Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Jovens Ebre] Xarrada sobre els transvasaments i la mercantilització de l'aigua
25 nov 2011
XERRADA PDE I COL·LECTU EL RIU ÉS VIDA
+
BALDANADA POPULAR
+
PEPET I MARIETA
DIJOUS, 1 DE DESEMBRE 2011
HORA: 20:00
CSA CAN VIES ( C/ JOCS FLORALS, 42 METRO L1 I L5 PLAÇA DE SANTS)
NO TRANSVASAMENT.jpg
El moviment social de la Plataforma en Defensa de l’Ebre intensificat la seua lluita en diferents àmbits, en la seva intervenció ens explicaràn la situació actual de la lluita antitransvasista i la situació de l’Ebre.

En aquest sentit, s'han denunciat els Pous de Vinallop, que seran utilitzats per a reforçar el transvasament del CAT, posant com a excusa les obres de descontaminació de l'Embassament de Flix. També s’està en peu de lluita contra les diferents obres que, amb els nous regadius com a pretext, serviran per a iniciar el transvasament cap al sud (a través del Canal Xerta - Sénia) o cap a l'Àrea Metropolitana (a través del Canal Segarra Garrigues), aconseguint així la interconexió de conques. Amb tot, la Diputació de Castelló, s’està refirmament amb la demanda d’aigua i exigeix el transvasament.
Una part important de la mobilització social de les Terres de l'Ebre també va enfocada al pla hidrològic de conca, ja que no s’ha inclòs quin és el cabal mínimament ecològic en el tram final del riu. Al mateix temps, és imprescindible exigir mesures serioses per a aturar la regressió i salinització del Delta de l'Ebre, i això passa per assegurar una aportació suficient d'aigua i sediments en comptes de pretendre fer grans obres d'enginyeria.

A més, tractarem els temes referents a l’ús mercantil dels recursos, com l’aigüa i de la privatització d’aquest sector a càrrec del col·lectiu L’aigua és vida.

Esdeveniment al Facebook:
http://www.facebook.con/event.php?eid=264592156926376

Al Twitter @jovens_ebre
Mira també:
http://www.jovensebre.org
http://canvies.barrisants.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa