Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
A les nostres germanes i germans de Tahrir
25 nov 2011
A les nostres germanes i germans de Tahrir:

Companyes, des dels barris de Barcelona, us volem fer arribar el nostre dolor i la nostra ràbia per les atrocitats comeses per la Junta Militar Egipcia contra totes vosaltres. Sàpigueu que els vostres morts són els nostres morts, i que la vostra lluita és la nostra lluita.

Fa uns mesos, el vostre combat exemplar contra Mubàrak creuà la Mediterrània, i ens regalà la força necessària per a poder iniciar la nostra lluita del 15 de Maig, quan manifestàrem que ja estàvem fartes de ser mercaderies en mans de polítics i banquers.

Aleshores, l'exemple de Tahrir, amb la presa de la plaça com a epicentre de la mobilització social, ens inspirà de tal forma que nosaltres també prenguèrem les places de tot un país, per a extendre i donar continuitat a una lluita que requereix ser àmplia i permanent per a poder guanyar. A Barcelona, denominàrem Tahrir -també Islàndia, i Palestina- a la reapropiació de la nostra plaça Catalunya, per a deixar clar quins eren els nostres aprenentatges i referents. Per tant, companyes, sàpigueu que el nostre moviment nasqué gràcies a vosaltres, i que la nostra lluita no seria res sense el vostre coratge i tenacitat.

Avui, una vegada caigut Mubàrak, veiem amb admiració i respecte com seguiu lluitant, amb més força encara que ahir. Sabeu millor que ningú que la dictadura no és un personatge, sinó el sistema polític i econòmic que l'erigeix. Nosaltres, que som fills i filles d'una transició a la democràcia feta de renúncies i de preservació de privilegis, us recolzem en la revolució. El nostre poble ahir no la va saber fer, i l’haurà de fer avui: ja no contra la dictadura de Franco, sinó contra la dictadura dels mercats financers i del Banc Central Europeu!

Companyes, us animem a prosseguir en la lluita que transformarà, de baix a dalt, totes les estructures econòmiques i polítiques del vostre país.

Un nou Egipte naixerà de la vostra lluita!

Per la vida, la dignitat i la llibertat col•lectiva, fora la dictadura de la Junta Militar!

Per la solidaritat global dels pobles en lluita, fora la dictadura del mercats capitalistes!

No esteu soles! La lluita a Tahrir és la lluita de totes!


Assemblea 15M Indignada de Sants
Barcelona, 24 de novembre del 2011.
Mira també:
http://acampadasants.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A les nostres germanes i germans de Tahrir
25 nov 2011
Es un insult per els morts a Egipte comparar el que va passar aqui amb el que va passar allà.
Re: A les nostres germanes i germans de Tahrir
25 nov 2011
jo no veig en cap moment cap comparació, en tot cas un homenatge!
Re: A les nostres germanes i germans de Tahrir
25 nov 2011
Tens raó.

Però m'ho va semblar en aquest fragment concretament: ''Aleshores, l'exemple de Tahrir, amb la presa de la plaça com a epicentre de la mobilització social, ens inspirà de tal forma que nosaltres també prenguèrem les places de tot un país, per a extendre i donar continuitat a una lluita que requereix ser àmplia i permanent per a poder guanyar. A Barcelona, denominàrem Tahrir -també Islàndia, i Palestina- a la reapropiació de la nostra plaça Catalunya, per a deixar clar quins eren els nostres aprenentatges i referents.''

A Egipte i Palestina mor gent, hi han disturbis i estats d'excepció aixì com execusions arbitràries.
Re: A les nostres germanes i germans de Tahrir
25 nov 2011
como decia un yanki en la pagina global revolution, en oakland luchan no juegan.
Sindicato Sindicat