Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El Govern es mareja amb les noves retallades. Els consellers especulen sobre mesures que encara no han decidit
24 nov 2011
24/11/2011 14:43

CatalunyaPress.- El President de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar aquest dimarts que havia comunicat als seus consellers les línies mestres per reduir el dèficit en el proper any, les quals membres del seu Govern s'han encarregat d'explicar, malgrat que per a això hagin caigut en contradiccions, doncs van desgranant mesures que diuen que s'estan estudiant.
Si bé el President Mes va assenyalar que les retallades van ser la manera de reduir el dèficit en 2011 i que en 2012 es buscarien noves vies; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat aquest dijous que es reduirà el pressupost, encara que en menys del 10% en què va disminuir aquest any.

L'explicació del conseller d'economia català contradiu les del president, que va intentar no utilitzar el terme retallades en el seu discurs, encara que ara queda clar que sí que es retallarà.

De les informacions publicades sobre l'ajust de salaris públics i pujades de taxes i altres tarifes depenents de la Generalitat com la del transport públic, ha asseverat que "són especulacions".

En canvi, els membres del Govern si que han especulat amb això, com el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha assenyalat que "eliminaran privilegis" als funcionaris, com l'acumulació de dies festius, per igualar les condicions laborals del sector públic al sector privat, malgrat que encara ho han de negociar amb els sindicats.

Altres Consellers s'han passat aquest dimecres i dijous per diferents televisions i ràdios per desgranar les mesures que van a aplicar, malgrat que totes estan encara en fase d'estudi, segons el propi president.

Entre les mesures anunciades destaquen l'augment del preu del transport públic, sobre la qual el conseller de Territori Lluis Recoder ha assegurat que la t-10, el títol de viatge més utilitzat, no aconseguirà els nou euros; malgrat desconèixer encara l'aportació del Ministeri de Foment.

Sobre sanitat ha parlat el titular d'aquesta conselleria, Boi Ruiz, qui ha apostat per duplicar el cèntim sanitari que s'aplica a la gasolina i aplicar una taxa d'entre cinc cèntims i un euro per recepta. Una mesura que encara que el govern intenti negar que no es tracta de copagament, els empresaris farmacèutics ja han assenyalat que sí que ho és i que a més és una mesura ineficaç, si es pretén amb això evitar l'abús del sistema sanitari, des que es va començar a aplicar la recepta electrònica.

A més, el secretari d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia català, Antoni Castellà, va negar la setmana passada les denúncies de la Pudup, que alertava d'un encariment de les taxes universitàries, que ara s'anuncia que augmentaran en un 7,5%.

----
pudup: http://reconstruimlapublica.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat