Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
22 nov 2011
Serà la 36 concentració que realitzen tallant la Gran Via a l’altura de l’Hospital de Bellvitge
CONCENTRACIÓ DIMECRES 23 DE NOVEMBRE A LES 13 HORES A L’HOSPITAL DE BELLVITGE



Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

S’EXECUTEN TANCAMENTS DEFINITIUS DE DIVERSES UNITATS HOSPITALÀRIES

CONCENTRACIÓ DIMECRES 23 DE NOVEMBRE A LES 13 HORES A L’HOSPITAL DE BELLVITGE

El passat dia 9 de novembre la Direcció de l’Hospital va tancar les unitats de Vigilància intensiva UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics i una unitat de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda. Tot això cal sumar-lo al tancament també definitiu d’una unitat d’Hospitalització de Traumatologia (11-1), una unitat d’Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI. Així mateix continuen tancades 4 llits de malalts crítics de Pneumologia (UCRI).

L’informe intern de la Generalitat de Catalunya anomenat "La governança del ICS", revelat per la premsa el passat 19 d’Octubre, i desmentit posteriorment pel gerent del ICS Joaquín Casanova, deixa com a mínim entreveure que el Conseller Boi Ruiz posseïx cert plans maquiavèlics, ocults i privatitzadors que pel que sembla podria engegar en un curt termini de temps una vegada s’aprovi la Llei Omnibus.

Per molt que el Sr. Joaquím Casanova s’esforci a desmentir aquests plans en els quals es permetria l’entrada de capital privat en la Sanitat Pública, aquesta Secció Sindical manca de confiança en la seva paraula, atès que en el seu curt recorregut en el càrrec de Gerent del ICS, ha demostrat ocultar reiteradament els seus plans sobre el desmantellament del ICS tant a treballadors/es com a Sindicats (tancament de CAPs, tancaments de llits Hospitalaris, reduccions de plantilles, etc.)

La precarietat laboral a l’Hospital de Bellvitge està trencant motlles, personal que duia treballat dècades en el centre estan a dia d’avui en l’atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l’Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d’un mes de durada o bé d’una setmana de durada. La Direcció de l’Hospital anuncia canvis de torn forçosos en serveis com Urgències, UCI i Coronàries. El personal d’infermeria d’aquestes unitats està sent obligat a escollir el nou torn imposat per l’empresa. Si es vol quedar en el seu actual lloc de treball en el qual duen moltes companyes més de 25 anys, ha de ser a costa d’rebaixa de sou important. Si volen conservar l’horari i el sou, s’haurien d’anar a altres unitats que mai han estat i el seu futur passarà a ser incert.

A esperes de noves informacions sobre les "Negociacions de la Taula Sectorial del ICS", des de CGT exposem que: NO ACCEPTAREM CAP ACORD QUE DETERIORI EN EL MÉS MÍNIM ELS DRETS LABORALS ACTUALS, i que combatrem qualsevol acord que se’ns imposi (amb o sense l’acord dels Sindicats de la Taula Negociadora) que vulneri l’exposat, denunciant públicament un a un als seus responsables.

El Sr. Boi Ruiz agredeix feroçment a la Sanitat Pública i especialment als/les treballadors/es, pretén descomptar dels salaris dels treballadors del ICS un total de 45 milions d’Euros en tres mesos, podent representar una mitjana d’uns 1125 €/persona, el que deixaria a una part important de la plantilla per sota dels 1.000 € del salari del mes de desembre. S’està portant a les plantilles de la sanitat pública a limitis difícilment suportables. Mentre els polítics continuen gaudint de tots els privilegis.

Per si tot l’anterior resulta poc, el S.r Boi Ruiz inventa ara els PONTS HOSPITALARIS, durant el pròxim pont de la Constitució per a "celebrar la recent reforma de la mateixa" es tancaran les consultes externes i cirurgia programada, del 5 al 11 de Desembre, el que evidentment provocarà un allargament de les llistes d’espera tant en patologies greus, com en les menys greus. Per a fer-nos una idea, n’hi ha prou amb saber que només en el passat estiu s’han deixat de realitzar 2.500 intervencions quirúrgiques.

El Conseller Boi Ruiz i el Govern de CiU no tenen cap credibilitat tant en les seves declaracions com en les seves intencions, doncs porta mesos prometent que l’atenció en les malalties greus estava garantida. Estan jugant amb la vida de les persones.

La Gerència Territorial del ICS (Institut Català de la Salut) s’inventa nous CÀRRECS en plenes RETALLADES, per a la majoria de la població. Amb data 24 d’Agost del 2011 la Gerència Territorial de la Metropolitana Sud del ICS crea un nou càrrec inexistent fins a la data. És alarmant com s’ha portat a terme el procés de selecció dels candidats, la unilateralitat i la poca transparència del mateix. En l’acta de la decisió es reconeix que no es fa ni la prova objectiva ni l’entrevista personal perquè hi ha molta diferència de punts entre els candidats. La Comissió de Selecció està composta per: el Director Gerent de la Metropolitana Sud Xavier Corbella, el Director de Serveis Generals Territorial Guillermo Bardají, el Cap de la Secretaria Tècnica Miquel Fernández Castanyer, i el Director de Personal Antoni Mercader; on està la reducció del 30% d’alts càrrecs?, si s’ha nomenat un que ni existia.

Des de CGT denunciem que la imaginació per a la creació de llocs de treball "VIPS" per part de la Generalitat és proporcional a la capacitat destructora de llocs de treball essencials en l’atenció als pacients, que ha de ser la finalitat d’aquesta Gerència Territorial i de la Conselleria de Sanitat.

Mentrestant la construcció de la Fase II del HUB (Edifici nou destinat a UCI, Urgències i Quiròfans). ha seguit al 100% el seu ritme de construcció durant tot l’estiu. Per a aquest edifici el ICS (Institut Català de la Salut) va reservar 70 milions d’euros i quan estigui acabada la seva construcció es realitzarà un RENTING (sistema de lloguer) sobre el material: Llits, monitors, material electrònic etc.) a la Sanitat Privada. Amb aquests 70 milions l’Hospital de Bellvitge no només no hagués necessitat cap retallada, si no que hagués pogut obtenir millores.

Des que s’han iniciat les retallades ha augmentat a dos mesos el termini per a intervenir situacions oncològiques; intervencions que han de realitzar-se en un termini inferior a un mes, s’estan perllongant fins a dos mesos i es preveu que aquests temps s’allarguin. Així mateix, els Politraumatismes greus en els quals també és vital el temps que es trigui a atendre al malalt i d’això depèn la vida del pacient o la gravetat de les seqüeles, passen de ser atesos només en 6 centres, de 10 centres en els quals s’atenien fins a ara. A Bellvitge un dels Hospitals en els quals es va a concentrar l’atenció a aquesta especialitat, la unitat de Traumatologia d’aquest Hospital ha estat retallada des del passat 23 de Maig en un 50% i amb caràcter definitiu com ja vam esmentar anteriorment.

A pesar d’haver-se portat a terme un ERO a Clece (empresa subcontractada encarregada dels serveis de neteja de l’Hospital) que es perllongarà per 2 anys, la Direcció segueix sense informar dels seus plans definitius quant a les plantes i serveis que pensa clausurar.

Des de la CGT insistim a denunciar la desinformació per part de l’empresa, l’obscurantisme sobre els seus plans en les retallades, que no contribueixen més que a crear un clima de crispació entre els/les treballadors/es de l’Hospital, i a la rumorologia constant.

Aquest dimecres 23 de Novembre, partirem de nou a les 12h des del CAP de la Marina juntament amb els Usuaris del mateix, per a posteriorment a les 13h TALLAR PER 36ª VEGADA la Gran via amb els/les treballadors/es de l’Hospital de Bellvitge.

Treballadors/es i usuaris/es tenen cada dia més clar el seu objectiu: van a defensar i a salvar la Sanitat Pública, i en concret l’Hospital de Bellvitge.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
22 nov 2011
Divendres 25 a les 18h a la seu de CIU. Que retallin la corrupció
Re: Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
23 nov 2011
Lo de divendres és a la seu central de CIU a BCN o és a la seu d'Hospi, perquè no costa tant de posar-ho...
Re: Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
23 nov 2011
la 36 concentracion? pues son unas cuantas ya. ANIMO Y ADELANTE!


la enseñanza por un lado,hospitales por otro,los de tal fabrica por otro lado y asi a montones de convocatorias y manifestaciones por todas partes.
bienvenidas sean,pero tantas movilizaciones de trabajadorxs y no se puede llevar a cabo una huelga general donde se unifike las demandas de cada empresa,hospital,centro de enseñanza,etc.

se ha llevado a cabo una semana de lucha con el lema,hacia la huelga general,pues esa huelga general vendria como agua de mayo o mejor dicho como un rayo de sol en pleno invierno.

animar desde aki a cnt y cgt para ke la convoken.

un saludo.
Re: Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
23 nov 2011
si jon si, la cnt tiene mucha fuerza en sanidad para convocar concentraciones XD

Desdeluego vaya ganas de propaganda algunos, ni los partidos.
Re: Barricada humana en la Gran Via en defensa de la Sanitat Pública
23 nov 2011
¿propaganda de ke?
¿tu no crees ke hacen falta unas cuantas huelgas generales,no una,unas?
si te apetece explikate un pokito mas.
gracias.
Sindicato Sindicat