurs de la defensa que demanava l'absolució ni el recurs del Círculo Balear partidari de la l'ampliació de la condemna a 4 membres de Maulets i un enduriment general de les penes
20112907-conc-judici-9-de-palma-15409.jpg
Malgrat la resolució, Maulets i Alerta Solidària manifesten, en un comunicat, la seva satisfacció pel grau de suport popular rebut al llarg de la campanya, i deixar clar que ha estat aquest suport el que ha forçat l’absolució de quatre dels imputats, així com la reducció de les penes als altres cinc. Cal dir que el cas dels 9 de Palma ha aixecat una important onada de solidaritat que ha arribat des d'associacions culturals fins a partits polítics, passant per col·lectius de tot tipus, que han demostrat la capacitat de reacció de la societat civil de Mallorca davant la repressió.

Tot i així, puntualitzen en la nota que lamenten que el jutge Calderón no qüestioni els fets “provats” a l’anterior judici: una autèntica farsa, on tots els testimonis de l’acusació eren membres del Círculo Balear i participants directes de la provocació que aquesta organització dretana i espanyolista dugué a terme a la manifestació anticorrupció.

Tampoc no comparteixen la consideració per part del jutge del senyor Jorge Campos com a “personatge públic”, ja que, en realitat, és a través de processos com aquest que Campos cerca fer-se propaganda a sí mateix.

I és que com remarquen en la nota, "ha estat en tot moment, doncs, un procés polític que ha mantingut el clar objectiu de criminalitzar Maulets i reforçar la imatge pública del Círculo Balear".

El text del comunicat finalitza que "el magistrat, que considera la condemna “un oportuno mensaje”, haurà de veure que aquest missatge, el de la repressió espanyola, mai no tendrà altre efecte que el d’encoratjar-nos a continuar la lluita amb renovades forces. S’acosten temps difícils, però sabem que la constància, l'organització i el compromís ens permetran assolir tots els reptes, avançant cap els nostres objectius finals: uns Països Catalans independents i socialistes",

Recordem que el passat mes de setembre, Jutjat d'Instrucció número 8 de Palma va absoldre el sis dels onze acusats (coneguts com els 9 de Palma) que van ser denunciats per l'expresident del grup ultradretà Círculo Balear, Jorge Campos, acusats "d'injuriar-lo i amenaçar-lo" durant una manifestació contra la corrupció celebrada el passat any a la capital balear.

Els altres 5 van ser condemnats a una multa de 20 euros (dos euros durant deu dies). L'associació ultradretana va interposar la denúncia amb la complicitat d'un vídeo del diari El Mundo, i la Brigada d'Informació de la policia espanyola va realitzar un informe sobre les activitats de Maulets i va criminalitzar l'independentisme a Mallorca.

Els independentsites que han estat condemnats hauran de pagar una multa de 20 euros (dos euros durant deu dies), davant els 400 euros que sol·licitava la defensa de Campos per una falta d'injúries i uns altres 400 per altra d'amenaces.

la sentència també apunta que un d'ells va insultar i va cridar termes com "feixista" al president de Círculo Balear, mentre que altres dos li feien gestos amenaçants. Però la resolució també apunta que el fet que l'ultra Campos hagués desplegat la pancarta va ser considerat pels denunciats com una "provocació".


La resolució judicial considera provat que durant la concentració, que es va portar a terme el 20 de març de 2010, es van començar a proferir crits contra Campos com "feixista" i "terrorista" en el moment en què el denunciant i altres membres de Círculo Balear desplegaven des d'un balcó de la Plaça espanyola i una pancarta que deia "Contra la corrupció, eleccions anticipades", malgrat que l'entitat ultradretana no havia estat convocada a l'acte de protesta.

Segons els mitjans locals, el judici va despertar una gran expectació, i en què els nou Maulets, vestits amb samarretes color mostassa que indicaven "Absolució, 9 de Palma" van ser rebuts entre aplaudiments per unes seixanta persones a la seva arribada als Jutjats de Via Alemanya. Algunes de les persones que hi era present per mostrar el suport eren el responsable del PSM Biel Barceló, i el president mallorquí d'ERC, Joan Lladó.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2011/11/l-audiencia-provincial-mante-la-resolucio-condemnatoria-con-5-militants-de-maulets-15582

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat